Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
24 Ağustos 2016 Çarşamba - 11:01

‘O mesajları almayacağız’

Aktay, " Türkiye’ye, bombalarla, terör saldırılarıyla mesaj göndermeye çalışan insanlar, odaklar şunu iyi bilsinler ki o mesajları almayacağız. Bu mesajları Türkiye almayacak, elinin tersiyle itecektir ve geldiği yere geri gönderecektir." şeklinde konuştu.

‘O mesajları almayacağız’

Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerine ilişkin, "Türkiye söz konusu olduğunda aynı büyük yapının birer maşası durumundadırlar. Bir maşanın nöbeti bıraktığı zaman diğerinin devraldığını görüyoruz." dedi.

Aktay, yaptığı açıklamada, terörün bu ülkeye karşı birtakım operasyonların en önemli enstrümanlarından biri olduğunu, ülkeye karşı kullanılan terör örgütlerini devşirmek, görevlendirmek, onlara Türkiye’nin siyaseti üzerine baskı yapmanın bir yolu olarak kullanma konusunda ilgili mercilerin büyük zorluk çekmediklerini söyledi.  

Birtakım sorunları istismar ederek, kendine bir zemin bulan terör örgütünün artık eski zemini bulamadığını belirten Aktay, buna rağmen terör örgütlerini finanse eden, görevlendiren mercilerin boş durmadıklarını ve bu konuda bu tür örgütleri Türkiye’nin siyaseti üzerine etki etmek üzere kullanabildiklerini dile getirdi.

15 Temmuz'u planlayanların, bu darbe girişimi başarısız olduğu takdirde devreye sokabilecekleri başka enstrümanları da ellerinin altında bulundurduklarını ifade eden Aktay, "Bugün için şundan eminiz PKK, DAEŞ, FETÖ de aynı yerden yönetilen, aynı hedeflere vurmaya çalışan, Türkiye söz konusu olduğunda aynı büyük yapının birer maşası durumundadırlar. Bir maşanın nöbeti bıraktığı zaman diğerinin devraldığını görüyoruz." diye konuştu.

"BU SALDIRI, TÜRKİYE DÜŞMANLARI TARAFINDAN TÜRKİYE’YE KARŞI YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Gaziantep'teki terör saldırısına değinen Aktay, saldırının birliklerini ve dirliklerini hedef aldığını açıkladı.

Bu saldırıda seçilen hedefin niteliği, Gaziantep şehrinin bilhassa o bölgenin seçilmiş olmasının bütün boyutları üzerine düşündükleri zaman ulaşılmaya çalışılan bir hedef olduğunun aşikar olduğunu kaydeden Aktay, "15 Temmuz'dan hemen sonra Alevi, Sünni çatışması hedeflendi. Çok şükür başarılamadı. Milletimizin sağduyusu, bu konudaki bilinç seviyesinin yüksekliği buna imkan vermedi. Bir Türk, Kürt çatışması hedeflendi. Bütün hassas noktalarımız aslında terör örgütleri tarafından kaşınmaya çalışılıyor ve terör örgütleri o noktalar üzerinde çalışıyor. Aslında Gaziantep saldırısıyla neyin hedeflendiği çok açıktır." şeklinde konuştu.

Ne yazık ki bu saldırının hemen akabinde oraya büyük bir iştahla koşan HDP'lilerin adeta terör örgütü neyi amaçladıysa o amacı gerçekleştirmek üzere orada o gösterileri sergilediklerini dile getiren Aktay, orada hemen, 'Kürtlere yapılmış bir saldırı, partililerimize yapılmış bir saldırı' diyerek olayı sanki kendiliğinden ortaya çıkmış etnik bir kavga, etnik bir gurup diğer bir etnik guruba saldırıyormuş gibi, Kürtler Türklere, Türkler Kürtlere saldırıyormuş gibi bir hava vermeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Bunun tam da terör örgütünün, saldırıyı kim yapmışsa yapsın, onun amaçladığı olay olduğunu aktaran Aktay, "Bu saldırı Türkler tarafından Kürtlere veya Kürtler tarafından Türklere yapılmış değildir. Bu saldırı çok açık bir şekilde Türkiye düşmanları tarafından Türkiye’ye karşı yapılmış bir saldırıdır." dedi.

Türkiye'nin bu terör saldırılarından dolayı kendi kararlılığından, politikasından vazgeçmeyeceğini kaydeden Aktay, şu anda duruşuyla, dış politikasıyla ve kendi içinde uyguladığı milli birlik ve bütünlük konusunda ideal bir politika uyguladığını ifade etti.

Aktay, "Bu politikasını değiştirmek üzere Türkiye’ye bu tarz yollarla, bombalarla, terör saldırılarıyla mesaj göndermeye çalışan insanlar, odaklar şunu iyi bilsinler ki o mesajları almayacağız. Bu mesajları Türkiye almayacak, elinin tersiyle itecektir ve geldiği yere geri gönderecektir." şeklinde konuştu.

 
Kaynağı bilinmeyen sulardan uzak durun
 
Erzurumspor’da Amedspor maçı seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 pkklı öldürüldü
Özel Harekat timleri ile PKK’lı grup arasında çıkan çatışmada alınan ilk ...
Erzurum’da 164 kişi tutuklandı
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, FETÖ/PDY yönelik yürütülen ...
4 PKK’lı öldürüldü
Tunceli Valiliği, aralarında üst düzey bir kadın yöneticinin de bulunduğu ...
 
Emniyetten 'OHAL dolandırıcılığı' uyarısı
OHAL ilanı sonrası, kendini polis olarak tanıtıp "OHAL kapsamında evinizi ...
Güvenlik güçlerinden PKK operasyonu
Bingöl - Erzurum Karayolu'nda yol kesen PKK terör örgütü, yol yapım işinde ...
Terör operasyonunda 11 tutuklama
Ağrı merkezli Erzincan, Iğdır, İzmir ve Aydın illerinde yapılan eşzamanlı ...
 
6 pkklı etkisiz hale getirildi
Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği, ...
3 pkklı etkisiz hale getirildi
Van'da 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 1 PKK'lının da sağ yakalandığı ...
506 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şırnak’ta devam ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva