Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
16 Mayıs 2015 Cumartesi - 11:55

‘Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve şehidimizin sembolü ay yıldızdır. Ve biz ne dedik tek vatan dedik. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Onun için rabiamız var. Bununla geleceği inşallah hep birlikte yürüyeceğiz Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

‘Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt gezileri kapsamında Kırıkkale’ye geldi.

İlk olarak Kırıkkale Belediyesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selimiye Camisi’nden esinlenerek Kırıkkale’de yaptırılan Merkez Nur Camii ve Külliyesinin açılışını yaptı. Konuşmasına şiir okuyarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam’ı ölümsüzleştiren mescitlerden bir tanesini, Osmanlı ve Selçuklunun mimarı anlayışının Kırıkkale’de sembol hale getiren bu eserle Kırıkkale halkını selamladığını söyledi.

BUNLAR MANEVİ GÜCÜMÜZ

Bu eserlerin birer sembol olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlarla geçmişten bugün nasıl geldiysek geleceğe bu muhteşem eserlerle yürüyoruz. Bunlar manevi gücümüz. Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin hep birlikte Türkiye oluşumuzun simgeleri. Hamdolsun demek ki azmettikten sonra her şey oluyor. Bakınız bu meydan inşallah Kırıkkale Nur Cami ile çok daha farklı bir şekilde nurlanacak. Burada kalpler bütünleşecek. Burada ayrılık olmaz. Burada tek millet olur. Tek millet içerisinde Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Boşnağı vardır. Tüm bunlarla tek millet.

İkincisi tek bayrak. Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve şehidimizin sembolü ay yıldızdır. Ve biz ne dedik tek vatan dedik. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Onun için rabiamız var. Bununla geleceği inşallah hep birlikte yürüyeceğiz Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

Bir şey için hayal etmek gerektiğini, hayali de hayata geçirmenin takiple olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:“Bu takibi yapmazsanız bu eserler meydana kolay gelemez. Bu eserlerden rahatsız olanlar var. Bunlar ilk insandan bugüne hep oldu, kıyamete dek olacaktır. Mevlana ne diyor, testinin içerisinde ne varsa dışına o sızar. Yüreğini zift kaplayanın dilinden bal akmaz. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Arnavutluk’ta idik. Tiran’ın tam ortasında merkezinde en hareketli yerinde 130 yıl önce bir namazgah vardı. Şimdi o namazgahın yerine biz adeta bu eser gibi bir eseri inşa ediyoruz. Kapalı alanında 5 bin kişi alabilecek bir cami. Temelini attık. İnşallah orada mimarıyla da müteahhidiyle anlaştık. İki yıl sonra Cuma namazını kılmak üzere buraya geleceğiz. O şekilde anlaştık. Bitmedi. Asırlar önce ecdadımız Fatih'in bu kaleye yaptırdığı mescit yıkılmış. Onuda TİKA yaptı. 9 kilometre dağı yaklaşık 7-7 bin 500 kişi yürüyerek çıktı. Rabbime hamd ettim. Bu insanlar yıllarca komünist rejimin tahakkümü altında kalmış. Ama mescidin açılışına nasıl geliyorlar. Oradaki İHL’li kardeşlerimiz bizi ilahilerle güçlendirdi. Bir tanesi de Arif Nihat Asya'nın o güzel şiirini okudu. O topraklarda simdi bunlar yeşeriyor. Duygulu bir Arnavutluk seyahatini bu şekilde yaşadık. Geleceğimiz inşallah oralarda farklı olacak. Oralar Evladı Fatihan diyarı. Bizim üzerimizde hakları var. Oraları kendi haline bırakmayız. Bu gece idrak edeceğimiz Miraç kandilinin barış huzur ve kardeşlik iklimine vesile olsun. Bu cami Kırıkkalelerin gönlünü nurlandırmasını Rabbimden niyaz ediyorum”.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt gezileri kapsamında Kırıkkale’ye geldi. Cumhuriyet Meydanında halka seslenen Erdoğan atanamayan öğretmenlere Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin atama yapılacağının müjdesini verdi.

Kırıkkale’de 71 hizmetin toplu açılış töreni sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atanamayan öğretmenlere müjdeli haber verdi. Erdoğan, “Öğretmen atamaları dediniz. Ben söyleyeyim, Milli Eğitim Bakanımı hemen aradım sordum. 2015 için 47 bin kadro ayrıldı ve Temmuz'un ilk haftasında yapılacak KPSS ile bu Ağustos ayında ihtiyaca göre bu 47 bin atama yapılacak. Sizlere şu anda duyurmuş olayım. Ağustostan önce böyle bir atama yok bunu da bilmiş olun” dedi.

“NEREYE GİDERSENİZ GİDİN, BENİ BU MEYDANLARDAN BENİ ALAMAZSINIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi karış karış dolaşmasından her fırsatta rahatsız olanların olduğunu belirterek, “YSK’ya durmadan gidiyorlar. Cumhurbaşkanını meydana çıkarmayın diyorlar. YSK reddediyor. CHP gidiyor, MHP gidiyor, HDP gidiyor. Nereye gidersiniz gidin beni meydanlardan alamazsınız. Susturamazsınız” dedi.

HALKA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt gezileri kapsamında Kırıkkale’ye geldi.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap etti. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve vatandaşlar katıldı. Kırıkkale’de, mitingler dolaysıyla kendisini eleştiren muhalefet partilerine cevap eren Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere atama müjdesi verdi.

YSK ŞİKAYETLERİ

YSK’ya kendisinin sürekli şikayet edildiğini dile getiren Erdoğan, “Cumhurla başkanın buluşmasından niye rahatsız oluyorsunuz. Bunlar cumhurbaşkanlığı makamını milletin değil, vesayetin temsilcisi olarak görüyorlar. YSK’ya durmadan gidiyorlar. Cumhurbaşkanını meydana çıkarmayın diyorlar. YSK reddediyor. CHP gidiyor, MHP gidiyor, HDP gidiyor. Nereye gidersiniz gidin beni meydanlardan alamazsınız. Susturamazsınız. Anayasa Cumhurbaşkanının çalışmasını belirlemiş. Ve bu konuda halkıyla beraber olmak en önemli görevi. Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız ama eğilmeyeceğiz. Sadece Allah’ın huzurunda eğiliriz. Cumhurbaşkanı doğrudan millet tarafından seçildiği gün vesayet bitti. Milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanıyım” dedi.

DÜRÜST SİYASETE İHTİYAÇ VAR

Muhalefetin asgari ücreti açık artırmaya çıkardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin küfesi sırtında olduğu için muhalefet gibi gibi kuru sıkı atmadığını söyledi. Asgari ücreti ilgili siyasi partilerden birisinin bin 400, birisinin bin 500 bir tanesinin de çıkıp 5 bin lira olarak açıkladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Var mı artıran, Böyle bir siyaset olur mu” diye sorarak, ülkenin dürüst siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı öncesinde alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağını açıkladığını ifade eden Erdoğan, “Bana tarafsızlıktan bahsediyorlar. Tüm partilere eşit mesafedeyim. Her insanın gönlünde aslan yatıyor. Benim de yatıyor. Ama ben bunu meydanda açıklamam. Benim bir tarafım var. Ben milletin tarafıyım. Milletin. Yapılan yanlışları gördüğüm zaman uyarmak görevim” dedi.

DIŞA BAĞIMLILIK BİTTİ

2002 yılında Türkiye’nin savunma sanayi alanında dışa bağımlılık oranının yüzde 80 iken üretiminin yüzde 20’sinin yeri kaynaklardan karşılandığını açıklayan Erdoğan, bunu da Kırıkkale’deki fabrikalara borçlu olduklarını ifade etti. Erdoğan, 2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı bitireceklerini ifade etti. Kırıkkale’ye burada büyük iş düştüğünü dile getiren Erdoğan, gayret olmadan netice olmayacağının altını çizdi. Kırıkkale’nin hiçbir zaman ülkesine hizmetten kaçmamış, gerektiğinde kanıyla canıyla bu mücadelede en ön safta olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale’nin koç yiğitlerinin Türkiye’nin 2023 hedeflerinde en ön safta yer alacağını vurguladı. Kırıkkale’nin yanlarında olduğu müddetçe kimsenin karşılarında duramayacağını dile getiren Erdoğan, Kırıkkalelilerin teröre örgütüne, paralel örgüte de karşı dimdik ayakta olduğunu dile getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE OPERASYONA YELTENİYOR BOŞUNA YELTENMEYİN AVUCUNUZU YALARSINIZ

Terör örgütünü yönetenlerin bu topraklar üzerinde operasyonlar düşündüğünü kaydeden Erdoğan, “Boşuna yeltenmeyin avucunuzu yalarsınız. Ordusu ve güvenlik güçleriyle bu topraklar birliğimizin teminatı olarak ilelebet payidar kalacak” ifadelerini kullandı

TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET, TEK MİLLET

Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vurgusu yapan Erdoğan, “Gözünü kardeşliğimize diken herkes duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Tek millet, Kürdüyle Arabıyla, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkezi’yle, Boşnağıyla ne varsa bu ülkede hepsi bu millet kavramının içerisinde. Kürt’ün Kürtlüğüyle Türklüğe baskı yapması nasıl yanlışsa, Türk’ün de Türkülüğüyle Kürt’e baskı yapması yanlıştır. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ne siyahın beyaza, ne beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır. Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanıdır. Yıldız şehitlerimizin ta kendisidir. Bu topraklar üzerinde bunun hamurunda şehidimizin kanı var” diye konuştu.

DEMOKRASİ SİVAS’TAN BATIYA’MI SADECE

Dün Van’da olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ondan önce Mardin’de, Siirt’te idim. Ben bu siyasetçilere sesleniyorum. Bir kısmı gidiyor. Büyük bir kısmı gitmiyor. Sizde gidin. Demokrasi Sivas’tan batıya mı?. Sizde Gidin orada konuşun. Niye meydanları bunlara bırakıyorsunuz. Öyle mi? Ama gitmiyorlar. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. Bunlara gereken dersi birileri dağı arkasına alarak yapıyor ama inanıyorum ki benim kardeşlerim sandıkta gereğini yapacaktır” şeklinde konuştu.

Yeni Türkiye’nin inşa süreci başladığını dile getiren Erdoğan, “Bunun için Anayasa şart., Başkanlık sistemi şart. Yeni Türkiye’ye, yeni Anayasa’ya evet mi. Türkiye geri dönülemez yola girdi. Türkiye'ye girdi. İnşallah bunun sonu hayrolur” diye konuştu.

 
Yılmaz: ‘DAP Doğu’nun ufku olacak’
 
Erzurum’da 3 ayda 6, 15 yılda 277 yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye'den Bursa'ya tanıtım çıkarması
Bursa’daki Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum ...
Sekmen: ‘Ne söz verdiysek tutuyoruz'
Sadece il merkezini değil, köyleri ve ilçeleri de huzur içerisinde yaşanılabilir ...
DEDEMAN'DA YAŞANANLARI DEĞERLENDİRDİ...
Dedeman Otelde geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde İran uyruklu müşterilere ...
 
TAŞKESENLİOĞLU "YILIN CEO'SU" ADAYI...
Halk Bankası Genel Müdürü Erzurumlu Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Yılın CEO’su” dalında aday gösterildi.
ŞENER'DEN TEŞEKKÜR VE TESPİT...
Şener, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına gelmesinin ardından bir ...
EGC'DE ŞENER DÖNEMİ...
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanı Selahattin Şener birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
PROF. YAYLALI OYBİRLİĞİ İLE YENİDEN REKTÖR...
ETÜ Dünya Üniversitesi olacak diyen Rektör Yaylalı, Erzurum Teknik Üniversitesi ...
ŞERAFETTİN ASLAN KENDİNİ SAVUNDU...
Aslan, “ Bu güne kadar, Karadayı mağdurlarını düşünerek hukuki yollara ...
SEKMEN'DEN NEW CITY AÇIKLAMASI
Karadayı İnşaat’ın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı “NEW CITY ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva