Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
27 Aralık 2019 Cuma - 13:55

‘Akif, milli dirayet ve manevi tefekkür sembolü’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hayatının tamamını tevhid ve vahdet imanına hasreden abide bir şahsiyet, tüm medeniyetimiz sahasında mümtaz bir mütefekkir, bütün iman coğrafyamız kaydında birlik ve kardeşlik mesajı veren bir iman adamıdır. ‘ dedi.

‘Akif, milli dirayet ve manevi tefekkür sembolü’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hayatının tamamını tevhid ve vahdet imanına hasreden abide bir şahsiyet, tüm medeniyetimiz sahasında mümtaz bir mütefekkir, bütün iman coğrafyamız kaydında birlik ve kardeşlik mesajı veren bir iman adamıdır. ‘ dedi.
AKİF, MİLLİ MİZAÇ VE MANEVİ TEFEKKÜRÜMÜZÜN SEMBOLÜDÜR
Milli Şair Akif’in hakka vuslatının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Aydemir, ‘Milli ve manevi temellerimizi diri tutmak, değerlerimizi canlı kılmak, kıymet hükümlerimizi bir damga halinde küresel izana vurmak, ilelebet hakkı söylemek ve hakka yönelmek niyet ve amacına baş koyan Akif, milli mizaç ve mukaddesata dayalı tefekkürümüzün sembolüdür. ‘ kaydını düştü.
‘AKİF BİR MANA ADAMIDIR’
Milletvekili Aydemir, ‘Milli şairimiz Akif, şüheda coğrafyası vatanı anlayan, ona anlam veren değerleriyle vatan mukaddesini en iyi anlatan, bize ufuk çizen ve ilham veren bir mana adamıdır. Müslüman birliğini oluşturmak, inananları ele ele gönül gönüle kılarak tek cephe halinde görmek isteyen müstesna şahsiyet olan Akif, İla’yı Kemetullah davasının mensubu, bu yolda devleti ebed müddet kılmak fikrinin savunucusudur.’ dedi.
‘BİRLİKTE RAHMET VARDIR’
Milli şair ve mütefekkir, Mehmet Akif’i; milli feraset ve basiretimizin hatırlatıcısı, manevi izan ve ruhumuzun temsilcisi, Kur’andan ilhamını alan yüksek medeniyet ufkumuzun habercisi, ‘Birlikte rahmet vardır’ ilahi mesajının müddeisi’ olarak takdim ve tarif eden Milletvekili Aydemir, ‘Hayat üslubu ve eserleriyle, mübarek ecdadın hassasiyet ve dikkatlerini dile getiren İman ve mücahade adamı Akif; Müslümanları birbirinden uzaklaştıran gaflet ve cehaletin karşısında olmuş, ümmeti vahdet imanında buluşmaya davet etmiştir.’ vurgusunda bulundu.
AKİF’İN ÇAĞRISI
‘Akif, hak yoluna adanmışlığı, o yolda nefisten geçmenin faziletini eser eser kaydeden müstesna bir değerimizdir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘O, Milli ve Manevi değerlerimizin ifade ettiği izzet, haysiyet ve dirayeti, Asım’ın nesli olarak tasvir ettiği gençliğe bir manevi meşrep ve karakter olarak tavsiye etmiş, ecdadın ufkunda buluşmaya çağrıda bulunmuştur. ‘ dedi.
‘İMANDIR O CEVHER Kİ İLAHİ NE BÜYÜKTÜR’
Milletvekili Aydemir, ‘Mukaddesattan neşet eden ruh, milli dinamizmi, bir imanlı duruş olarak, ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/İmansız olan paslı yürek sinede yüktür’’ dizeleriyle aktaran Akifimiz, eserlerinde, davranış ve yaklaşımlarında islami letafet ve zerafeti ortaya koymuş, milli hamaset ve dirayeti şahsiyetinde temsil etmiştir. ‘ tespitini paylaştı.
VAHDET VE TEVHİD ÇAĞRISI
Milletvekili Aydemir, ‘Milli Şairimiz Akif, bugün de parçalanmış bir görüntü veren İslam aleminin selameti için yegane yolun vahdet ve tevhidde buluşmak olduğunu kaydetmiş, bu hakikate erişildiğinde, ‘Değil mi cephemizin sinesinde iman bir/Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir/Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz/ Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz’ kaydında bir metanetin sağlanacağını belirtmiştir. ‘ dedi.
EZAN, BAYRAK VE VATAN
Akif’in ezanı, ‘Bu lahuti sada çıktıkça cuşa cuş olup yerden/İner esrarı kudret Kibriya tavrıyla göklerden” ; vatanı, ‘Enbiya yurdu bu toprak, şüheda burcu bu yer/Bir yıkık türbesinin üstüne Mevla titrer’ dizeleriyle berceste bir üslupla tarif ettiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Milli şair Akif bu mukaddeslerin muhafazası yolunda daimi bir birliği işaret etmiş, ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez/Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ dizeleriyle birliğin dirliği getireceğine dikkat çekmiştir. ‘ değerlendirmesini yaptı.
‘HAKİKİ MÜSLÜMANLIK EN BÜYÜK KAHRAMANLIKTIR’
Milletvekili Aydemir, ‘‘Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır’ diyen Akif, bugün yaptırımlar, spekülasyonlarla milli metanetimizi bozmaya çalışan dış ve iç ihanet odaklarına karşı, yıllar önce bir kayıt düşmüş, ‘Siz ki son lema’ı ümmidisiniz İslamın/Dayanın gayzına artık medeni akvamın’ vurgusuyla imanlı duruş ve kararlılığın her türlü oyun ve hileyi bozacağını belirtmiştir. ‘ dedi.
ALLAH’IN RAHMETİ ÜZERİNE OLSUN
Milletvekili Aydemir, Milli şairimiz, mütefekkir, dava adamı Mehmet Akif’imizi hakka vuslatının 83’üncü yıldönümünde bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyor, Onun İslam Alemi için Cenabı Hakka yönelttiği; ‘Müminlere imdada yetiş merhametinle’ niyazını yürekten paylaşıyoruz. ‘ dedi.

 
Türk Havacılık Uzay Sanayi AR-GE Günleri Başladı
 
Allahuekber Dağları'nda Müslüman oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’den tepki
Büyükataman, “Devlete ve millete ihaneti, PKK’nın bölücü çizgisini ‘farklı ...
‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’
Şentop, ‘Devleti korumanın yolu öncelikle milleti korumaktır. ‘İnsanı ...
Bahçeli: " Niye rahatsız olalım ki?”
Bahçeli, “Montrö Boğazlar Antlaşması delinmedikçe, söz konusu projenin ...
 
"CHP’nin içine HDP kaçmıştır"
Aydın, Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Anlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ...
Aziziye'de ekonomi gündemi
Erzurum’un nüfusu sürekli artan ilçelerinin başında gelen Aziziye’de konutlaşma ...
Bahçeli gündemi değerlendirdi
Bahçeli, “İhtiyaç hasıl olursa Libya’ya asker göndermek aynı zamanda bir ...
 
İYİ Parti’de başkandan milletvekiline ağır suçlama
İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı görevinden alınan Av. Ahmet Haluk Terzioğlu, ...
Bahçeli’ye vefa
Akademisyen kardeşler Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Doç. Dr. Tuba Gültekin, ...
MHP'den Uzundere istişaresi
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Uzundere ilçesinde esnafı ziyaret ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva