Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>POLEMÄ°K
22 Mayıs 2013 Çarşamba - 18:13

“Bize zulmediliyor“

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Dumlu AVM'de yürütülen tadilatla ilgili olarak firma sahipleri Rahmi ve Zafer Dumlu kardeşler basın toplantısı düzenledi.

“Bize zulmediliyor“

Smimihaber.com/ Cumhuriyet Caddesi'ndeki Dumlu AVM'de yürütülen tadilatla ilgili olarak firma sahipleri Rahmi ve Zafer Dumlu kardeşler basın toplantısı düzenledi. Tadilatın yapıldığı alanın kaldırım olduğunu yeni öğrendiklerini söyleyen Zafer Dumlu, "Ancak Özel İdare ve Yakutiye Belediyesi'nden 1996 yılında onaylı projemiz var. 1998 yılında burayı kiraladığımızda da tadilat yaptığımız alan vardı. Biz, kanunsuz, hukuksuz bir şey yapmadık" dedi. Dumlu Kardeşler, Yakutiye Belediyesi'nin "tadilat durduruldu" açıklamasından da haberleri olmadığını belirterek, "Bize intikal eden bir şey yok, çalışmalarımız devam ediyor" dediler...

Dumlu AVM içerisinde gazetecilerle bir araya gelen Rahmi ve Zafer Dumlu kardeşler, 1956 yılından bu yana Erzurum ticaret hayatına katkıda bulunan bir aileye mensup olduklarını belirterek, yaptıkları tadilatın hem şehrin görselliğine katkı hem de değişen ticarete ayak uydurma maksatlı olduğunu söylediler.

Dumlu kardeşlerin basın toplantısında konuşmalarından satır başları ise şöyle...

Son zamanlarda kurumumuz aleyhine kasıtlı açıklamalarla muhatap olmaktan dolayı, Dumlu ailesi olarak fevkalede müteessir olmuş bulunmaktayız. Bu nedenle Dumlu AVM'de yapmış olduğumuz tadilatın gerekçelerini değerli halkımızla bütün içtenliğimizle paylaşmak istiyoruz. Zaman içerisinde dış çevre şartlarından dolayı yıpranma meydana gelen kamu mülkünü korumak, şehrin en işlek caddesinin görselliğine katkıda bulunmak, kent imajına değer katmak ve 1956'dan beri içerisinde gururla yer aldığımız şehir ticaret hayatındaki yerimizi çok boyutlu geliştirerek Erzurum ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak kurumumuzun temel amacıdır. Ayrıca iş yerimizde gerçekleştirilen tadilat ve çevre düzenlemesi, kanunların bizlere tanıdığı yasal sınırlar ve kentin tarihi ve kültürel kimliği göz önünde tutularak büyük bir titizlikle uygulanmaktadır.

Beyan ettiğimiz ve değerli halkımızla şeffaf şekilde paylaştığımız bu düşüncelerimizin dışında hiçbir art niyetimiz yoktur.

Belediye Projemizi kabul edip inşaat ruhsatı verdi!

Yaptığımız tadilat sonucunda merdivenlerin sağ ve sol tarafı mağazamızın vitrini olacak, üst kısımları ise "sigara içme alanı" olarak kullanılacaktır. Bu süreçte bizim yaptığımız herhangibir yanlışlık yoktur. Hukuki olarak hakkımızı arıyoruz. Bundan 3 yıl önceki tadilat talebimiz Yakutiye Belediyesi tarafından kabul görmemişti. Bunun üzerine İl Özel İdaresi konuyu yargıya taşıdı, biz de davaya müdahil olduk. Sonuçta yargı "yürütmeyi durdurma" kararı verdi. Bizde projemizde değişiklik yaptık ve bu halini Yakutiye Belediye Başkanımız çok beğendi ve gerekli izni verdi.

Erzurum'da AVM açıldı. Kendimizi korumak adına bir şeyler yapmak istedik. Kendimizi geliştirmek ve yenilemek istiyoruz. Soruyorum bu suç mu?

AK Parti İl Başkanı'na gönderme:

Herhalde Erzurum'da birileri, "benden başka kimse pastacılık yapamaz" demek istiyor. Böyle bir anlayış olamaz. İnanıyoruz ki, Murat Kılıç Bey'de projemizin görseli görmemiştir. Eminiz ki, görmüş olsa tavrı değişecektir.

Konuyu Başbakan'ımıza kadar götüreceğiz. Çünkü Sayın Başbakan, zulmedilenlerin yanındadır. Hakkı teslim eden bir anlayışı vardır. Kendisiyle görüşüp, yardım isteyeceğiz...

Bizimde AK Parti'de yakınlarımız var; Küçükler yüzünden zulme uğruyoruz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Necati Çetinkaya, bizim amcamızdır. Bizim kendisinden bir talebimiz olmadı ama amcamız olarak belki belediye başkanlarıyla görüşmüş olabilir. Bilemiyoruz. Ancak bizim AK Parti Genel Merkezi'nde bir sürü amcalarımız, ağabeylerimiz var.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler bizim dostumuz. Erzurum küçük şehir. Çok dostumuz var bizim. Ama Sayın Küçükler ile olan dostluğumuz yüzünden zulme uğruyorsak, bunu yapanlara yazıklar olsun. Bu iddiaya inanmak bile istemiyoruz ve ihtimal vermiyoruz. Ayrıca AK Parti içerisinde hesaplaşmaya da kurban edildiğimize inanmak istemiyoruz...

 
AK Parti'de saflar netleşiyor (mu?)
 
Bayan Gül kimden utandı?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 27 Mayıs 2013 Pazartesi 17:58

bu sorunların mantıklı bir biçimde çözüleceğine inanıyorum öyle olması gerekir erzurumlu bu değerli iş adamı kardeşlerimize sahip çıkalım

Yorumu oyla      7      22  
hüseyin 27 Mayıs 2013 Pazartesi 13:53

daha önce batan ve batmasına sessiz kalınan pekçok erzurumlu iş adamı doktor v.s. gibi sizin de işiniz çok zor sevgili dumlu kardeşlerim , umuyorum bu işten en az zararla çıkarsınız ve umuyorum arkanıza bakmadan erzurumu en az zararla terketmek zorunda kalmazsınız gardaş herşeyin hayırlısı..

Yorumu oyla      9      21  
Misafir 23 Mayıs 2013 Perşembe 07:47

Murat kılıcın başkanlığı tartışılır duruma geldi

Yorumu oyla      19      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da başaşağı gidiyorlar!
CHP İl Seçim Kurulunun iptal ettiği İl Başkanlığı seçimlerini yeniledi.
Bizde yok!
Yapılan bir araştırma Erzurum'da olmayan ilginç bir gerçeği daha ortaya ...
Şükür doğruları yazan biri çıktı!
Gürkan Hacır kaleme aldığı son yazısında adeta kral çıplak diyor ve "Sayın ...
 
Yetkililer umursamıyor ama!
Kadir Sabuncuoğlu bu haftaki yazısını konaklıya ayırmış... İnce mesajlar ...
Doğru bizim Dede'yi yazmış!
Usta kalem Necati Doğru "Bir akil adam portresi!" başlığıyla SÖZCÜ Gazetesindeki ...
Erzurumlular diyor ki: Başka işin yok mu?
Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde TC ibaresinin kaldırılmasına ülke ...
 
Erzurum'da yediği kaba pisleyenler!
Tarih yüzlerce örneğine şahittir ki, kim Türk milletine ihanet etmiş erken ...
Erzurum'da AK Parti'ye kızgınlık zirvede
MHP Milletvekili Oktay Öztürk'ün Erzurum İlçelerinde yaptığı gezi AK Parti'nin ...
Palandöken topun ağzında...
Erzurum’da yayınlanan ANADOLU Haber Gazetesi Palandöken Belediyesi ile ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva