KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Yurt dışından Erzurum’a bin 309 kişi göç etti
Yurt dışından Erzurum’a bin 309 kişi göç etti
Kenan Yıldız Dünya Kupası sürecini değerlendirdi
Kenan Yıldız Dünya Kupası sürecini değerlendirdi
Yener Sayıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yener Sayıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Tekin İHL mezunlarına seslendi
Tekin İHL mezunlarına seslendi
Erdoğan: '86 milyonun birlik ve dirliği için çalışıyoruz'
Erdoğan: '86 milyonun birlik ve dirliği için çalışıyoruz'
HABERLER>GÜNDEM
25 Haziran 2026 Perşembe - 10:37

İl Sağlıktan 'Hareket Yaşını Öğren' kampanyası

İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir'in de katılarak destek verdiği etkinliklerde, vatandaşlar el ve bacak kas güçlerini ölçtürerek hareket yaşlarını öğreniyor.

İl Sağlıktan  Hareket Yaşını Öğren  kampanyası

Erzurum'da, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası yoğun ilgi görüyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir'in de katılarak destek verdiği etkinliklerde, vatandaşlar el ve bacak kas güçlerini ölçtürerek hareket yaşlarını öğreniyor.
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası, Erzurum'da geniş katılım ile sürüyor. Kent merkezinde kurulan alanlarda vatandaşlar, uzman personeller eşliğinde çeşitli fiziksel testlere tabi tutuluyor. Yoğun ilgi gören kampanya kapsamında katılımcılar, kronolojik yaşları ile fiziksel performans yaşlarını kıyaslama imkanı buluyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir de Testi Geçti
Kampanya alanını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, çalışmalara destek verdi. Vatandaşları sağlıklı yaşam konusunda bilgilendiren Bedir, kurulan istasyonda kendi hareket yaşını da ölçtürdü. Kampanyanın önemine değinen İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, fiziksel aktivitenin her yaşta yaşam kalitesini artırdığını vurguladı.
Kas Gücü Ölçülüyor, Sağlıklı Hayat Merkezleri Tanıtılıyor
Yürütülen proje dahilinde yapılan özel ölçümlerle, vatandaşların yaş gruplarına göre el ve bacak kas güçlerinin yeterli düzeyde olup olmadığı tespit ediliyor. Testler sonrasında kas kütlesi ve gücü yetersiz bulunan vatandaşlar, profesyonel destek almaları için yönlendiriliyor. Kampanya ile aynı zamanda kentte faaliyet gösteren Sağlıklı Hayat Merkezlerinin (SHM) tanıtılması ve vatandaşların bu merkezlerde sunulan ücretsiz sağlık, diyetisyen ve fizyoterapi hizmetlerinden daha fazla yararlanması hedefleniyor.
Vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek, kendi fiziksel durumlarını görme ve profesyonel tavsiyeler alma fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

 
Öğretmenler mesire alanında buluştu
 
Valilikten Kaymakamlara veda etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenler mesire alanında buluştu
Oltu ilçesinde faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri, ...
Mustafa Akal Camisi'nde ilgi çeken tasarım
Lalapaşa Mahallesi Çaykara Caddesi'nde 1982 yılında ibadete açılan yaklaşık ...
Yurt dışından Erzurum’a bin 309 kişi göç etti
TÜİK Uluslararası Göç İstatistikleri, 2025 verilerini paylaştı. 2025 yılında ...
 
Kerbela Şehitleri dualarla anıldı
Iğdır'da Muharrem ayının 9. gecesi olarak kabul edilen Tasua Gecesi'nde ...
Sarım Çayında endişeli bekleyiş
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan Vedat ...
Erzurum yağışlı hava modunda
Erzurum'da birkaç gündür etkili olan yağış, dün gece sağanak ve gök gürültülü ...
 
Kaymakam Bektaş'tan Hınıs'ın tanımı vurgusu
İçişleri Bakanlığının himayelerinde, RTÜK, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir ...
Özdağ'dan ETSO'ya ziyaret
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, ...
Arıcılar için Doğu Anadolu cazibe merkezi
Türkiye'nin farklı bölgelerinde kışlayan bal arıları, havaların ısınmasıyla ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva