Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
30 Eylül 2019 Pazartesi - 10:37

“82 milyon kendini güvende hissedecek"

Gül, yargı reformuyla 82 milyonun kendisini güvende hissedeceğini belirterek "Bu dönemi yargı reformu belgesinde yer alan reform adımlarımızın birer birer hayata geçirmenin başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.

“82 milyon kendini güvende hissedecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargı reformuyla 82 milyonun kendisini güvende hissedeceğini belirterek "Bu dönemi yargı reformu belgesinde yer alan reform adımlarımızın birer birer hayata geçirmenin başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşen Gül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte İzmir Ticaret Odası eylül ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Mecliste üyelere seslenen Gül, yargıda yeni bir dönemin başladığını söyledi. Gül, “Yeni adli yılla birlikte yeni bir döneme girdik. Bu dönemi yargı reformu belgesinde yer alan reform adımlarımızın birer birer hayata geçirmenin başlangıcı olarak görüyoruz. Bu noktada, 30 Mayıs 2019’da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklanan 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' yeni adli yılın ve önümüzdeki dönemin temel ajandası ve yol haritası niteliğini taşımaktadır. Strateji Belgesi aynı zamanda AB ile müzakere sürecinin de parçası olan bir belgedir. Ancak reform sürecini canlı tutma yönündeki dikkatimizi, katılım süreciyle ilişkili siyasi beklentilerin ötesinde, temelde vatandaşlarımızın memnuniyeti üzerinde yoğunlaştırdık. Toplumun önünü açan, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran, devletimizin demokratik karakterini güçlendiren ve hukuk devleti vasfını tahkim eden bir reform gündemini bu çerçevede ısrarla takip edeceğiz” diye konuştu.

“GÜVEN VEREN VE ERİŞİLEBİLİR ADALET SİSTEMİ”

Reform sistemini yenilerken "güven veren ve erişilebilir adalet sistemi" hedefiyle çalıştıklarını belirten Adalet Bakanı Gül, “Geniş bir katılımla bu çalışmayı yürüttük. Bu AK Parti’nin değil, 82 milyonun yargı paketidir. Ayrımcı ve dışlayıcı bir anlayışla gerçek bir reformun yapılamayacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle reformlarımızı hayata geçirirken katılımcılık anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Ortak çalışmanın meydana getireceği iklime ihtiyacımız vardır. Ülke olarak, çözülemeyecek bir sorunumuz yoktur. Daha demokratik bir Türkiye’de 'güven veren ve erişilebilir adalet sistemi' hedefiyle yenilenmiş reform irademizi milletimizle paylaştık. Politika ve uygulamalarımızda gözeteceğimiz ilke, 'adil kararın, makul sürede verilmesi' olacaktır” şeklinde konuştu.

"VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA"

Vatandaş memnuniyetini esas aldıklarının altını çizen Bakan Gül, “Tüm politikalarımızda ve yeni uygulamalarımızda vatandaş memnuniyetini esas alıyoruz. Belgede öne çıkan ana başlıklarımız; hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, hak ve özgürlüklerin daha etkin korunup geliştirilmesi, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının güçlendirilmesi, sistemin şeffaflığının artırılması, yargısal süreçlerin basitleştirilmesi, adalete erişimin kolaylaştırılması, savunma hakkının güçlendirilmesi ve makul sürede yargılanma hakkının daha etkin korunması şeklinde sıralanabilir” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK REFAH SAĞLANACAK”

Yeni reform belgesiyle ekonomik anlamda rahatlama olacağını belirten Gül, “Demokratik ortamı ve erişilebilir adalet sistemini, aynı zamanda ekonomik kalkınmanın ve sosyal gelişmenin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Üreten, insanımıza iş ve istihdam oluşturan bir ekonominin vazgeçilmez unsuru hukuki öngörülebilirliktir. İşte yargı reformu belgemiz, öngördüğümüz yeni düzenlemelerle ülkemizin önünü açacak, erişilebilir adalet sistemi ile de yatırım ortamının iyileşmesine hizmet edecektir. Ekonomik refahın sağlanması ve toplumsal tabana yayılmasında hukuk ve ekonomi birbirini tamamlayan iki önemli çalışma alanıdır” açıklamasında bulundu.

“HER VATANDAŞIMIZ KIYMETLİ”

Adalet sisteminin temel ilkelerinden birinin insan onurunu korumak olduğunu söyleyen Adalet Bakanı, “Her vatandaşımız bizim için kıymetlidir. İnsan onurunu korumak adalet sistemimizin temel ilkelerinden biridir. 2017’de yaptığımız değişiklikle mesnetsiz ihbar ve şikâyete maruz kalan vatandaşlarımıza şüpheli sıfatı verilmesi uygulamasına son verdik. ''Masumiyet karinesi'' ve bunun doğal neticesi olan 'lekelenmeme hakkını' daha güvenceli bir korumaya kavuşturduk. 2017 yılı Eylül ayından 01 Eylül 2019 tarihine kadar açılan toplam 203 bin 488 ihbar dosyasının 111 bin 697’si (% 55) SYOK ile sonuçlandırılmıştır” dedi.

 
Akar Telif gelirlerini Mehmetçik Vakfı’na hediye etti
 
Görenleri hayran bırakıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD öğrencileri bilgilendirdi
AFAD Erzurum İl Müdürlüğü Erzurum’daki 10 okulda öğrencilere deprem çantası ...
“PKK yine çocukları kullanmaya çalışıyor”
Eğilmez, Son dönemde büyük darbeler alan terör örgütü PKK’nın bu günlerde ...
New City enkazından skandal çıktı!
Yıkımına önceki günlerde başlanan New City konutlarının enkazından adeta ...
 
Bakan Turhan'dan önemli açıklamalar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı ...
Annelerin HDP önündeki evlat nöbeti 24'üncü gününde
Annelerin HDP önündeki evlat nöbeti 24'üncü gününde
Erzurum'a rüzgâr uyarısı
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği Doğu Anadolu’da ...
 
"Türkiye'yi kurtarıcı olarak görüyorlar"
Umuda yolculuk için günlerce yol yürüyorlar
Hainlere lanet yağdırdılar
Kars’ta Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’lar ve Siyasi Parti temsilcileri ...
Ünüvar, Gazi Meclis'te O Gece’yi anlattı
AK Parti Malatya Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Gazi Meclis’te ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva