Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
Güler: Türkiye, etkin ve saygın bir ülke konumundadır
Güler: Türkiye, etkin ve saygın bir ülke konumundadır
HABERLER>GÜNDEM
11 Temmuz 2019 Perşembe - 15:59

“15 Temmuz'da gençler vatanına sahip çıktı”

Akdağ, “15 Temmuz'da gençler vatanına sahip çıktı” dedi.

“15 Temmuz da gençler vatanına sahip çıktı”

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin arka planı, İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen panelde ele alındı. Panelde konuşmacı olarak yer alan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “15 Temmuz'da gençler vatanına sahip çıktı” dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen ve Türk milletini esaret altına alma amacı güden hain ve alçak darbe girişiminde yaşananlar, girişimin arka planı ve yapılması gerekenler, İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” panelinde ele alındı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin (İAÜTAM) düzenlediği ve operatörlüğünü İAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, 20 ve 22’nci Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ömer Özyılmaz’ın üstlendiği panelde; konuşmacı olarak eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve 26’ncı Dönem Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya yer aldı.

“GENÇLER VATANINA SAHİP ÇIKTI”

“Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Şehitlerimizin ruhu şad olsun ”diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Recep Akdağ, “251 şehit verdik. Şehitlerimizin birçoğu gençler. 15 Temmuz'da gençler vatanına sahip çıktı. Bu destanın dünya tarihinde bir eşi daha yok. Milletimiz çıplak elleriyle kendi askerine bir kurşun bile sıkmadan bu belayı bir gecede def etti. Biz millet olarak üzerimize düşeni yaptık. Ben o gece Erzurum'daydım. Şehrin yönetiminde kim varsa polis evinin balkonunda toplandık. Bir buçuk saat içinde 100 binin üzerinde Erzurumlu caddeye toplandı. O gün Nene Hatun’un, duyduğu ruhu iliklerime kadar hissettim. O gün herkesin kalbi vatan için attı. Eğer başarılı olsalardı Suriye gibi olurduk. Bunu gören milletimiz, bir gecede bu belayı halletti” ifadelerinde bulundu.

“MİLLETİMİZ BOYUN EĞMEDİ”

15 Temmuz’un diğer darbelerle benzerliği olduğunu kaydeden Akdağ, “Bu girişimi dış devletlerdeki derin devletlerinin desteği ile yaptılar. Bu yönüyle coğrafyamızda meydana gelen darbelerle benzerdir. 15 Temmuz’un en büyük farkı ise boyun eğeceklerini düşündükleri milletimizin boyun eğmemesidir. O gece ‘millet evlerine sıkışır bu işi hallederiz’ diye düşündüler. Ama milletimiz boyun eğmedi” şeklinde konuştu.

“FETÖ, İSLAMİ CEMAAT MASKESİ ALTINDA YILLARDIR BU ÜLKEYİ ELE GEÇİRMEK İSTEDİ”

FETÖ’nün diğer terör örgütleri gibi batılı devletler tarafından desteklendiğini de ifade eden Akdağ, “12 Eylül döneminde birçok örgüt ortadan kaldırıldı. O dönemden sonra sadece terör örgütü PKK ve FETÖ ayakta kaldı. 28 Şubat’ta post modern darbesinde ise bütün grupların, derneklerin üzerine gidildi ama FETÖ, o dönem ABD'ye gitti. İslami cemaat maskesi altında yıllardır bu ülkeyi ele geçirmek istediler. FETÖ, başından beri planlarını yapan kanlı bir terör örgütüdür. Diğer terör örgütleri gibi batılı devletler tarafından destekleniyor. Batı, bu kanlı terör örgütünün elebaşlarını koruyor” diye konuştu.

“O GECE BİR DURUŞ GÖSTERİLDİ”

Sözlerine 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyerek başlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve 26’ncı Dönem Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Darbeciler demokrasinin kurumlarına saldırdılar. Dünya tarihinde böyle bir alçaklığa rastlamadık” diyerek paneldeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Coğrafyalar, üzerinde yaşayan milletin geleceğinde önemli rol oynuyor. Biz coğrafyamızın bedelini ödeye ödeye bugünlere geldik. Bu coğrafyada kalmak için mücadeleye devam edeceğiz. 15 Temmuz’da bu bedellerden biridir. Darbe girişimi birçok şeyi görmemizi sağladı. O gece bir duruş gösterildi. Bu milleti sınadılar ama istediklerini bulamadılar. Z kuşağı aslında toplumdaki kanaatin aksine o gece kendini ispatladı. O gün ölüme giderek devletine sahip çıktı.”

“GAFLET DUYGUSUNDAN UYANMALIYIZ”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Mustafa Aydın ise,“15 Temmuz’un hala acılarını çekiyoruz. Eğer gözümüzü açık tutmazsak bir müddet daha çekeceğe benziyoruz. Bu coğrafyada hiçbir zaman bu aziz milleti rahat yaşamasına asla müsaade edilmedi ve edileceğine de asla inanmıyorum. Onun için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Bütün siyasi düşüncelerimizi bir renk kabul ederek, el birliği içerisinde kardeşlik içerisinde Çanakkale ruhunu yeniden diriltmemiz gerektiğine inanıyorum. Gaflet duygusundan uyanmamız gerektiğine inanıyorum. Bu dünyayı yönetenlerin, asırlarca uygulamış bir politika olarak, ‘böl, parçala, yönet ve kendi çıkarlarına hizmet eden bir köle oluştur’ zihniyetini dünyanın dört bir tarafında görebiliyoruz. Şimdi bu oyunları bizim coğrafyamızda uygulamaya çalışıyorlar. Bu nedenle 15 Temmuz’u örnek alarak dirilmemiz gerektiğini düşünüyor, birlik ve beraberlik ruhunu unutmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

 
ATAUNİ’de veri yönetimi yaklaşımı
 
Dadaşlar piknikte buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"The Network" belgeseli Üsküp’te gösterildi
Terör örgütü FETÖ’nün iç yüzünü ve yapılanmasını konu alan “The Network” ...
‘Hak vatanımızı ilelebet payidar eylesin’
15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan Diyanet çalışanları ile kahvaltıda ...
İlaçta milli yaklaşım
ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez’in Genel Sekreterliğini yürüttüğü ...
 
Erzurum’da 100. Yıl coşkusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 100. yıldönümü etkinlikleri ...
Akdamar Kilisesi ile ilgili çarpıcı iddia
Azerbaycan Beynelxalq Diaspora Merkezi Başkanı İsmayil Ağayev ve Uluslararası ...
DİB Kurban vekalet bedellerini açıkladı
Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş,” Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl ...
 
‘Kudüs, Filistin devletinin başkentidir’
ABD’nin Bahreyn’de düzenlediği “Filistin” konulu ekonomi çalıştayı protesto edildi.
Vali Memiş açıklama yaptı
Memiş, “Çobanlığın resmi kayıtlarda da ismi bu şekilde geçiyor. Bu terimi ...
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararları ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva