Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>GÜNDEM
19 Temmuz 2016 Salı - 11:17

‘Milletimiz, Tarihî Bir Duruş Sergilemiştir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fethullahçı Terör Örgütü’ne mensup bazı askerlerin 15 Temmuz’da püskürtülerek başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ile ilgili bir görüntülü bir mesaj yayımladı.

‘Milletimiz, Tarihî Bir Duruş Sergilemiştir’

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fethullahçı Terör Örgütü’ne mensup bazı askerlerin 15 Temmuz’da püskürtülerek başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ile ilgili bir görüntülü bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesaja, “Aziz milletim, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm vatandaşları, gönlü ve gözü ülkemizle beraber olan dünyadaki tüm dostlarımız, kardeşlerimiz, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, şükranla selamlıyorum” hitabıyla başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, 15 Temmuz 2016 tarihinde, saat 22 civarında başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

“15 TEMMUZ’DAKİ SİLAHLI DARBE GİRİŞİMİ TERÖR SALDIRISIDIR”

Aslında Türkiye’nin yaklaşık 3 yıldır, millete, millî iradeye rağmen devleti ve hükûmeti ele geçirmeye yönelik farklı biçimlerdeki teşebbüslerle karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da bu teşebbüsler silahlı darbe girişimi hâlini alarak, hiçbir şüpheye yer bırakmaksızın Türkiye’nin farklı mahiyette bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etmiştir” dedi.

“HUNHARCA VE ALÇAKÇA SALDIRILAR DÜZENLENDİ”

Boğaziçi Köprüsünün tanklarla kapatılmasının, savaş uçaklarının Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, bazı şehirlerde alçak uçuş yapmaya başlamalarının ve bazı şehirlerde tankların sokaklara çıkmasının, darbe girişiminin ilk işaretleri olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gece yaşanan sürece ilişkin şu bilgileri verdi: “Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı karargâhı ve Jandarma Genel Komutanlığı binası bu grup tarafından ele geçirilmiş, MİT yerleşkesi, Emniyet Teşkilatının çeşitli binaları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi stratejik yerlere hunharca ve alçakça saldırılar düzenlenmiştir. Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı binalarına yönelik bombardımanda 47 polisimiz hayatını kaybetmiştir. Boğaz köprülerinin girişini tutan tanklardaki üniformalı teröristlerin açtıkları ateşler sebebiyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara’da, Genelkurmay Başkanlığı’nın önü başta olmak üzere, çeşitli yerlerde, açılan ateşler ve yapılan bombardıman neticesi yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştır.”

“MECLİS, DARBE TEŞEBBÜSÜ KARŞISINDA TAVRINI ORTAYA KOYDU”

TRT Genel Müdürlüğü binasını işgal eden bir grubun silah zoruyla ekranlardan, eski darbelerin özentisiyle hazırlandığı anlaşılan korsan bir bildiri okuduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden de benzer bir bildiri korsan olarak yayınlatılmıştır. Yine az sayıdaki askerle İstanbul’daki bir medya grubunun binası, kısa bir süre de olsa, işgal edilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki çatışmada çok sayıda vatandaşımız ve belediye personeli hayatını kaybetmiştir. Darbe girişiminin başlamasının ardından, Sayın Başbakanımız, saat 23 civarında medya aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmiş ve hükûmetin işbaşında olduğunu açıklamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri de, tüm partilerden milletvekillerinin katılımıyla millî iradenin tecelligahı olan Gazi Meclis’in darbe teşebbüsü karşısındaki tavrını ortaya koymuşlardır. Bu toplantı devam ederken Meclis, darbe teşebbüsü yapan grup tarafından, savaş uçakları ve helikopterlerle bombalanmıştır.”

“MİLLETLE BİRLİKTE DARBECİLERE KARŞI KARARLI DURUŞ ORTAYA KOYDUK”

Bu gelişmeler karşısında harekete geçtiklerini, ilgili birimlere talimatlar verip darbe girişimini durdurmak için gereken adımları attıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizi, ülkesini, vatanını, milletini seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasisini sahiplenmeye davet ettik. Hemen arkasından da, tüm tehditlere ve tehlikelere rağmen İstanbul’a hareket ederek, milletimle birlikte darbecilere karşı kararlı duruşumuzu ortaya koyduk. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, ben buna inanıyordum: Sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın imanı vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur” diye konuştu.

“GELECEĞİNE SAHİP ÇIKAN MİLLETİMİZ, GECE BOYUNCA SAYISIZ KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI”

Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenlerin, millet korkacağını, meydan ve sokakları kendilerine bırakıp evlerine çekileceğini sandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Ama milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Milletimiz, Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla el ele vererek, bu darbe girişimine karşı tarihî bir duruş sergilemiştir. Tankların etkisiz hâle getirilmesi başta olmak üzere, asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazmıştır. Bıyıkları henüz terlememiş gençlerden, 70 yaşındaki ihtiyarlara, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olduk. Darbe teşebbüssünde bulanan hainlerin karşısına dikilen vatandaşlarımız önlerinde arkalarında, sağlarında sollarında onlarca kişi vurularak yaralanmasına, şehit olmasına rağmen sabaha kadar yerlerini terk etmemişlerdir.”

“15 TEMMUZ GİRİŞİMİ, MİLLETİN DARBE HEVESLİLERİNE VERDİĞİ BİR BÜYÜK DERS OLDU”

Bu hadiseler esnasında polislerden ve içlerinde yakın çalışma arkadaşlarının da içinde olduğu vatandaşlardan 208 kişinin şehit olduğunu, 232’si ağır olmak üzere 1.500’e yakın kişinin de yaralandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu. Türkiye’nin hiçbir yerinde sokağa çıkarak darbecilere destek olan tek bir sivil vatandaşın olduğuna dair bir haberin gelmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bakımdan, 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır” dedi.

“TSK’YA SİRAYET ETMİŞ KANSER HÜCRELERİ SÜRATLE TEMİZLENECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin, tüm milletle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yapılmış bir ihanet olduğunu vurguladı ve şu açıklamaları yaptı: “Genelkurmay Başkanımızı, Kuvvet Komutanlarımızı, pek çok subayımızı silah zoruyla rehin alan ve görev yapamaz hale getiren bu örgüt mensupları, üzerlerindeki üniformanın izzetine ve şerefine gölge düşüren teröristlerdir. Üzerlerinde üniforma olması, bu teröristlerin gerçekten bir ihanet çetesinin mensupları olduğu gerçeğini asla değiştirmez. Tıpkı üzerlerindeki üniformaya ve cübbeye rağmen aynı ihanet çetesine hizmet eden hâkimler, savcılar, emniyet mensupları gibi, diğer kurumlardaki benzer kişiler gibi, ordumuz içinden de hainler çıkabilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Mehmetçiklerimiz, bizim gözbebeğimizdir. Bu darbe girişimi vesilesiyle, ülkemizin her kurumu gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerimize de sirayet etmiş olan bu kanser hücreleri süratle temizlenecektir. Esasen, bu temizliğin hazırlıkları zaten başlatılmıştı. Bugüne kadar, haksız yere kimseyi mağdur etmeme anlayışıyla, hukuk devleti titizliğiyle yürütülen çalışmaları zafiyet sanan terör örgütü üyeleri, bu girişimle, kendilerini alenen ortaya çıkarmışlar ve bir anlamda işimizi kolaylaştırmışlardır. Yargı ve emniyet teşkilatı başta olmak üzere, diğer kurumlarda zaten yürütülmekte olan çalışmalar, bu gelişmenin ardından hızlandırılmıştır. Bir örümcek ağı gibi, hepsi aynı merkeze bağlı pek çok kanaldan oluşan bu terör örgütünün artık gizlenecek, saklanacak, takiyye yapacak durumu kalmamıştır. Dolayısıyla, 15 Temmuz darbe girişiminden hareketle Mehmetçiğimizi zan altında bırakacak, ona zarar verecek hiçbir hareketi, hiçbir ithamı asla kabul etmiyoruz.”

“YAPILAN TEŞEBBÜSÜN ADI VATANA İHANETTİR”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zincirinin, bu darbe girişimine karşı çıkarak, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını ispat ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çoğu da yalan-yanlış olan birtakım görüntülerden hareketle, 15 Temmuz darbe girişimini meşrulaştırmaya, üniformalı teröristleri ve onların arkalarındaki güçleri mağdur göstermeye çalışanlar sadece ve sadece darbe destekçileridir. Türkiye, 15 Temmuz’da, hiçbir istisnası, hiçbir izahı, hiçbir farklı açıklaması olmayan bir yol ayrımıyla karşı karşıya kalmıştır. Bir tarafta, Fethullahçı Terör Örgütü mensupları ve onları destekleyenlerin ülkemizi, milletimizi, geleceğimizi teslim almaya yönelik girişimi vardır. Diğer tarafta ise iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan bir millet vardır. Darbe teşebbüsçüleriyle millet arasında gri bir alan oluşturmaya çalışanlar ise, hükmen terör örgütü mensubudur; çünkü ortada böyle tereddütlü bir alan yoktur. Yapılan teşebbüsün adı vatana ihanettir. Dünyanın her yerinde vatana ihanetin cezası ne ise, bu terör örgütü mensupları da aynı cezaya maruz kalacaklardır” açıklamasında bulundu.

“ÜLKEMİZ TARİHİNDE İLK DEFA SİLAHLI DARBE TEŞEBBÜSÜ, BİZZAT MİLLET TARAFINDAN ENGELLENDİ”

Böyle günlerin, parti taassubu yapılacak, ideolojik saplantılarla hareket edilecek, meşrep ve görüş farklılıkları ön plana çıkartılacak, kişisel husumetlerle gözlerin karartılacağı günler olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “15 Temmuz gecesinden itibaren, Türkiye’nin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında, her partiden, her görüşten, her hayat biçiminden vatandaşlarımız, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya gelmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, tüm siyasi partilerin ortak imzasıyla, tek yürek, tek vücut olarak darbe teşebbüsüne karşı millî iradeye sahip çıkılmıştır. Kendisini bu ülkenin bir ferdi, bu milletin bir evladı olarak hisseden herkes, bu darbe girişiminin karşısında yer almıştır. 1960 darbesinde Menderes ve arkadaşlarına, 1980 darbesinde “bir sağdan, bir soldan” anlayışıyla darağaçlarına gönderilen gençlerine sahip çıkamamanın yıllardır acısını yaşayan milletimiz, 15 Temmuz 2016’da bu gidişe ‘dur’ demiştir. Ülkemiz tarihinde ilk defa, bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellenmiştir. Türkiye, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığın, sadece yazıda, sadece sözde kalmayan, gerektiğinde vatandaşlarının canı pahasına bu değerlerin hayata geçirildiği bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.”

“15 TEMMUZ, GERÇEK DİKTATÖRLÜK HEVESLİLERİNİN KİMLER OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Darbe girişimi sonrasında yaşananların, Türkiye demokrasisinin bir zaafı değil, tam tersine ne kadar güçlü olduğunun ispatı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, içeride veya dışarıda, Türkiye’yi bu sebeple eleştirmeye kalkan kişi veya kurumların, sadece gerçek anlamda demokrat olmadıklarını, başka hesaplarla hareket ettiklerini göstermiş olduğunu söyledi.

Hiçbir demokrasi ve hukuk devletinin, emirleri kurumsal hiyerarşi içinden değil, dışarıdaki bir örgüt yapısından alan asker, hâkim, savcı, polis ve bürokratın varlığına izin veremeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aksi takdirde demokrasinin, yani millî iradenin üstünlüğünün; hukukun, yani hakların ve özgürlüklerin yazılı güvence altında bulunmasının anlamı kalmaz. Kendilerine emanet edilen kamu gücünü gasp ederek ülkeyi ve milleti esir almak isteyenlerin yaptıkları işin adı faşizmdir, diktatörlüktür. 15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye’de gerçek faşistlerin, gerçek diktatörlük heveslilerinin kimler, buna karşılık gerçek demokratların, gerçek özgürlükçülerin, gerçek hukuk devleti taraftarlarının da kimler olduğunu göstermiştir” diye ekledi.

“SİYASET KURUMU, 15 TEMMUZ’DAKİ DURUŞUYLA ONURUNA SAHİP ÇIKTI”

Bu ülkenin tarihinin, dışarıdan gelen saldırılara ve içeride yapılan ihanetlere rağmen, milletin vatanına ve devletine sahip çıkmasının örnekleriyle dolu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz şanlı direnişi, bu muhteşem tarihin en başında yerini alacaktır. Milletimizin, bu üniformalı teröristlerin elindeki silah ve tank namlularının, uçak ve helikopter bombalarının karşısında gösterdiği dik duruşun nesiller boyunca takdirle anlatılacağına inanıyorum. Darbe teşebbüsünün ortaya çıkışı ve yaptığım çağrıyla birlikte meydanlara, sokaklara çıkan vatandaşlarımın her birine şükranlarımı sunuyorum. Tankların önüne kendini siper edip hedeflerine ulaşmalarını engelleyen, bunun için hayatını riske atan, yaralanan, şehit olan her bir vatandaşımız için ne desek minnettarlığımızı ifade edemeyiz. Sokağa çıkma imkânı bulamayıp da, sabaha kadar evinde duasıyla, yüreğiyle, gözyaşıyla darbe teşebbüscülerine buğz eden vatandaşlarımın her birine teşekkür ediyorum. Geçmişteki darbelerin ve darbe teşebbüslerinin aksine, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tepkisini süratle ortaya koyan, yayınladıkları bildiriyle temsil ettikleri milletin şerefine, onuruna, haysiyetine sahip çıkan milletvekillerimizin her birini tebrik ediyorum. Siyasi partilerimizin Genel Başkanlarına, olması gerektiği gibi, demokrasinin, millî iradenin safında güçlü bir duruş sergiledikleri için şükranlarımı sunuyorum. Siyaset kurumu, 15 Temmuz’daki duruşuyla onuruna sahip çıkmıştır. İş makinalarını, otobüslerini, ellerindeki tüm araç ve gereci darbe girişimini engellemek için sahaya süren belediyelerimize, kurumlarımıza, şahsi araçlarını aynı amaçla kullanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“POLİSLERİMİZ BÜYÜK BİR FEDAKÂRLIKLA GÖREVLERİNİN BAŞINDAN BİR AN OLSUN AYRILMADI”

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında en çok katkısı olanların başında, Emniyet Teşkilatı’nın ve polislerin geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe teşebbüsünde bulunan ihanet çetesinin ilk hedefi, kendilerine müdahale etme potansiyeli gördükleri Emniyet Teşkilatımızın kritik birimleriydi. Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığımızı uçakla bombalayıp, kahraman polislerimizi şehit ettiler. Ankara Emniyet Müdürlüğü binasını aynı şekilde bombaladılar. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze saldırmaya çalıştılar. Buna rağmen polislerimiz büyük bir fedakârlıkla, Türkiye’nin her yerinde görevlerinin başından bir an olsun ayrılmadılar. Ellerindeki tüm imkânları kullanarak, milletimizle birlikte ihanet çetesi mensuplarının girişimini boşa çıkartmak için çalıştılar. Bu darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında büyük katkısı olan Emniyet Teşkilatımızın her bir mensubuna en kalbi şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“MEDYAMIZIN NEREDEYSE TAMAMI DARBECİLERİN KARŞISINDA YER ALDI”

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında medyanın rolüne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medyamızın neredeyse tamamı darbecilerin karşısında yer almış, demokrasinin ve millî iradenin safında net bir tavır sergilemişlerdir. Silah tehdidine rağmen darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü mensupları karşısında son derece net ve sağlam bir duruş sergileyen medya mensuplarımızın her birini şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” dedi.

“MİLLETİN ORDUSU OLDUKLARINI GÖSTEREN ASKERLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

“Elbette en önemli teşekkürlerden birini, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, darbe teşebbüsüne karşı çıkan, emirlerindeki kuvvetleri bu alçak girişimin dışında tutan komutanlarımız ile baskılara rağmen bu ihanete ortak olmayan askerlerimiz hak ediyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Herhangi bir örgütün veya şahsın esiri değil, milletin ordusunun mensupları olduklarını gösteren tüm subaylarımıza, askerlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte, gerek bizzat arayarak, gerek mesaj göndererek, gerek medyaya açıklama yaparak Türkiye’deki meşru yönetime destek veren ülkelere, devlet ve hükûmet başkanlarına dost ve kardeş toplumlara da teşekkürlerimi ifade ediyorum.”

“BU TOPRAKLARDA, KENDİ MİLLETİNİN ÜZERİNE SALDIRACAK ALÇAKLAR ASLA YETİŞMEZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her gecenin nihayetinde bir sabah, her zorluğun sonunda bir kolaylık olduğu gibi, bu tür acı hadiselerin ardından da yeni imkânlar ortaya çıkacağını söyledi ve şöyle devam etti: “Millet olarak, Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık varlığımız boyunca, bu tür sayısız tehditle, saldırıyla, teşebbüsle karşı karşıya kaldık. 100 yıl önce, artık ayağa kalkamaz denilen milletimizin Çanakkale’deki, Kutü’l Amare’deki şahlanışından aldığımız güçle İstiklal Harbimizi verdik ve başarıya ulaştırdık. Cumhuriyet tarihi boyunca da ülkemize ve milletimize yönelik saldırılar, tuzaklar, ihanetler durmadı, hep devam etti. Türkiye ne zaman bir hamle yapacak olsa, darbeyle, cuntayla, ekonomik, siyasi, sosyal krizlerle önü, gücü, takati kesilmeye çalışıldı. Ülkemiz, geçtiğimiz 14 yılda elde ettiği istikrar ve güven ortamı sayesinde ekonomik dengelerden yatırımlara, savunma sanayinden ihracata kadar her alanda yeni bir şahlanış dönemine girdi. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya başlayan, sesi gittikçe daha gür çıkan Türkiye fotoğrafının birilerini çok rahatsız ettiğini biliyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki, ülkemizde faaliyet gösteren tüm terör örgütleri ki buna Fethullahçı Terör Örgütü de dâhildir. Proje ürünüdür ve belli amaçlarla üzerimize salınmıştır. Bu topraklarda, kendi milletinin üzerine tankla, uçakla, helikopterle saldıracak alçaklar asla yetişmez. Bunların hepsi, uzun yıllar boyunca, sinsi bir planın parçası olarak özel olarak yetiştirilmiş, eğitilmiş, beyinleri iğfal edilmiş mankurtlardır. Gözleri olup görmeyen, kulakları olup işitmeyen, dilleri olup konuşmayan bu insanlara ne anlatsanız boş…”

“MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN BEKASI, HER ŞEYİN ÖNÜNDE GELİR”

3 yıldır bu kesime, gittiklerini yolun yanlışlığını, arkalarına takıldıkları elebaşlarının ihanetlerini izah etmeye çalıştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı diğer terör örgütlerine sempati duyan vatandaşlarımız gibi, bunların da gözlerini açıp gerçekleri görmeleri, kulaklarını açıp hakikatleri duymaları, dillerini çözüp doğruyu ikrar etmeleri için sabırlı ve sağduyulu bir çaba içinde olduk. Hatta hatta ‘tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir” diye bu kadar açık bir tanımlamayla bundan sonra, ne Fethullahçı Terör Örgütünü, ne de diğer terör örgütlerini destekleyenler konusunda en küçük bir müsamaha, en küçük bir merhamet gösterilmeyecektir. Bizim için, milletimizin ve devletimizin bekası, her şeyin önünde gelir” ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, milletin ve devletin geleceğini tehdit eden tüm terör örgütlerine, tüm yapılara karşı amansız bir mücadele yürütüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ vurgusunda bulunarak, “Bu ilkeler etrafında bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Önümüzde başka bir yol, başka bir alternatif, başka bir seçenek yoktur. Türkiye’nin demokrasiden, hukuk devletinden, temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu bir sistemden başka alternatifi yoktur, gidecek başka yolu yoktur. Açık konuşuyorum: Birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlü tutan bir Türkiye’de huzurun, istikrarın, kalkınmanın önünde hiçbir engel olamaz. Geçmişte, millete rağmen milleti idare etme anlayışının bedelini, çok ağır şekilde ödedik. Artık kimsenin, hangi söylemle ve hangi amaçla olursa olsun, milletimize bedel ödetmeye hakkı yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin sadece büyümeye, güçlenmeye, kalkınmaya, refahını artırmaya, savunmasını tahkim etmeye, eğitimini, sağlığını, adalet sistemini, altyapısını güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin doğrudan milletin oyuyla işbaşına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak, tek amacının bu Türkiye’yi inşa etmek olduğunu kaydetti.

“DÜNYADAKİ MAĞDURLARIN ÜMİDİ OLAN TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA DURMALI”

Cumhurbaşkanı olarak, TBMM’yle, hükümetle, siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve Türkiye’ye destek olan herkesle birlikte ülkeyi 2023 hedeflerine ulaştırma kararlılığıyla yola devam edeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide tüm göstergeler, bir süredir yaşanan durgunluğun geride kalmaya başladığını gösteriyor. Büyük projelerimizi birer birer tamamlıyor, yenileri için adımlarımızı atmaya başlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çevresindeki ülkelerle yaşadığı sorunları geride bırakarak yeniden güçlü ilişkiler kurma yolunda önemli adımlar attığını ve atmayı sürdürdüğünü bildirerek, yayımladığı mesajını şu cümlelerle tamamladı: “15 Temmuz darbe girişiminin sebeplerinden birinin de bu tablo olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ekonominin tüm kurumlarından, tüm aktörlerinden, tüm milletimden rica ediyorum: Paralel ihanet çetesinin başarısız darbe girişiminin bu olumlu tabloyu bozmasına kesinlikle izin vermeyelim. Bölgesindeki ve tüm dünyadaki mağdurların ve mazlumların ümidi olan Türkiye’nin dimdik ayakta durması, bununla kalmayıp sürekli güçlenmesi, 79 milyon vatandaşımızla birlikte, yüzlerce milyon insanın beklentisidir. Bu kardeşlerimizi boynu bükük, kalbi kırık bırakamayız. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, yarın da sevindirmeyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin. Tekrar tüm şehitlerimiz Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifalar temenni ediyorum. İnşallah birliğimiz daim olsun. Sağlıcakla kalın.”

 
'Kimse bu bütünlüğü bozamaz'
 
ATAÜNİ’de 10 akademisyen gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kimse bu bütünlüğü bozamaz'
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zafer Ergüney, demokrasi ...
2 vali yardımcısı görevden uzaklaştırıldı
Erzurum'da FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan ...
‘Milletin olduğu yerde illet olmaz’
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu toplantısı ...
 
'Meydanlardan çekilmek yok'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından vatandaşlara yaptığı ...
6 askeri savcı ve hakim adliyeye sevk edildi
Erzincan’da bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ...
Erzincan İl Jandarma Komutanı gözaltına alındı
Darbe teşebbüsünün ardından sürdürülen operasyonlar kapsamında Erzincan ...
 
Erzurum'da dadaşlar milli iradeye sahip çıktı
Erzurum'da darbe girişimine karşı sokağa dökülen binlerce Erzurumlu Cumhuriyet ...
Erdoğan: Bedelini ağır ödeyecekler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin imkanları ile ortaya ...
2 yılda 107 takım Erzurum’da kamp yaptı
Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Süper Lig ekiplerinin gözdesi oldu
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva