Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Haziran 2022 Perşembe - 04:58

‘Sorun yok’

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’nin 23,4 milyon hektar işlenen tarım arazisi varlığı ve tarımsal üretimi sayesinde 85 milyon Türkiye vatandaşını, 5 milyon geçici koruma statüsündeki sığınmacıyı ve hedeflenen en az 50 milyon turistin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek durumda olduğunu açıkladı.

‘Sorun yok’

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’nin 23,4 milyon hektar işlenen tarım arazisi varlığı ve tarımsal üretimi sayesinde 85 milyon Türkiye vatandaşını, 5 milyon geçici koruma statüsündeki sığınmacıyı ve hedeflenen en az 50 milyon turistin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek durumda olduğunu açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ziyaretinde tarım alanında imzalanan üç iş birliği anlaşması ve Türkiye’nin tarımsal varlığı ve üretimine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Maduro’nun 7 Haziran’da Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin “verimli” geçtiği belirtilerek, “İki ülke arasında üç ayrı iş birliği anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşmalardan biri de ‘Bitki Koruma ve Karantina Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeler esnasında ve sonrasında, imza töreninde Maduro Türk yatırımcıları kendi ülkesine yatırım yapmak üzere davet etmiştir. Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilman Castro Soteldo, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci'ye Türk yatırımcıların Venezuela'da 400 bin hektar tarımsal alanda yatırım yapabileceklerini belirtmiştir” ifadelerine yer verildi.
Söz konusu teklife göre Venezuela’da Türkiye için ayrılan bölgede tarımsal yatırım yapılacağı ve buradan elde edilecek hasılatın yüzde 70’inin yatırımcıya, geri kalan yüzde 30’luk kısmının da Venezuela’ya bırakılacağı bilgisi paylaşılan açıklamada, yatırımcıların elde edeceği hasılatın Türkiye’nin ihracatı için de kullanılabileceğine vurgu yapıldı.
“Türkiye, 85 milyon nüfusunu, yaklaşık 5 milyon geçici koruma statüsündeki sığınmacıyı ve hedeflenen en az 50 milyon turistin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır”
Açıklama şöyle devam etti:“Türkiye 23,4 milyon hektar işlenen tarım arazisi varlığı ve her geçen gün artan tarımsal üretimi sayesinde 85 milyon nüfusunu, yaklaşık 5 milyon geçici koruma statüsündeki sığınmacıyı ve hedeflenen en az 50 milyon turistin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Türkiye aynı zamanda dünyanın en önemli tarım ve gıda ürünleri ihraç eden ülkeleri arasındadır. Tarımsal hasıla bakımından da Avrupa'da birincidir. Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar ve üretime yönelik teşvikler ile çok sayıda tarım ürününde de dünyada liderliğimiz devam etmektedir.”
Türkiye’nin tarihi misyonu gereği tarımsal yatırım yaptığı ülkelere sömürgeci bir prensiple yaklaşmadığı, kazan-kazan prensibi ile yaklaştığı vurgulanan açıklamada, “Her şeyden önemlisi, tarım ve gıda ürünü yatırımlarına ihtiyaç duyan ülkeler yatırım konusunda Türkiye'ye bizzat kendileri teklifte bulunmaktadır. Bu ülkeler Türkiye'nin bu konudaki tecrübesine ve üretkenliğine sonuna kadar güvenmektedir. Nüfusu 2050'li yıllarda 100 milyonun üzerine çıkması beklenilen Türkiye'nin 2053 vizyonunun da bir gereği olarak tarımsal üretimini artırması aklın ve bilimin bir gereğidir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bakanlığımız hem yurt içinde hem de yurt dışında tarımsal alanda yatırım yapan yatırımcılarımızın yanında olmaya devam edecektir” denildi.

 
Nebati: 'Bütçe faiz dışı fazla verdi'
 
Matematikte yeni bir öğretim sistemi geliştirdiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nebati: 'Bütçe faiz dışı fazla verdi'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu yılın ilk beş aylık döneminde ...
KUDAKA’dan HKMO Projelerine destek
HKMO Erzurum Bölge Başkanlığı tarafından hazırlanan iki proje KUDAKA tarafından ...
Erzurum Nisan ayı teşvik verileri açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - 2001 – 2022 yılları arasında Erzurum’da 483, ...
 
Örnek girişimci Turnalı’yı yatırımla buluşturdu
Şenkaya ilçesindeki Turnalı köyündeki atıl çorak arazileri diktiği 16 bin ceviz fidanıyla yeşertti.
Kirişci’den Yusufeli Barajı müjdesi
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tamamlandığı 275 metre gövde yüksekliği ...
BDDK’dan tüketici kredisi açıklaması
BDDK finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirleri açıkladı. ...
 
12'nci Kalkınma Planı yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı, 12'nci Kalkınma Planı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. ...
8 ana su havzasında 19 proje başlatıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla ...
Büyükşehir’den tarımsal üretime destek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, il genelinde yapımı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva