Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>GÜNDEM
9 Nisan 2016 Cumartesi - 10:08

‘Türk Milleti’ne ihanet olamaz’

Cumhurbaşkanı, 'Bunlar zaten kendileri için başka türlü bir vatansızlık veya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türkiye’ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz. Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet içerisindedirler” dedi.

‘Türk Milleti’ne ihanet olamaz’

stanbul’da Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör üyeliği kesinleşen kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması tartışmalarına ilişkin bir soruyu “Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına yakışanlar değil. Bunlar zaten kendileri için başka türlü bir vatansızlık veya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türkiye’ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz. Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet içerisindedirler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da İlahiyat Fakültesi Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“KASET OLAYI OLMASAYDI, BİRİLERİ ZATEN O MAKAMA DA GELEMEZDİ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili ana muhalefet partisi genel başkanının yaptığı ve kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanan sözlerinin ardından, dün de kendisi ile ilgili sarf ettiği sözlerini nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: “Bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil ve bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için ‘çırak bile olamadı’ demiştim. Gerçekten hala çırak bile olamadı. Buna çok çok yakışacak ifadeler var da, bu ifadeleri kullanmaya da edebim müsaade etmiyor. Ama geçen söyledim zaten, ‘siyasi sapık’ dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim partimizin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerlerini, değerlendirmeye bu zatın ne ilmi, ne yaşamı, ne de siyasetteki yeri zaten el vermez. İşte bir kasetle geldiği makam var, eğer o kaset olayı olmasaydı zaten o makama da gelemezdi. Kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal’ın yanından çıktıktan sonra siz gazeteciler sorduğunda ‘Hayır, böyle bir adaylık falan düşünmüyorum’ diyen kişi ertesi gün de biliyorsunuz aday oldu. Bunda yalan-dolan her türlü şey var, akşam başka, sabah başka, böyle bir tip, tipleme... Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni de korusun diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş hanım kardeşlerimin Türkiye’de kadınlara karşı yapılmış olan bu hakareti, bu saygısızlığı aslında çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi. Bunu değerlendiremedikleri için ayrıca buna da üzgün olduğumu söylemek isterim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanına hakaret suçunun iptaline yönelik görüşme kararı aldığını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruyu da, “Bu bir rutindir, bu tür müracaatlarda 10 gün içinde yanılmıyorsam esasa girilmenin kararını verir. Ondan sonra da yine yanılmıyorsam 1 ay içerisinde de bunu görüşür gereken cevabı verir; olay bu rutinin işlemesidir” sözleriyle cevapladı.

TERÖR ÜYELİĞİ KESİNLEŞENLERİN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMASI TARTIŞMALARI

Geçtiğimiz günlerde, terör üyeliği kesinleşen kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması ile ilgili kendisinin değerlendirmesine atıfta bulunup, bunun zaten mevcut yasada var olduğu hatırlatılarak ‘tam olarak neyi kastettiği’ yönündeki soru üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şu değerlendirmeleri yaptı: “Bulaşanlar da dahil, hepsi, bunların hepsi ki bunun hukukta 3 veya 4 tane versiyonu var. Bunlardan en ağır olanı budur. Çünkü bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına yakışanlar değil. Bunlar zaten kendileri için başka türlü bir vatansızlık veya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Bunları oralara havale etmek, sevk etmek lazım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türkiye’ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz. Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet içerisindedirler. Bu ihanet içerisinde olanların da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vasfını taşımalarını doğru bulmuyorum.”

MKE KIRIKKALE SİLAH FABRİKASI MÜDÜRÜ’NÜN CASUSLUK SUÇLAMASIYLA TUTUKLANMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan sorulan bir soru üzerine, dün Makine Kimya Enstitüsü Silah Fabrikası Müdürü’nün, milli piyade tüfeğinin sırlarını ABD’li bir şirkete satarken polis tarafından suçüstü yakalanması olayı ile ilgili de konuştu. “Bunlar tabii karakter meselesi, cibilliyet meselesi. Buna yok diyemeyiz, buna benzer şeyler çıkabilir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, olay ile ilgili yorumlarını şöyle sürdürdü: “Nitekim şu anda tutuklandı ve iyi ki tabii böyle bir süreç işlemiş oldu. Ama buna benzer şeyleri yani her yerde bekleyebilirsiniz, olabilir. Temenni ederiz ki bunlar minimize olsun, hiç olmasın. Ama bu tabii çok çok üzücü bir olay. Böyle bir makama gelmiş bir insanın kalkıp da böyle bir sırrı deşifre etmesi veya buna tevessül etmesi çok çok yanlış bir olaydı. Tabii şimdi artık yargı onunla ilgili gereğini yapacaktır.”

 
Davutoğlu’ndan, Kelam, Kalem ve Kemal vurgusu
 
Erzurum yine bir ilkin adresi oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Başka yolu yok..!’
Milletin birliğine, bayrağın ifade ettiği değerlere, vatanın bütünlüğüne ...
'En küçük bir müsamahamız yoktur'
Erdoğan, terörle mücadelenin, ülkeye ve millete yöneltilmiş son silah ...
‘Asla ümitsiz olmayın’
Dinleyenlere “Asla ümitsiz olmayınız” şeklinde seslenen Cumhurbaşkanı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2023 Konferansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Brookings Enstitüsü’nde “Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin ...
‘Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık’
215’i asker, 133’ü polis, 7’si korucu olmak üzere 355 şehit verildiğini ...
TÜBİTAK ödülleri sahiplerini buldu
TÜBİTAK tarafından Ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 47.si ...
 
Hainlere bir darbe daha
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeki operasyon devam ediyor.
“Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız”
Erdoğan, “Milletimiz, bayrağımız, vatanımız, devletimiz saldırı altındayken; ...
Büyükşehir'den dev yatırım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 6. Araç Filosu’nu düzenlediği görkemli törenle tanıttı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva