Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>SPOR
27 Ekim 2020 Salı - 05:16

‘Fırat’ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hakkari'nin kuzularını, Şemdinli'nin, Çukurca'nın, Yüksekova'nın, Fırat'ın, Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacaklarını belirterek, “Hakkari, terörden, gözyaşından, kandan beslenenlere 'geçit yok” dedi.

‘Fırat’ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hakkari'nin kuzularını, Şemdinli'nin, Çukurca'nın, Yüksekova'nın, Fırat'ın, Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacaklarını belirterek, “Hakkari, terörden, gözyaşından, kandan beslenenlere 'geçit yok” dedi.
Hakkari Kent Parkı'nda düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası 2. Ayak Şampiyonasının açılış programına katılan Bakan Kasapoğlu, Hakkari'nin artık kardeşliğin, sevginin ve birliğin mesajını verdiğini ifade etti. Bakan Kasap, "Hakkari; terörden, gözyaşından, kandan beslenenlere 'geçit yok' diyor. Zap Suyu artık daha coşkun akıyor. Terörden, kandan, gözyaşından arındırılmış Hakkari daha güçlü geleceğe hazırlanıyor. Hamd ediyoruz, şükrediyoruz" dedi.
Yarınların çok güçlü sporcularının ve gençlerinin Hakkari'de yetişeceğini belirten Kasapoğlu, "Bizler elbirliğiyle de bu güzel tablonun daha güçlü olması için destek vereceğiz. Bu güzel şehir çok serin bir coğrafyaya, güçlü potansiyele sahip. Bugüne kadar bazı engeller çıktı. Hamdolsun o engelleri bugün aştık. İnşallah bundan sonra her alanda raftingi, satrancı futbolu, jimnastiği, atletizmiyle, kayağıyla inşallah güçlü sporcular buradan çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Hakkari'de de hizmet çıtasını yükseltmek için elbirliğiyle çalıştıklarını ifade eden Kasapoğlu, şöyle devam etti:"Hakkari ve ilçelerinde havuzlarımız bir bir yükselecek. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' diyoruz. Hakkari ve ilçelerindeki havuzlarımız bu anlamda en iyi hizmeti verecek. Gençlik merkezlerimizde sizleri yarınlara daha güçlü hazırlayacağız. Bilimde, sanatta ve her alanda güçlü gençlerimiz var. Bu tertemiz gençlerimizi inşallah yarınlara daha güçlü hazırlayacağız. Haluk Dursun Hocamızın tabiriyle Hakkari'nin kuzularını, Şemdinli'nin, Çukurca'nın, Yüksekova'nın, Fırat'ın, Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak adına buradayız. Milletten aldıkları kaynakları millete silah olarak doğrultanlara, gözyaşı olarak, kan olarak bedel ödetenlere inat bundan sonra hiçbir kuzumuzu çakallara kaptırmama adına bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve çok daha güçlü bir şekilde bu mesajı haykıracağız."
Şanlı bayrağı sadece Türkiye'de değil dünyanın her bir yanında gururla dalgalandıracak şampiyonları yetiştireceklerini belirten Kasapoğlu, "Sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında kötülerle mücadele ediyoruz. Zulme karşı duruşumuza, mazlumların yanında oluşumuza kast ediyorlar. Ama hiçbir şekilde zulme karşı duruşumuza, dünyanın her neresinde olursa olsun mazlumların yer alışımıza bugüne kadar mani olamadılar, bundan sonra da olamayacaklar. Bu aziz millet 18 yıl boyunca hak davanın yanında dimdik ve güçlü bir şekilde durdu. İnanıyoruz bundan sonra da daha güçlü bir şekilde duracak. Milletimizin aydınlık yarınlara olan o güçlü yürüyüşü daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bizim mesajımız barış, sevgi mesajı, bizim mesajımız şefkatin, merhametin mesajı. O yüzden bugün buradayız. Spor bu mesajları ortaya koymanın en güçlü unsurlarından biri. Zap Suyu'nda rafting şampiyonası ilk kez düzenleniyor. Emeği olan herkesi gönülden kutluyorum. Hakkari'de yapacağımız desteklerle kış sporlarında, doğa sporlarında önemli bir merkez haline getireceğiz" şeklinde konuştu.
Kasapoğlu, yapılacak yatırımlarla Hakkari'yi kış turizminin destinasyon merkezlerinden biri haline getireceklerini dile getirerek; “Hakkari'nin balını, ters lalesini, suyunu daha çok konuşacağız. Balımıza zehir katmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kardeş olarak, bir olarak, beraber olarak inşallah yarınlara yürüyeceğiz. Hakkari'nin çok yakın geleceğinde birer birer yükselen tesislerimiz ve takımlarımızla her alanda spor potansiyelimiz var. İnanıyoruz ki terörün kör karanlığının dibe vurduğu bugünleri, bu fırsatları, bu sunulmuş imkanları elbirliğiyle daha yukarılara taşıyacağız. Bizlere çok büyük görevler düşüyor. Çok çalışmamız lazım. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize mani olmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım. Balımıza zehir katmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin. Bu toprağın o güzel çiçeklerini kurutmasın" diye konuştu.
Rengi Hakkari Sanat Topluluğunun bir gösteri yaptığı programda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirdi.
Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Hakkari Evinde düzenlenen Hakkari Gençlik Buluşmasına katılarak gençlerin sorularını cevaplandırdı.

 
TÜBİTAK Bölge Yarışmasında büyük başarı
 
Karaismailoğlu müjde verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karagümrük de VAR’dan şikayetçi
Erzurumspor’un bu hafta deplasmanda karşılaşacağı Karagümrük’te Alanyaspor ...
Erzurumspor maçı başlangıç oldu
Terim BB Erzurumspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Sanılmasın ...
Erzurumspor Karagümrük maçına hazırlanıyor
BB Erzurumspor, Süper Ligin 7. haftasında cuma günü deplasmanda oynayacağı ...
 
Kasapoğlu’ndan kararlılık vurgusu
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Almanya’daki camiye ...
Galatasaray'da Feghouli ve Linnes kadroda yok
Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda BB Erzurumspor ile ...
Erzurumspor, Karaköprü Belediyespor ile eşleşti
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu eşleşmeleri yapılan kura çekimi ile ...
 
Erzurumspor GS hazırlıklarını tamamladı
BB Erzurumspor, Süper Lig'in 6. haftasında sahasında oynayacağı Galatasaray ...
Erzurumspor ile Galatasaray, 3. randevuda
Süper Lig’in 6. haftasında yarın deplasmanda BB Erzurumspor ile mücadele ...
Sekmen’den Erzurumspor’a motivasyon desteği
Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdüren ekibi sahada ziyaret eden Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva