Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
17 Nisan 2021 Cumartesi - 02:03

‘Önce Aile’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının “Diyanet Aile Çalışmaları” kitapçığını kamuoyu ile paylaştı.

‘Önce Aile’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının “Diyanet Aile Çalışmaları” kitapçığını kamuoyu ile paylaştı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığını aileye yönelik çalışmalarının anlatıldığı “Diyanet Aile Çalışmaları” kitapçığını kamuoyu ile paylaştı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın sosyal medya hesaplarından, “Ailemizin sağlam ve sağlıklı olması milletimizin gücüne güç katar. Buna yönelik çalışmalar yapmak hepimizin görevidir. Aileye yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin yer aldığı “Diyanet Aile Çalışmaları” kitapçığımızı istifadelerinize sunuyoruz” ifadeleriyle paylaştığı kitapçıkta, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkez’lerinde yürütülen çalışmalara yer verildi. Kitapçıkta, Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin, sahih dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli ve güçlü bireylerden oluşmuş sağlıklı bir aile yapısının oluşturulmasına ve korunmasına katkı sağlamak üzere hizmet verdiği kaydedildi.
BÖLGESEL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK PROJELER
Toplumun ilgi ve korunmaya muhtaç kesimlerine manevi destek hizmetinin de sunulduğunun ifade edildiği kitapçıkta, il ve ilçe müftülükleri bünyesindeki manevi danışmanlık ve rehberlik birimleri olan Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde vatandaşlardan gelen fetva ağırlıklı soruların cevaplandığı, aile konusunda toplumsal farkındalık sağlamak üzere kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerin yürütüldüğü ve bölgesel sorunların çözümüne yönelik de projelerin üretildiği aktarıldı. Bölgesel sorunların çözümüne yönelik uygulanan projelerden bazıları şu şekilde:
“Ağrı’da ‘Şiddet Kaderim Değil’ ve ‘Birlikte Yaşıyoruz Sorumluluklarımızın Farkındayız’, Bayburt’ta ‘Şiddet Çözüm Değil Yıkımdır’, Çorum’da ‘Kadına Şiddetin Önlenmesinde Değerlerin Rolü’, Diyarbakır’da ‘Anne Seninle Büyümek İstiyorum’, Elazığ’da ‘Yüzükler Ayrılmadan’ ve ‘Ailemde Şiddet Değil Merhamet İstiyorum’, Karabük’te ‘Güvenli Aile Güçlü Gelecek’, Konya’da ‘Kişinin Özeline Saygı: Mahremiyet’, Muğla’da ‘Huzura Er Huzur Ver’, Ordu’da ‘Bağırsam Sesimi Duyar mısınız?’ ve ‘Çocuklarımızı Koruyalım’, Şanlıurfa Viranşehir’de ‘Başlık Parası, Töre Cinayetleri’, Van’da ‘Erdemli Kadından Erdemli Topluma.”
ŞİDDET VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
Kitapçıkta, Diyanet İşleri Başkanlığının her türlü şiddetin karşısında durarak, sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiğine dikkat çekilerek, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, ailenin bütün fertlerine yönelik; şiddetle, ihmal ve istismarla, sosyal medya bağımlılığıyla, çocuk yaşta evliliklerle, intihar ve namus cinayetleriyle mücadele çalışmaları yapıldığı vurgulandı.
ÇOCUK EVİ, KADIN KONUKEVİ VE HUZUREVİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR
Sosyal hizmet kurumlarında yürütülen çalışmaların da anlatıldığı kitapçıkta, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çocuk evi, çocuk evleri sitesi, çocuk destek merkezi, kadın konukevi ve huzurevi gibi sosyal hizmet kurumlarında manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulduğu kaydedildi.
AİLE EĞİTİMLERİ
Aileye yönelik düzenlenen eğitimlere de yer verilen kitapçıkta, aile bilincinin yükseltilmesine yönelik seminer, konferans, panel programları kapsamında, ‘Evliliğe İlk Adım Seminerleri’, ‘Aile Okulu Seminerleri’, ‘Yurt Dışı Aile Seminerleri’, ‘Baba Okulu Seminerleri’, ‘Çocuklara ve Gençlere Yönelik Değerler Eğitimi’, ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele’ odaklı projeler yürütüldüğü ifade edildi.
KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASININ SAĞLANMASI VE ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE
Kitapçıkta, ‘Kız Çocuklarının Okullaşmasının Sağlanması ve Çocuk İşçiliği İle Mücadele’ projesi kapsamında, çocukların eğitimi konusunda karar verici olan ebeveynler için farkındalık seminerleri düzenlendiği, bu bağlamda seminer, konferans, Cuma vaazı ve kahvehane sohbeti şeklinde faaliyetler gerçekleştirildiği vurgulandı.
Kitapçıkta ayrıca aile konulu yayınlanan eserler, yapılan televizyon ve radyo programları da tanıtıldı. Diyanet İşleri Başkanlığının başta kadın ve çocuk olmak üzere tüm aile bireyleri ve aile kurumuna yönelik çalışmaların tanıtıldığı, “Diyanet Aile Çalışmaları” kitapçığına, https://diniyayinlar.diyanet.gov.tr/Documents/diyanet_aile_calismalari.pdf adresinden ulaşılabilecek.

 
3 terörist etkisiz hale getirildi
 
Anadolu bal arısının genetik haritası çıkarılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk doğrudan yardım verilerini açıkladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Salgın ...
Erzurum’da 148 bin 150 kişi aşı oldu
Sağlık Bakanlığı Aşılama verilerini paylaştı. Erzurum’da 148 bin 150 kişinin ...
Ailelerin evlat nöbeti 592’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Aziziye’de tapu hizmetlerine dijital kolaylık
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede modern bir vizyon ...
İstilacı kargalar köylülerin çilesi oldu
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte kışın gittikleri sıcak bölgelerden ...
Vali Memiş’ten sert uyarı
Memiş, “Özellikle akşam saat yediden sonra sokağa çıkma yasağında hiçbir ...
 
Palandöken Hastanesi şehir hastanesine taşınacak
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Palandöken Devlet Hastanesi ...
Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim süreci başladı
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim ...
Akbulut için Mecliste tören düzenlendi
Eski Başbakan ve TBMM Başkanlarından Yıldırım Akbulut için Mecliste tören düzenlendi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva