Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
11 Kasım 2010 Perşembe - 08:41

Şehitlik en yüce mertebe

Bitlis'in Mutki ilçesinde PKK tarafından 17 yıl önce yolları kesilerek katledilen19 kişi için yaptırılan anıt, törenle açıldı.

Şehitlik en yüce mertebe

Bitlis'in Mutki ilçesinde PKK tarafından 17 yıl önce yolları kesilerek katledilen19 kişi için yaptırılan anıt, törenle açıldı.
Köylerine dönen bir minibüste bulunan 19 kişi, 1993 yılında PKK terör örgütü üyeleri tarafından değerli eşyaları alındıktan sonra katledilmişti. Mutki Kaymakamlığı tarafından söz konusu yere yapılan anıtın açılışı için bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kavakbaşı Tabur Komutanı Yarbay Uzay Şahin, 17 yıl önce yaşanan katliamı anlattı. Şahin, "8 Nisan 1993'te bölücü terör örgütü mensupları tarafından anayolda vatandaşlar minibüsten indirilmek suretiyle katledilmiş. Şu anda da burada bulunan vatandaşlar içerisinde katledilenlerin akrabaları da var. Mutki Kaymakamlığı himayelerinde Mutki ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından bu anıt yapıldı. Katledilen vatandaşlarımızı insanların yüreklerinde ve zihinlerinde canlı tutmak adına bu anıt yapıldı" dedi.
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da bundan sonra bu tür acıların yaşanmamasını dileyerek, "İnşallah bu acılar diner ve bu anıtların tekrarları yapılmaz. Çok şükür bugün gerek jandarma bölgesi olan kırsalda gerekse merkezlerde Türkiye'nin en huzurlu illeri arasındayız. Tabİi bu vatan için şehit olan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları ve canları var. Onları minnet ve şükranla anıyoruz. Bu anıtı yaptırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Ama şu bir gerçek ki bu şehitlerimiz sayesinde bugün daha
huzurlu yaşıyoruz. Bu vatanın bizim olduğunu herkese, dosta düşmana ilan ediyoruz. Bu vatan sonsuz kadar da Türk yurdu kalacaktır" ifadelerini kullandı.
Daha sonra anıtın kurdelesini kesen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Merhum M. Akif Ersoy'a sorarlar, 'Bu İstiklal Marşı bir daha yazılmalı mı?' diye. O da, 'Allah bir daha bu memlekete İstiklal Marşı yazdırmasın' der. İnşallah bu şehitlikler de son olur" dedi.
Kurdeleyi kesen Vali Yılmaz, anıtın başında yaptığı açıklamada ise, ülke olarak şehitlerin arkasından ağlamadıklarını çünkü şehitlik mertebesinin bir şeref olduğunu belirtti. Yaşanan katliamlara çocukların gelecek zamanda anlam veremeyeceğini belirten Yılmaz, "Gelecek yıllarda bu anıtları çocuklarımıza gösterdiğimizde, çocuklarımız bunu yorumlayamayacak, izah edemeyecek. Bu insanlar niye öldü? Kim öldürdü? Ve öldüren ne kazandı? Ama ülkemizin çok değerli evlatlarını kaybettik. Şunu da herkes biliyor ki,
biz şehitlerin arkasından ağlamayız, gazilerin yanına gittiğimize de ağlamayız. Çünkü bu bir şereftir. Her namazda herkes, 'Şehit olayım' diye dua eder. Bu nedenle dost-düşman bizim şehit vermekten çekinmediğimizi bilir. O nedenle bu ülkeyle ilgili hesap yapanlar bu hesabı iyi yapacaklar" şeklinde konuştu.
Uran köyü korucubaşı Medeni Kardaş, 17 yıl önce yaşanan katliamı anıtın başında anlatırken o günleri tekrar yaşadı. Kardaş, "Ben köyde görevliydim. Olayı duyar duymaz hemen arabalara atlayıp buraya geldik. Bizim köyün minibüsü taranmıştı. 19 şehidimiz olmuştu, 20'ye yakın yaralı vardı. Teröristler dağlara kaçtı. Aracın altında kalan sürücüyü ve yaralıları alıp karakola gönderdik. Çok vahim bir olaydı. Terör hiçbir yere varamaz. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece onlar hiçbir şey yapamazlar. Biz sonuna
kadar devletimizin yanındayız. Hiçbir zaman PKK'ya prim vermeyeceğiz. Ben ve ailem ömrümüzü bu terörle mücadeleye harcayacağız" dedi.
Anıtın açılışına Mutki Kaymakamı Musa Sarı, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, daire amirleri, askerler ve köylüler katıldı.

 
Allah yardımcıları olsun..
 
Çelik de destek istedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'a yeni imaj
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın 25'incisine ev sahipliği ...
Erzurum, Rus Pazarı'ndan kurtarıldı
Palandöken Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Rus pazarını ...
Böyle tanıtım olur mu?
Doç. Dr. Ali Kafkasyalı, “Erzurum’un ve aynı zamanda Türkiye’nin en önemli ...
 
Doğu, Atatürk sevgisinde birleşti
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin ...
'Cumhuriyet, en yüce değerimiz'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Atam, İzindeyiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin ...
 
Erzurum, Atatürk'e minnettar
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gönlünde Erzurum’un ayrı ...
Türkiye büyük önderini anıyor
Atatürk ölümünün 72. yıldönümünde tüm yurtta ve dış temsilciliklerde anılacak. ...
Proje yapmaya eriniyoruz..!
Beykoz Lojistik MYO Öğretim Görevlisi Bilgi Teknolojileri Uzmanı Serkan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva