Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
15 Aralık 2021 Çarşamba - 06:50

‘Siyaseti ahlaki prensipler çerçevesinde yapıyoruz’

"Biz siyaseti temel ilkeler ve temel ahlaki prensipler çerçevesinde yapmak zorundayız ve öyle yapıyoruz" diyen Kurtulmuş, "Biz doğru sözü söylemek zorundayız, doğru olmayanı, yalan olanı asla söyleyip o sözü çoğaltmak bize yakışmaz" dedi.

‘Siyaseti ahlaki prensipler çerçevesinde yapıyoruz’

"Biz siyaseti temel ilkeler ve temel ahlaki prensipler çerçevesinde yapmak zorundayız ve öyle yapıyoruz" diyen Kurtulmuş, "Biz doğru sözü söylemek zorundayız, doğru olmayanı, yalan olanı asla söyleyip o sözü çoğaltmak bize yakışmaz. ‘ dedi

Kurtulmuş. "Özellikle genç neslin sosyal medya üzerinden birçok konudan haberdar olduğu, oralarda fikirlerinin oluştuğu eğer o mecralar iyi kullanılırsa gerçekten şöyle düşünün; on binlerce, yüz binlerce insanın katıldığı mitingler yapıyorsunuz anlamına gelir. Bu anlamda sosyal medyanın fevkalade iyi kullanılmasını sağlamamız lazım" dedi
Kurtulmuş, "Milletin gönlüne girildiği için milletin zihnine girildi ve milletin oyları alındı. Şimdi bizi çok daha zor bir süreç bekliyor. 2023’e kadar olan bu süre içinde gönüllerine girmeyi başardığımız vatandaşlarımızın gönüllerinden düşmemeyi başaracağız" diye konuştu
Kurtulmuş, "Bu çok daha zor bir iştir. Emek ister, gayret ister, samimiyet ister, insanlarla birlikte hemhal olmak ister. Velhasıl bu noktada hiç hata etmeyeceğiz. Gönüllerden düşmeyeceğiz. Allah’ın izni ile milletin gönlünden düşmediğimiz takdirde, 2023 de 2024 de AK Parti'nindir, Türkiye’nindir, Türkiye’nin geleceği açıktır"dedi.
Kurtulmuş, "Türkiye’nin büyük ve güçlü olması sadece siyasi seçeneklerden birisi değildir. Hele günümüz dünyasında bir taraftan Doğu Akdeniz’deki sıkıntıları görüyorsunuz, bir taraftan Kafkaslar, Balkanlar, bir taraftan Karadeniz, bir taraftan Ortadoğu, bir taraftan Afrika, tam merkezinde olduğumuz bu dünyada bu bölgede dünyanın bütün büyük güçlerinin mücadele ettiği, rekabet ettiği, hatta ve hatta savaşa çoktan başladığı bir coğrafyanın ortasında yaşıyoruz" diye konuştu
Kurtulmuş, "Bu coğrafyada güçlü olarak ayakta durmadığınız takdirde sağdan soldan esen her rüzgar Türkiye’yi önüne katar, un ufak eder ve bütün güç mücadelelerinin tarafı olanlar Türkiye’yi hizaya çekmeye çalışır"dedi.
KURTULMUŞ’TAN SOSYAL MEDYA DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sosyal medyayı en iyi kullanan siyasi partinin AK Parti olduğundan şüphe yoktur. Biz işi edebi ile ahlakıyla, kuralları içerisinde, ahlaki sınırlar içerisinde kullanıyoruz. Sosyal medyanın her birisinde etkin şekilde varoluşumuzu güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Allah’ın izni ile milletin gönlünden düşmediğimiz takdirde, 2023 de 2024 de AK Parti'nindir, Türkiye'nindir, Türkiye'nin geleceği açıktır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ev sahipliğinde 81 il üç kademe tanıtım ve medya başkanlarına yönelik düzenlenen çalışma ve eğitim kampında konuştu.
ANLATIM

Siyasette yapılan işlerin anlatılabilmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, "Siyasetin onda biri konuşmaksa onda dokuzu da bir şekilde yapılanları milletimize en güzel şekillerde anlatarak icraatların milletimizle en güzel şekilde buluşmasını temin etmektir. 2023’te bu dönemdeki en büyük gücümüz hükümetlerimiz döneminde yapılanları en iyi şekilde anlatmak, ortaya konulan ve milletin büyük çoğunluğu tarafından takdirle izlenip aynı zamanda yapılan hizmetlerin milletimize bir kez daha anlatılması, tanıtım medya alanındaki önemli çalışmaların başında geliyor. Yaptıklarımızı etkin bir şekilde anlatacağız her ilde her ilçede neler yapıldığını, birebir vatandaşlarımıza anlatılarak etkin bir tanıtım yapılması sağlanacak" dedi.
SOSYAL MEDYA ÖNEMLİ BİR İLETİŞİM ARACI

Sosyal medyanın önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Sosyal medyayı en iyi kullanılan siyasi partinin AK Parti olduğundan şüphe yoktur. Biz işi edebi ile ahlakıyla, kuralları içerisinde, ahlaki sınırlar içerisinde kullanıyoruz ve bundan da fevkalade memnunuz. Sosyal medyanın her birisinde etkin şekilde varoluşumuzu güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Özellikle genç neslin sosyal medya üzerinden birçok konudan haberdar olduğu, oralarda fikirlerinin oluştuğu eğer o mecralar iyi kullanılırsa gerçekten şöyle düşünün; on binlerce, yüz binlerce insanın katıldığı mitingler yapıyorsunuz anlamına gelir. Bu anlamda sosyal medyanın fevkalade iyi kullanılmasını sağlamamız lazım" diye konuştu.
"Biz siyaseti temel ilkeler ve temel ahlaki prensipler çerçevesinde yapmak zorundayız ve öyle yapıyoruz" diyen Kurtulmuş, "Biz doğru sözü söylemek zorundayız, doğru olmayanı, yalan olanı asla söyleyip o sözü çoğaltmak bize yakışmaz. Özü sözü bir olmanın ilk şartı söylediği her sözün doğru olmasıdır. Ağzımızdan çıkan her söz doğru olacak, sosyal medya ve tanıtımda kullandığımız her bilgi, her doküman doğru olacak ve asla yalana ve yalanın arkasındaki insanları bir takım labirentinin içine alarak kaybeden ahlaki yoksunluklar içine asla düşmeyecek. Özümüz sözümüz bir olarak hiçbir şekilde yalana tevessül etmeden, yalan bilginin peşinde koşmadan doğruları halkımızın tüm kesinlerine ulaştırmak için gayret edeceğiz. Bizim tanıtım faaliyetlerimizdeki temel prensimiz budur. İkinci prensibimiz ise çarpıtmaya prim vermemektir. Yalan değil olan bir şeyi çarpıtarak, kastedilmeyen şeyi kullanarak onun üzerinden algı oluşturmak. Yalan üzerinden algı yapıyor. Hele muhalefetin yaptığına bakıyorsunuz, bir yalan söylüyor o yalanı düzeltmek için yine yalan söylüyor, üçüncü yalanı söylerken o yalana kendisi de inanıyor. Ortada fevkalade kirli bir algının oluşmasına neden oluyor.
Cımbızla 10 cümle söylenmiş oradan iki kelimeyi alarak çarpıtmak bugünkü zannettikleri yanlış ahlaki bakımdan, ahlaki ilkelerden yoksun bir tanıtım anlayışıdır. İkinci temel kuralımız budur; üçüncü temel kuralımız; herkesin kişilik haklarına saygı duymak zorundayız. Kainatın temel öznesi insandır. Biz insanoğlunu, kadınları, erkekleri, sadece dünyanın değil bütün kainatın özü, özeti olarak kabul ederiz.
Özü, özeti olarak kabul ettiğimiz insan bizimle aynı düşüncede olmayabilir, bizimle siyaseten mücadele edebilir, bambaşka bir dünyanın, fikriyatın insanı olabilir ama biz asla ve asla hiç kimsenin kişilik haklarına saldırmayız. Onların kişilik hakkını zedeleyecek, onların doğuştan gelen temel insani haklarını zedeleyecek bir şekli, hususu tanıtma olarak kabul etmeyiz. Bu bizim ilkelerimize aykırı olan bir şeydir" ifadelerini kullandı.
"HEPSİNDEN İYİCESİ BİR GÖNLE GİRMEKTİR"
Sosyal medyanın önemsenmesi gereken bir alan olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Sosyal medya, ahlaki değerler içinde kullanılırsa fevkalade değerli bir iletişim aracı. Bu anlamda bizim siyasette öğrendiğimiz temel hususlardan biri şudur; Ne yapar ister konvansiyonel medyayı kullanın, ister sosyal medyayı, ister çok gelişmiş araç gereçleri kullanın, sonuçta iletişimin, tanıtımın en temel fonksiyonlarından birisi yüz yüze iletişimdir. Hepsinden iyicesi bir gönle girmektir. Hepsinden önemlisi bir gönle girmektir. Tanıtımın tabi ki bütün imkanlarından yararlanacağız ama insanların gönlüne girmek için daha fazla vakit vererek, yüz yüze iletişimi artırarak, onların sıkıntılarını, dertlerini hiç kızmadan dinleyerek, ne söylenirse söylensin vatandaşlarımızın hepsini kardeşimiz, dostumuz olarak bilerek yüz yüze iletişimimizi çok kuvvetli hale getireceğiz" dedi.
"ŞİMDİ BİZİ ÇOK DAHA ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR"
Yüz yüze iletişimin en sağlıklı iletişim yöntemi olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Özellikle 2023’ün en kilit meselesinin burası olduğu kanaatindeyim. AK Parti’nin gücü, Recep Tayyip Erdoğan’ın gücü halkın gönlüne girmeyi başarmış olmasıdır. Halkın gönlüne girmeyi başardığı için, başardığımız için hep birinci parti olarak seçimlerden çıkıldı. Milletin gönlüne girildiği için milletin zihnine girildi ve milletin oyları alındı. Şimdi bizi çok daha zor bir süreç bekliyor. 2023’e kadar olan bu süre içinde gönüllerine girmeyi başardığımız vatandaşlarımızın gönüllerinden düşmemeyi başaracağız. Bu çok daha zor bir iştir. Emek ister, gayret ister, samimiyet ister, insanlarla birlikte hemhal olmak ister. Velhasıl bu noktada hiç hata etmeyeceğiz. Gönüllerden düşmeyeceğiz. Allah’ın izni ile milletin gönlünden düşmediğimiz takdirde, 2023 de 2024 de AK Partinindir, Türkiye’nindir, Türkiye’nin geleceği açıktır" diye konuştu.
AK Parti’nin bir Türkiye partisi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "AK Parti'nin bazı temel özelliklerini asla unutmadan, bunları daha çok uygulayarak yolumuza devam edeceğiz. Sayacağım dört temel özellikten biri eksik olursa AK Parti’nin gücü zayıflamış demektir. Hele hele bunların bir kısmını kaybedersek Türkiye siyasetindeki iddiamızı, geleceğe doğru emin adımlarla yürüyen bu yürüyüşümüzün hızını kesmiş oluruz. AK Parti’nin dört tane temel özelliği var. Bunlardan birincisi AK Parti sadece bir siyasi partinin adı değildir, siyasi parti değildir, AK Parti bir dava hareketidir. Dava dediğimiz şeyin de iki sağlam ayağı vardır. Bunlardan ikisinin de çok güçlü bir şekilde yere basması lazım. Bunlardan birisi yeniden güçlü büyük Türkiye’yi kurma ideali ve azmidir. Türkiye'de 84 milyon vatandaşımıza olan sorunluluğumuzdur. Yani Türkiye’nin eğitimden sağlığa, teknolojiden yüksek teknolojiye, milli savunma sanayiinden uzay çalışmalarına, anayasal reformlardan, siyasal reformlardan hukuki reformlardan ekonomi alanında atılacak adımlara kadar her alanda büyük ve güçlü bir Türkiye’nin olması. Türkiye’nin büyük ve güçlü olması sadece siyasi seçeneklerden birisi değildir. Hele günümüz dünyasında bir taraftan Doğu Akdeniz’deki sıkıntıları görüyorsunuz, bir taraftan Kafkaslar, Balkanlar, bir taraftan Karadeniz, bir taraftan Ortadoğu, bir taraftan Afrika, tam merkezinde olduğumuz bu dünyada bu bölgede dünyanın bütün büyük güçlerinin mücadele ettiği, rekabet ettiği, hatta ve hatta savaşa çoktan başladığı bir coğrafyanın ortasında yaşıyoruz. Türkiye tarihçilerin bereketli hilal olarak adlandırdığı, Balkanlar'dan Ortadoğu ve Mezopotamya'ya ve Mısır’a kadar olan coğrafyanın amiral gemisi Türkiye’dir. Dolayısıyla hele Türkiye hele dünyanın son ekonomik politik gelişmeleri çerçevesinde bu bölgede güçlü olmak ve büyük bir ülke olmak, ayakları yere sağlam basmak Türkiye için siyasi seçeneklerden birisi değildir, bir mecburiyettir, bir zorunluluktur" ifadelerini kullandı.
"DÜNYADA REKABET EDEBİLEN BİR TÜRKİYE’Yİ KURMAK İÇİN CANLA BAŞLA MÜCADELE EDECEĞİZ, EDİYORUZ"
Kurtulmuş, şöyle devam etti:"Bu coğrafyada güçlü olarak ayakta durmadığınız takdirde sağdan soldan esen her rüzgar Türkiye’yi önüne katar, un ufak eder, ve bütün güç mücadelelerinin tarafı olanlar Türkiye’yi hizaya çekmeye çalışır. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi.
Yeniden büyük güçlü Türkiye idealinden asla vazgeçmeyeceğiz. Her alanda güçlü, büyük, kendi kendine yeten, hatta onun çok üstünde Dünyada rekabet edebilen bir Türkiye’yi kurmak için canla başla mücadele edeceğiz, ediyoruz. Allah’ın izniyle bu mücadelemizi de sonuna kadar sürdürerek mutlaka başarıya ulaşacağız. İkinci ayağımız ise adil, hakkaniyetli, bütün insanların kendisini işin içerisinde gördüğü küresel bir sistemin kurulması seçeneğidir. Bu da bir zarurettir. Mazlum ve mağdur milletler için yeni bir dünya sisteminin kurulması hem siyasi olarak hem ekonomik olarak zorunluluktur."
AK Partinin sadece geçmişe ait bir parti değil Türkiye geleceğine dönük bir siyasi hareket olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "AK Parti olarak 20 yıllık süre içinde önemli başarılar otaya koyduk. Biz geleceği kucaklayan bir perspektif bir bakış açısıyla yolumuza devam edeceğiz. Son iki asırlık tarihimiz bize bir şey öğretiyor. Tarihi köklerimizden bir şekilde uzaklaşmamızı isteyenler ve böylece adam olacağımızı, Batı karşısında yenilgiden kurtulacağımızı düşünenler oldu. Bunların siyasi olarak da fikri olarak da Türkiye’nin yakın siyasi tarihinde önemli etkileri oldu. Hiçbir millet başka milletin kökleri üzerinde yükselemez" açıklamasında bulundu.
AK Parti’nin herhangi bir zümrenin, grubun partisi olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Eğer köklerinizi unutmazsanız köklerinizden aldığınız güçle Türkiye, dünyaya nizamat veren önemli bir devlet olarak dünya devleti arasında yerini alacak. Biz bütün Türkiye’nin partisiyiz. Türkiye’nin her yerinde var olan partiyiz. Bizim özelliğimiz bir sınıfın bir gurubun partisi olmamaktır. 84 milyon vatandaşımızın hepsine kapımız açıktır. AK Parti herkesin içinde var olduğu kendisini bulduğu ve anlamlandırdığı bir siyasi harekettir. Birleştirici, toparlayıcı olacağız. Adalet, hakkaniyet ve Türkiye’nin gelecek vizyonunu benimseyen herkesle yolumuza devam edeceğiz. AK Parti aslında sadece Türkiye değil mazlum ve mağdur milletlerin partisidir" ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, AK Parti’nin devlet partisi değil millet partisi olduğunu söyleyerek, "Niçin 1 metrekarelik başörtüsüyle uğraştılar. Niye filanca lisenin mezunlarının katsayısıyla uğraştılar? Neden sermayenin bir kısmını yeşil bir kısmını başka renge boyayarak sermayedarlar girişimciler arasında ayrımcılık yaptılar. Vatandaşları tek tip vatandaş haline getirmek istiyorlardı. Devlet partilerinin özelliği budur. Eski dönemlere gittiğiniz zaman Türkiye'de 18 yıl camilerden 'Tanrı uludur, Tanrı uludur' diye bir sesi ezan diye bu millete dinlettiler. Çünkü milletin hizaya sokulması, adam edilmesi gerekirdi. Türkiye’de iktidar olan çok partiler oldu bugün ismini bile hatırlamıyoruz. Kabiliyetsiz oldukları için değil nereden geldiklerini unutup nereye geleceklerini kestiremedikleri içindir. Sadece parti değil dava hareketi, bir sınıfın değil bütün herkesin partisi, sadece geçmişte kalan değil Türkiye'nin geleceğini kurgulayan bir parti, milletin verdiği oylarla millet adına devleti yöneten bir siyasi partiyiz. Her doğru sözü milletimizle çoğaltarak yolumuza devam edeceğiz. Biz gerçekten arkasında hayır gördüğümüz her kapıyı açacağız" değerlendirmesinde bulundu.

 
Doğu Ekspresi'nin korona virüs molası bitiyor
 
Yanık kadın kooperatiflerinin önemini vurguladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: ‘Siyasette iletişimin yolu değişti’
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım,” Sosyal medya sorumsuz medya ...
Aydemir’den Erkal ve Reyhani’ye vefa
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği ...
Pakdemirli: ‘Yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz’
Pakdemirli, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Erzurum’a geldi. ...
 
Bahçeli: 'Alparslan Türkeş MHP’dir'
Bahçeli, “Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır. Bundan böyle gaye ve ...
'Türk Lirasını dövize yatırmak ahlaksızlıktır'
“Bazı esnaf verilen kredi ile döviz bürolarına gidiyor, parayı dövize ...
Sekmen: Tüm imkanlarımızla seferber olduk
Sekmen, ‘Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle uyum içerisinde ...
 
Şentop İslam karşıtlığına dikkat çekti
TBMM Başkanı Şentop, dünyada hızla yükselmekte olan İslam düşmanlığı, ...
Aydemir’den tüm ülkeye, ‘Erzurum’da buluşalım’ çağrısı
Milletvekili Aydemir, TBMM’den tüm ülkeye çağrı yaparak, ‘Kış spor ve ...
Aydemir: ‘Büyük Türkiye yürüyüşümüzü sürdürüyoruz’
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, TBMM’de görüşülen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva