Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
22 Temmuz 2016 Cuma - 10:22

‘Yalan haberlere itibar etmeyin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmekte olduğumuz hassas dönemde çeşitli kaynaklardan üretilen dedikodularla, yalan haberlerle, çarpıtmalarla devamlı olarak milletimizin kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Tüm vatandaşlarımdan bu fitne gayretlerine itibar etmemelerini istiyorum’ dedi

‘Yalan haberlere itibar etmeyin’

Televizyonlardan canlı yayında halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Feraseti ve cesaretiyle silahlı darbe girişimini akamete uğratan kahraman milletimden, ülkemiz bu sıkıntılı dönemden tamamen çıkana kadar meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbetini sürdürmesini rica ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da kendisine refakat edip bakanların da hazır bulunduğu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilen ancak geri püskürtülen darbe girişimine ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“YALAN HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİ”

Türkiye’nin 81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla, tarihinin en hain, en alçak silahlı darbe girişimine karşı direnişini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmekte olduğumuz hassas dönemde çeşitli kaynaklardan üretilen dedikodularla, yalan haberlerle, çarpıtmalarla devamlı olarak milletimizin kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Tüm vatandaşlarımdan bu fitne gayretlerine itibar etmemelerini, devletin ve hükûmetinin yanındaki bu kararlı güçlü duruşlarını korumalarını istiyorum” dedi.

“FETÖ MENSUPLARININ KURUMLARIMIZDAN TEMİZLENME SÜRECİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”

Devletin Cumhurbaşkanıyla, hükûmetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’yle, bakanlıklarıyla, Emniyet Teşkilatı’yla valilikleri ve belediyeleriyle, hepsinden önemlisi milletiyle dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükûmetimiz, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleri neticesinde vatan topraklarının her karışında, her kurumunda duruma hâkimdir. Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının kurumlarımızdan temizlenme süreci, tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.

“10 BİN 410 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Millî Güvenlik Kurumu (MGK) tarafından tavsiye edilen Bakanlar Kurulu tarafından da karar hâline dönüştürülen olağanüstü hâl ilanı ile ilgili sürecin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tamamlandığını ifade etti ve şunları ekledi: “Türkiye bir hukuk devletidir. Darbe girişimi karşısındaki tedbirler de; demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygı çerçevesinde alınmıştır, alınmaya da devam edecektir. Yapılan operasyonlar çerçevesinde bu akşam itibariyle 10 bin 410 kişi gözaltına alınmış, 4 bin 60 kişi de tutuklanmıştır. Hükûmetimiz ve ona bağlı güvenlik güçlerimiz çalışmalarına kararlılıkla ve başarıyla devam ediyor.”

“DEMOKRASİ NÖBETİ SÜRMELİ”

“Feraseti ve cesaretiyle silahlı darbe girişimini akamete uğratan kahraman milletimden, ülkemiz bu sıkıntılı dönemden tamamen çıkana kadar meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbetini sürdürmesini rica ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan hadisenin;  darbenin en büyük, en etkili, en güçlü panzehrinin millî irade ve millet olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir haftadır bu kutlu mücadeleyi en küçük bir taşkınlığa, en küçük bir provokasyona izin vermeden yürüten milletimden biraz daha sabır, biraz daha fedakârlık istiyorum. Köken, mezhep, meşrep, siyasi parti, ideolojik düşünce farkı gözetmeksizin meydanları dolduran her bir vatandaşıma şahsım ve milletim adına kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu uru bünyemizden kazıyabilmemiz için gereken hazırlıklar birer birer hayata geçirilirken, darbe heveslilerine en küçük bir fırsat vermememiz şarttır. Gelecek nesiller siviliyle, polisiyle, askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını asla unutmayacaklardır.”

“15 TEMMUZ TARİHİNİ ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ İLAN ETTİK”

15 Temmuz tarihini her yıl ‘Şehitlerimizi Anma Günü’ olarak ilan ettiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Türk milleti tarih yapan ve yazan bir millet olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Milletime diyorum ki; demokrasi nöbetlerimizi sonuna kadar devam ettirerek tarihe altın harflerle yazdığımız bu başarıyı taçlandıralım. Bir kez daha dedikodulara, fitne odaklarına, yalan-yanlış haberlere itibar edilmemesini, sadece ve sadece hükûmetimizin, devletimizin yetkili kurumlarının-kişilerinin, güvenlik güçlerimizin verdiği bilgilere güvenilmesini özellikle rica ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, kalın sağlıcakla, hayırlı geceler diliyorum, teşekkür ediyorum.”

 
“Milletimle iftihar ediyorum”
 
Emniyetten 'OHAL dolandırıcılığı' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Milletimle iftihar ediyorum”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY ...
OHAL Resmen yürürlükte
Demokrasi, hukuk, özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreyle ...
Akar'ın hain yaveri her şeyi itiraf etti
Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ...
 
‘Aziz Milletimiz ve Başkomutanımızın Emrindeyiz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral ...
‘Milletimiz, Tarihî Bir Duruş Sergilemiştir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fethullahçı ...
'Kimse bu bütünlüğü bozamaz'
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zafer Ergüney, demokrasi ...
 
2 vali yardımcısı görevden uzaklaştırıldı
Erzurum'da FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan ...
‘Milletin olduğu yerde illet olmaz’
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu toplantısı ...
'Meydanlardan çekilmek yok'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından vatandaşlara yaptığı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva