Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
30 Ağustos 2016 Salı - 09:50

‘Büyük Taarruz Ruhu diridir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda “Büyük Taarruz” ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir. ‘ dedi.

‘Büyük Taarruz Ruhu diridir’

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “30 Ağustos, “Ya istiklal ya izmihlal” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı mesajda, “Bugün, Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 94. yıl dönümünü, milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle beraber büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. 1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır” dedi.

“ÜLKEMİZİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜZERİNE TAŞIMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

“30 Ağustos, “Ya istiklal ya izmihlal” tercihiyle başbaşa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şöyle sürdürdü: “30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bundan 94 yıl önce Dumlupınar’da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak; ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan projeler, mücadele azmimizin en somut tezahürüdür. Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelemiz sürecektir.

30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır.”

“15 TEMMUZ’DA FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI HEZİMETE UĞRAMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını şöyle sürdürdü: ”15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda “Büyük Taarruz” ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir.

O gece, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Sünni’si ve Alevi’siyle tüm Türkiye, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmiş, asker elbisesi giymiş FETÖ terör örgütü mensuplarını hezimete uğratmıştır.

15 Temmuz’da sokaklarda, meydanlarda destanlaşan ruh, 7 Ağustos 2016 tarihinde 5 milyon kişinin katıldığı tarihi Yenikapı Mitingi ile adeta şaha kalkmıştır. Türkiye aynı dönemde, FETÖ yanında DAİŞ ve PKK gibi terör örgütlerinin sivilleri, güvenlik görevlilerimizi, çocukları ve masum insanları hedef alan saldırılarına maruz kalmıştır. İsimleri farklı, ama aynı merkez tarafından yönetilen bu terör örgütlerinin tek hedefi,15 Temmuz ve 7 Ağustos’ta vücut bulan “Yeni Büyük Taarruz Ruhu”nu zedelemek, bu ülkeye diz çöktürmektir.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ”

Türkiye’nin, terör örgütleri arasında ayrım yapmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Türkiye, vatandaşlarının can güvenliğini sağlayacak adımları hem ülke toprakları içinde, hem de terör örgütlerinin yuvalandığı komşu ülkelerde atmaya kararlıdır. Uluslararası Koalisyon ile işbirliği içinde 24 Ağustos’ta başlatılan Cerablus harekâtı, bu kararlılığımızın ve irademizin bir yansımasıdır. Operasyonlarımız, DAİŞ, PKK ve onun Suriye kolu YPG gibi terör örgütleri vatandaşlarımız için bir tehdit olmaktan çıkarılana kadar devam edecektir. Bu mücadelede en büyük güven kaynağımız, dostlarımızın desteği yanında, milletimizin 15 Temmuz gecesi ve sonrasında ortaya koyduğu dayanışma tablosudur. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 
Milletvekili Aydemir: “Bu millet dualı millettir”
 
Atlama Kulelerinde geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Bu Devlet Şehidinin Kanını Yerde Bırakmaz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi, bu milleti ...
Şehid Nergiz dualarla uğurlandı
Türkmen Dağı'nda savaşırken hayatını kaybeden Erzurumlu şehid dualarla ...
‘Yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin önünü kesmek için, bilhassa 3 yıldır ...
 
‘Allah'ın izniyle galibiyet bizimdir’
Yıldırım, "Allah'ın izniyle galibiyet bizimdir, galibiyet bizim olacak ...
Genelkurmay açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 24 Ağustos 2016 tarihinde ...
Atamalar Resmi Gazetede yayımlandı
22 büyükelçinin görev yerinin değiştirilmesine dair karar, Resmi Gazete’nin ...
 
"Bir millet onur ve gururuyla vardır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminde şehit olanların sayısının toplam ...
Bir akademisyen tutuklandı, 9 polis ihraç edildi
Iğdır’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Ailelerini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva