Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
6 Şubat 2016 Cumartesi - 11:05

‘Bilin ki şehitler ölmez’

Vatandaşların "Kahrolsun PKK" sloganları atması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Allah bütün nifak ekenleri kahretsin, Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Allah şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı bize nasip etsin. Bilin ki şehitler ölmez" dedi.

‘Bilin ki şehitler ölmez’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin ziyareti sırasında Yeşilli Beldesi'nde vatandaşlara hitap etti

Mardin'in Yeşilli ilçesinde halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, "Burada gördüğüm heyecan, muhabbet ve semaya dua için yükselttiğiniz eller, istiklal için yükselttiğiniz bu al bayrak, ilelebet bu vatanın birliğinin işaretidir" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz bu ülkedeyken, biz bu 78 milyonun içindeyken, yanındayken, bu ülkenin birliğine, beraberliğine dokunanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Biz bu ülkedeyken bir tek kardeşimizin gözü yaşlı olmayacak, bir tek yara kalmayacak sarılmamış olsun, kim terör dolayısıyla mağdur olmuşsa onların hepsine şefkat elimizi uzatacağız" dedi.

1 Kasım seçimlerinden sonra teşekkür ziyaretlerine başlayacağına ilişkin söz verdiğini anımsatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Aynı zamanda terörle mücadelede kahramanca ülkemize, birliğimize, dirliğimize destek veren halkımıza teşekkür ziyaretine başlayacaktım. Bugün iki sebeple Mardin'deyim, kadim Mardin'de, hikmet dolu Mardin'de ve kahraman Yeşilli'deyim."

Yeşillilerin son seçimlerde AK Parti'ye ilçenin merkezinden yüzde 82, bütün Yeşilli'den yüzde 73 destek verildiğini belirten Davutoğlu, "1 Kasım'da çok tuzak kuranlar oldu, 7 Haziran dolayısıyla ülkeyi terör bataklığına sokmak isteyenler oldu ama Yeşilli'den sizler öyle bir ses verdiniz ki, Türkiye'nin her yerinden 78 milyon kardeşimiz öyle bir ses verdi ki tuzaklar bozuldu, kumpaslar bozuldu, inşallah aydınlık bir geleceğe beraber yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ

Bugün, bir seri teşekkür ziyaretlerinin ilk günü olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Bakınız etrafımız bir ateş çemberi Suriye yanıyor, Irak yanıyor, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz, Türkmen kardeşlerimiz ızdırap içinde. Birileri bu ateşi Türkiye'ye de sokmak istediler. Kardeşi kardeşe kırdırmak istediler. İşte biz buradayız, Mardin'deyiz, Yeşilli'deyiz ve Türkiye'nin her yerindeyiz. Allah bu milletin kardeşliğini daim eylesin. Allah bu mübarek Cuma hürmetine, milletimizi bölmek isteyenlere, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah vatanımızı, aziz milletimizi kudretli, devletimizi şefkatli eylesin." "Size güveniyoruz"

KARDEŞLİK

Mardin'de Arap'ın Türk'le, Kürt'ün Türk'le barış içinde 7 bin yıldır yaşadığını anlatan Başbakan Davutoğlu, alandakilere şöyle seslendi:"Bakınız, o güzelim Cizre'yi, o alim diyarı, o güzelim Nusaybin'i, o güzelim Silopi'yi ve gönlümüzün nuru Diyarbakır'ı, Sur'u barikatlarla, çukurlarla kirletmek, oralarda kriz çıkarmak istediler, yolları kestiler, rızık kapınız olan Habur'dan girişleri engellemeye çalıştılar. Yeşillililer, biz bu namertlere izin verir miyiz? Yeşillliler, biz bu ülkeyi böldürtür müyüz? Mardinliler, Yeşillililer, yiğit Araplar, yiğit Kürtler, yiğit Türkmenler, bu ülkeyi Irak gibi, Suriye gibi ateş çemberi içine sokmak isteyenlere biz yol verir miyiz? Ey Yeşillililer, kahraman Yeşillililer söyleyin, bu al bayrağı biz indirir miyiz? Bu hilali bu gökyüzünden indirir miyiz? Bu ezanları susturur muyuz? Ama onlar Sur'da, onlar Fatih Paşa Camii'nde ezanları susturmaya, oralardan hain marşlar çalmaya kalktılar."

ALLAH O TEKBİRLERİ SEMALARDAN İNDİRTMESİN

Başbakan Davutoğlu da "Size güveniyoruz, Allah o tekbirleri semalardan indirtmesin" dedi.

Bugün sabah Mardin'de huzur ve demokrasi operasyonuyla ilgili eylem planlarını açıkladıklarını anımsatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:"Buradan bir kez daha ilan ediyorum, biz bu ülkedeyken, biz bu 78 milyonun içindeyken, yanındayken, bu ülkenin birliğine, beraberliğine dokunanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Biz bu ülkedeyken bir tek kardeşimizin gözü yaşlı olmayacak, bir tek yara kalmayacak sarılmamış olsun, kim terör dolayısıyla mağdur olmuşsa onların hepsine şefkat elimizi uzatacağız."

"Maşallah Yeşilliler, meydanları doldurmuş" diyen Başbakan Davutoğlu, "Yeşillililer, küçük bir ilçe diyorlar. Yeşillililer, yürekleri dağ gibi büyük bir ilçe, sizlerin gönlü o kadar geniş ki bu ülkenin gönlü o kadar geniş ki" ifadesini kullandı.

Dün Londra'da Suriye ile ilgili toplantıya katıldığını anlatan Davutoğlu, "Dedim ki ben milletimle gurur duyuyorum. Benim milletim 2,5 milyon Suriyeli'ye bağrını açtı. Dünya onlara kapısını kapatmışken biz köyümüzle, ilimizle ilçemizle, hanemizle, aşımızla onların yanında olduk" diye konuştu.

 

Zalim rejim ve şimdi onu destekleyen Rus uçaklarının Halep'i kuşatmaya ve almaya çalıştığını vurgulayan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:"Onlarla iş birliği yapan PKK'nın uzantısı PYD, oradaki Kürtlere, Araplara zulmediyor. İstiyorlar ki oradaki ateşi buraya da yaysınlar. Birliğimizi koruyacak mıyız? Dirliğimizi koruyacak mıyız? Kardeşliğimizi koruyacak mıyız? Bu vatanın istikbalini, al bayrağımızı koruyacak mıyız? Söz veriyor musunuz? Söz mü? Vatan 'nerede bir yiğit var beni koruyacak' diye sorduğunda hazır mısınız? Millet 'birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak, yiğit Kürtlere, yiğit Araplara, yiğit Türklere ihtiyaç var' dediğinde hazır mısınız? Allah birliğimizi daim etsin. Allah dirliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Bilin ki bu toprakların her ilinde, her ilçesinde, her köyünde, her mecrasında, her dağında, her ovasında, her ırmak kenarında kamu düzeni olana, herkes emniyetle evine gidene, herkes çocuğunu emniyet içerisinde okuluna gönderene kadar mücadelemiz sürecek. Mücadelemiz sadece ve sadece bu halkın iyiliği içindir. Teröristlere karşı en şiddetli, en kararlı şekilde mücadele ederken halkımıza her zaman olduğu gibi müşfik elimizi uzatacağız. Allah sizi bizim yanımızdan eksik etmesin."

"BUNDAN SONRA HER HAFTA BİR İLDEYİM, HER HAFTA BİR İLÇEDEYİM"

 Davutoğlu, "Allah bütün bu fitne odaklarını kahretsin. Bu fitne odaklarının oyununa gelmeyen aziz milletimizi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimi, Kürt kardeşlerimi, Arap kardeşlerimi Allah aziz eylesin. Onların, bu milletin bütün evlatları gibi hep beraber el ele geleceğe yürürken yollarını açık eylesin. Biz bunun için yollardayız, bunun için yollarda olacağız. Bilsinler ki bundan sonra her hafta bir ildeyim, her hafta bir ilçedeyim" diye konuştu.

 Bu ziyaretin Mardin'e bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü ziyaret olduğuna işaret eden Davutoğlu, bu toprakları adım adım dolaşacağını ve bütün millete kardeşliği anlatacağını bildirdi.

 Bir an olsun geri adım atmayacaklarını, susmayacaklarını ve hainlere fırsat vermeyeceklerini anlatan Davutoğlu, şehitlere rahmet dileğinde bulunarak, "Şehitlerimiz bizim kalbimizdedir, bu uğurda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız bizim kalbimizdedir" dedi.

Davutoğlu, yarın Kazakistan'a, gelecek hafta cuma günü de Kahramanmaraş'a gideceğini açıkladı.

Alandaki kadınlara ve gençlere de ayrı ayrı teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, gençlere yönelik bütün vaatleri gerçekleştirdiklerini anımsattı.

İş kurmak isteyen gençlere kredi verdiklerine, üniversiteli gençlerin burslarını artırdıklarına dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bütün gençlerimiz bizim istikbalimizdir. Biz onları çukurların içinde değil, barikatların arkasında değil, biz onları, üniversitelerde, kütüphanelerde, müzelerde, el ele omuz omuza spor salonlarında görmek istiyoruz. Bilinsin ki bütün bu gençleri kurtaracağız, hepsi geleceğe ümitle yürüyecek. Allah gençlerimize, kadınlarımıza, ihtiyarlarımıza hepsine huzur ve saadet versin."

"ALLAH ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMESİN"

Davutoğlu, Mardin programı kapsamında Yeşilli ilçesine giderken, Kabala Mahallesi'nde vatandaşların sevgi gösterisi üzerinde aracından inerek kalabalığı selamladı. Davutoğlu, "Kabala seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine vatandaşların ülke içine nifak sokmaya çalışanlara en güzel dersi seçimde verdiğini söyledi.

 Kabala'nın, Mardin'in, Güneydoğu'nun ve Doğu'nun, bu ülkenin bir parçası olarak her zaman yükseleceğini ifade eden Davutoğlu, "Allah birliğimizi daim eylesin. Allah bozgunculara fırsat vermesin. Allah aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermesin. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile hepimizi ebediyen kardeş kılsın. Allah bütün komşu ülkelere barış getirsin. Sizden buralara, bu topraklara sahip çıkmanızı, bu al bayrağa sahip çıkmanızı istiyorum. Şehitlerimizi, istikbalimizi temsil eden bu al bayrağı dalgalandırdığınız için Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

Vatandaşların "Kahrolsun PKK" sloganları atması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Allah bütün nifak ekenleri kahretsin, Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Allah şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı bize nasip etsin. Bilin ki şehitler ölmez" dedi.

 "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları üzerine de Davutoğlu, "Allah'ın izniyle şehitlerimiz hep bağrımızda olacak" ifadesini kullandı.

 
‘Mücadeleye devam edeceğiz’
 
Erzurumspor’un puan kaybına tahammülü yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ala sordu: ‘Diğerleri ne yapıyor? ‘
İçişleri Bakanı Efkan Ala, üst üste reformlar yaptıklarını söyleyerek, ...
Aydemir: ‘AK sendikacılık, çözümcü sendikacılıktır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Dava’nın 2002’den bu ...
‘AK Parti Milli Birlik Hissiyatının ifadesidir’
Davutoğlu, "AK Parti, geçmişin ayrıştırıcı, baskılayıcı, ötekileştirici ...
 
Aydemir: Erzurum 2023’e de damga vuracak
Milletvekili Aydemir, Erzurum’un tarih ve kültürel boyutta olduğu gibi ...
‘Kardeşliğin sesi olmayı sürdüreceğiz’
Başbakan Davutoğlu, ‘ Anadolu toprakları kim ne oyunu oynarsa oynasın ...
AK Parti’den Türkmenlere yardım
AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından hazırlanan 1 TIR dolusu, giyecek, ...
 
Özdağ: ‘Bölücülerle de mücadele edeceğiz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ "Etrafımızda ateş çemberi ...
‘Öncelikli hedef Yeni Anayasa’
Davutoğlu, son 14 yılda çok büyük işler başardıklarını ancak yapacak çok ...
Davutoğlu: ‘AK kalabilmek önemli’
AK Parti'nin özü, icraatları ve kadroları itibarıyla temiz bir parti olduğunu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva