Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>GÜNDEM
21 Temmuz 2016 Perşembe - 11:00

“Milletimle iftihar ediyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildiğini bildirdi.

“Milletimle iftihar ediyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Millî Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyonlarda canlı olarak yayınlanan açıklamasında şunları vurguladı:

 “DARBECİLERİN SİLAHLARI DA, UÇAKLARI DA İŞE YARAMADI”

 “Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında darbecilerin silahları da tankları da helikopterleri de uçakları da işe yaramamıştır. Asker elbisesi giymiş teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca kahramanlık destanları yazmıştır.

Ülkemiz tarihinde ilk defa bir silahlı darbe girişimi milletin bizzat kendisi tarafından akamete uğratılmıştır. Türkiye, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını vatandaşlarının canı pahasına ispat etmiştir.

“MİLLETİMLE İFTİHAR EDİYORUM”

Darbe girişiminde bulunanların açtıkları ateş sonucu sivil vatandaşlarımızdan, polislerimizden ve askerlerimizden şu an itibarıyla 246 masum insan hayatını kaybetmiş, bin 536 masum vatandaşımız da yaralanmıştır.

Şu anda şu siyasi, parti bu siyasi parti... Bunun üzerinde duracak değilim ama Cumhurun Başkanı olarak ben milletimle iftihar ediyorum ve milletimizle birlikte inanıyorum ki bütün bu engelleri aşmak suretiyle demokrasi tarihine bir kahramanlık destanını Türk milleti olarak biz yazmış oluyoruz. Bu böyle anılacaktır.

OLAĞANÜSTÜ HÂL İLANI

Olağanüstü hâl ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir.

Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir. Tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yöneliktir.

“DEMOKRASİ NÖBETİ TUTAN VATANDAŞLARIMIZ, İSİMLERİNİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”

Savaş uçakları, helikopterler tepesinde dolaşıp bombalar atmasına, ağır silahlarla ateş etmesine rağmen sokakları, asker kılıklı teröristlerin hedef aldıkları yerleri boşaltmayan kardeşlerimin kahramanlığını ifade edecek kelime bulamıyorum. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından başka birileri yeniden aynı cüreti gösteremesin diye günlerdir tüm şehirlerimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın her biri, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdıklarını bilmelidirler.

“MİLLETİMİZ DEVLETİNE, DEVLETİMİZ DE MİLLETİNE SAHİP ÇIKTI”

Türkiye, tarihinin en güçlü devlet-millet birlikteliğini 15 Temmuz darbe girişimi karşısında ortaya koymuştur. Milletimiz devletine, devletimiz de milletine sahip çıkmıştır. Demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler konusunda hiçbir vatandaşımızın, kurumun en küçük bir endişesi olmasın. Hükümetimizin ilan ettiği olağanüstü hâl, bu değerleri, onlara yönelik saldırılardan koruma amacı gütmektedir.

Valiliklerimiz ve belediyelerimiz başta olmak üzere darbe girişimini haber aldıkları andan itibaren tüm imkânlarıyla, tüm güçleriyle devletlerinin ve milletinin yanında yer alan kurumlarımızın yöneticilerini de tebrik ediyorum. Aynı şekilde darbe teşebbüsü karşısında millet iradesinin yanında saf tutan tüm medya kuruluşlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Ankara'da Özel Harekât Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü binalarında görev yapanlar başta olmak üzere, darbe girişiminde bulunanların ağır saldırıları altında kalmalarına rağmen bir an olsun tereddüt göstermeden görevlerinin başına koşan, mücadele eden polislerimizin fedakârlıkları, her türlü takdirin üzerindedir.”

 
OHAL Resmen yürürlükte
 
‘Yalan haberlere itibar etmeyin’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OHAL Resmen yürürlükte
Demokrasi, hukuk, özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreyle ...
Akar'ın hain yaveri her şeyi itiraf etti
Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ...
‘Aziz Milletimiz ve Başkomutanımızın Emrindeyiz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral ...
 
‘Milletimiz, Tarihî Bir Duruş Sergilemiştir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fethullahçı ...
'Kimse bu bütünlüğü bozamaz'
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zafer Ergüney, demokrasi ...
2 vali yardımcısı görevden uzaklaştırıldı
Erzurum'da FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan ...
 
‘Milletin olduğu yerde illet olmaz’
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu toplantısı ...
'Meydanlardan çekilmek yok'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından vatandaşlara yaptığı ...
6 askeri savcı ve hakim adliyeye sevk edildi
Erzincan’da bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva