Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
26 Nisan 2016 Salı - 10:28

‘Kahramanlarımız destan yazıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün kahraman askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız bir kez daha al bayrağımızın destanını yazdılar, yazıyorlar. “ dedi.

‘Kahramanlarımız destan yazıyor’

Adana’da, Samsun Makina Sanayi Düktil Boru Fabrikası ve yapımı tamamlanan 49 tesisin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada “Gerçek Türkiye fotoğrafı işte bu eserlerdir. Türkiye’ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum; bu hendekleri kazdıranlara bakın diyorum. Türkiye’ye bakınca sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye’ye bakınca sadece Suriyelileri, çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da Samsun Makina Sanayi tarafından yaptırılan düktil boru fabrikası ile şehrin organize sanayi bölgesinde yapımı tamamlanan 49 fabrika ve tesisin toplu açılış törenine katıldı. Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“GERÇEK TÜRKİYE FOTOĞRAFI İŞTE BU ESERLER”

Açılışı yapılan Samsun Makine Sanayi Düktil Boru Fabrikası ile organize sanayi bölgesindeki 49 fabrika ve tesisin Adana’ya, Türkiye’ye ve bu yatırımların sahip ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımları Adana’ya kazandıran iş adamlarını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 1 milyar lirayı aşkın yatırım bedeli olan bu fabrikaların, binlerce kişilik yeni istihdam alanı oluşturduğunu belirterek; açılışı yapılan fabrikaların sahipleri ile çalışanlarına hayırlı ve bol kazanç temennisinde bulundu.

Gerçek Türkiye fotoğrafının işte bu eserlerde görüleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye’ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum; bu hendekleri kazdıranlara bakın diyorum. Türkiye’ye bakınca sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye’ye bakınca sadece Suriyelileri, çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Hâlbuki gerçek Türkiye; üreten Türkiye’dir, büyüyen Türkiye’dir, her alanda tarih yazan Türkiye’dir. Adana’ya, Adanalı kardeşlerime, işte bu çabalarıyla, gayretleriyle, azimleriyle Yeni Türkiye’nin inşasına verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum.”

“MİLLETİMİZE AŞKLA HİZMET ETTİĞİMİZ İÇİN YORULMADIK, YORULMAYACAĞIZ”

13 yıldır Türkiye’nin 80 vilayetiyle birlikte Adana için de çalıştıklarını, projeleri hayata geçirdiklerini ve hizmet verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında; yapımı devam eden Konya-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nı, yeniden projelendirilen ve 2018’e kadar tamamlanacak olan Mersin-Adana Yolu’nu, 2020 yılına kadar tamamlanacak olan Güney Çevre Yolu’nu, yakın zamanda açılacak olan Çukurova Bölge Havalimanı’nı, inşa edilen 33 bin kişilik stadyumu ve tamamlandığında tüm Orta Doğu bölgesinin sağlık üssü olacağına inandığını söylediği 1.550 yataklı bir Şehir Hastanesi’ni zikretti ve devamında şunları söyledi: “Bakınız, dikkat ederseniz, artık yaptıklarımızı ifade etmeyi bir kenara bıraktık, sadece şu anda yapılanları, yapılacak olanları anlatıyoruz. Eğer 13 yılda Adana’ya yaptıklarımızı teker teker saymaya kalksam, inanın burada sabahı ederiz. Artık bunları yaşıyorsunuz. Rahmetli Neşet Ertaş, merhum babasından ilhamla, ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ derdi. Aşk, aşk! Aşkla çalışan, derdi olan yorulur mu? Biz de milletimize aşkla, şevkle, sevdayla hizmet ettiğimiz için yorulmadık, yorulmayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; “Biz Yeni Türkiye derken, birilerinin ısrarla eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşması gözünüzden kaçmıyor değil mi? Biz Yeni Anayasa derken, birilerinin ısrarla darbe Anayasasına sahip çıkmasına Adanalı sessiz kalır mı? Biz Türkiye’yi terör belasından kurtarmak için gövdemizi taşın altına koyarken, bizi taşa tutanları Adanalı affeder mi? Adana’yı, -bakınız Türkiye’nin demiyorum, bölgenin demiyorum- tüm dünyanın en önemli enerji dağıtım merkezlerinden biri haline getirmek için çalışırken, bize çelme takanları Adanalı affeder mi?” diye sordu ve aldığı ‘hayır’ cevapları üzerine şunları ekledi: “İşte bunun için Adana’yı seviyoruz. İşte bunun için her önemli kararımızda, Adana’ya bakıyoruz, Adanalıların ne dediğine bakıyoruz.”

“KAHRAMAN ASKERLERİMİZ VE POLİSLERİMİZ BİR KEZ DAHA AL BAYRAĞIMIZIN DESTANINI YAZIYOR”

Şair Arif Nihat Asya’nın ünlü ‘Bayrak’ isimli şiirini Adana’da öğretmenlik yaptığı yıllarda yazdığını aktararak, şiirden “Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü / Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü / Işık ışık, dalga dalga bayrağım! / Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım!” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün kahraman askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız bir kez daha al bayrağımızın destanını yazdılar, yazıyorlar. Adana ve genel olarak bu bölge, son terör olaylarında en çok şehit veren yerlerdendir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Dün, ‘Adana’ya gavur gelmiş” diyerek mücadeleyi başlatan Adanalılar, bugün de aynı hissiyatla ‘çukurcu’ları o açtıkları çukurlara gömerek, mücadelede yine ön safta yer almışlardır. Bu ülkede bayrağı indirmenin, ezanı susturmanın öyle kolay olmadığını, bunu akıldan geçirmenin dahi bir bedelinin olduğunu, olacağını cümle âleme gösteren Adanalı kahramanları saygıyla yâd ediyorum.”

ŞEHİT VE GAZİLERE LAYIK OLMAK VURGUSU

Şehit ve gazilere layık olabilmek için, daha çok çalışacaklarını, şehitlerin ruhlarını muazzep edecek, gazilerin gönüllerini kıracak hiçbir davranışa izin vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çanakkale’de ne yaptıysak, Kutül-Amare’de ne yaptıysak, Kurtuluş Savaşı’nda ne yaptıysak, burada da aynısını yapacağız. Ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahı, son bombayı bu topraklardan çıkarana kadar, bu mücadele bitmeyecek. Aynı şekilde ülkemizin ve milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne kin kusan son çene kapatılana kadar, bu mücadele bitmeyecek” diye konuştu.

“BUGÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SIRTINI SIVAZLAYANLAR, YARIN AYNI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin, hukukun üstünlüğü ilkesinin, ifade ve basın hürriyetinin, siyasetçinin kendini güvende hissetmesini sağlayacak dokunulmazlıkların hiçbirinin, milletin birliğine, ülkenin bütünlüğüne ve devletin varlığına yönelik saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi ve şu değerlendirmelerde bulundu: “Bize, bu konularda eleştiri getirenlerin, kendi ülkelerinde benzer bir sıkıntı ortaya çıktığında neler yaptıklarını, yapabileceklerini görüyoruz, biliyoruz. Demokrasinin, hakların, özgürlüklerin ölçüsü Türkiye’de başka, diğer ülkelerde başka olursa, bunun adı çifte standart olur, ikiyüzlülük olur. Şu anda bize karşı takınılan tavır da tam olarak işte budur. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz, bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine, dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak, hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bugün, kendi akıllarınca bizi tedip etmek için terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşeceklerdir. Bugün, bize yöneltilen eleştirileri, biz yarın onlara yöneltir miyiz, bilmiyorum. Ama şurası bir gerçek ki, içinde bulunduğumuz şu zor şartlarda dahi insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak, asla onlar gibi zalim olmayacağız. Çünkü biz insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensuplarıyız.”

“DOLMABAHÇE’DE, TERÖR ÖRGÜTÜYLE BİR MUTABAKAT SÖZ KONUSU DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumunda bir siyasi parti temsilcisinin yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak şu açıklamalarda bulundu: “Dün Meclis’te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya… Çıkmış, iki de bir ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ndan bahsediyor. Ne Dolmabahçe Mutabakatı, nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır.”

Konuşmasının bitiminde, açılışına katıldığı Samsun Makine Sanayi’nin sahibinin Trabzonlu olduğuna, dev bir yatırımı Samsun’da gerçekleştirdiğine ve şimdi de yatırımını yeni bir fabrika ile Adana’da sürdürdüğüne dikkat çekerek, “İşte vatanseverlik bu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını açılan fabrikaların Adana’ya ve Adanalılara hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Konuşmasının ardından, tören hazır bulunan bakanlar, milletvekilleri ve açılışı yapılan fabrika sahipleri ile birlikte temsili açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrasında Samsun Makine Sanayi Düktil Boru Fabrikası’nı gezdi; Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

 
Ala: ‘Hayırlı olsun’
 
Sekmen: ‘Erzurum Kültür Kenti’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birincilik ödülü Erzurum’a
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Semra Kara ve Heyedullah ...
‘Bu Milletin kaderi birdir’
Başbakan Davutoğlu: "Bu milletin kaderi birdir. Ya hep beraber var olacağız ...
Koçak: ’23 Nisan 1920 şanlı uyanıştır’
Koçak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. Yıldönümünü ve ...
 
Büyükşehir’den 23 Nisan Şöleni
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Altıparmak’tan 23 Nisan mesajı
Vali Ahmet Altıparmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kamu Maliyesinde Erzurum farkı
M.AKDAĞ-Erzurum bu yılın ilk çeyreğinde kişi başına gerçekleştirilen sağlık ...
 
‘Türkiye Gerçeğini Tüm Dünya Görüyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için yeni fikirler ortaya koyan, sorunlara ...
Sevgi dilini koruyun
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan dünya çocuklarını Cumhurbaşkanlığı ...
‘Bu iş bitecek’
Erdoğan, terörle mücadele için önce demokratik açılım, ardından milli ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva