Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SPOR
14 Şubat 2011 Pazartesi - 07:02

Çintımar kendini savundu

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2018 Kış Olimpiyatlarına aday olunması halinde 2019 Dünya Üniversite Kış Oyunları'na adaylığın anlam ifade etmeyeceğini vurguladı.

Çintımar kendini savundu

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2018 Kış Olimpiyatlarına aday olunması halinde 2019 Dünya Üniversite Kış Oyunları'na adaylığın anlam ifade etmeyeceğini vurguladı.
Atlama kulelerinde basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, FISU Başkanı George Killian'ın "2019'da yeniden Erzurum'a gelebiliriz" açıklamasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Çintimar, "Bu konuya spordan sorumlu Devlet Bakanımız ile genel müdürlüğümüzün cevap vermesi gerekir. Ancak 2018 Kış Olimpiyatlarına aday olacaksak, 2019'a adaylığımız bir anlam ifade etmeyecektir. Bu talebe ne cevap verileceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi.  Çintimar, Erzurum'un kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasını Başbakan Erdoğan'ın da desteklediğini kaydetti.
"MADALYA 4 YIL SONRA"
Erzurum'un ev sahipliğinde yapılan 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda birçok spor branşında Türk sporcularının yeni tanıştığını vurgulayan Çintimar, "Bugüne kadar tesisimiz yoktu. Ancak bundan 4 yıl sonra madalyaya giden yolda finale ulaşamamışsak sorgulamak ve sorgulanmakta haklı olacağız" diye konuştu.
Curling Milli Takımı Antrenörünü Erzurum'da işe başlattıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, merkez Yakutiye ilçesi Aziziye Mahallesinde bulunan salonun sporcu yetiştirmede kullanılacağını kaydetti. Milli takım hocasının Aziziye mahallesindeki çocukları bu salonda eğiteceğini bildiren Çintimar, hemen her evden bir çocuğu burada sporla buluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
STAT İSİM DEĞİŞİKLİĞİ
2011 Koordinatörlüğü'nün bazı tesislerin isim haklarıyla ilgili Türk Telekom ve Türk Hava Yollarıyla 5'er yıllık anlaşma imzaladığını dile getiren Fatih Çintimar, daha önce Cemal Gürsel olan stadın ismiyle ilgili de çalışma yaptıklarını anlattı. İsim değişikliğiyle ilgili bakanlık ve genel müdürlük nezdinde talepleri olduğunu vurgulayan Çintimar, bu konuda son sözün bakanlık tarafından söyleneceğini ifade etti.
ERZURUM KAMP MERKEZİ OLACAK
Genel Müdürlüğün, Erzurum'a sadece Türkiye'nin değil, dünyanın spor kamp merkezi haline getirmeyi amaçladığına dikkat çeken Çintimar, "Rusların buradaki tesislerin hepsini kiralama teklifi vardı. Ancak genel müdürümüz, 'Biz ortak kamplara açığız, ancak hiç bir tesisi size kapatarak kiralayamayız" cevabını verdi. Biz kendimiz burada sporcu yetiştirmek için tesisleri yaptık, onun için kiralama söz konusu değildir" dedi.
"FISU BAYRAĞINA ELİM DEĞMEDİ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapanış töreninde FISU Bayrağı'nın Slovenya'nın Maribor kentinden gelen heyete tesliminde kendisinin engellendiğini ifade etmesiyle ilgili bir soruya cevap veren Çintimar, "FISU bayrağına benim de elim değmedi. Bayrak törenini düzenleyen komite var. Bayrak töreninde FISU bayrağını başkana teslim edilmiş o da Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a, daha sonra da Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal
Tamer'e verilmiştir. Bu törenle ilgili resimler de var. 2011 Koordinatörlüğünün çıkardığı dergide de bu törenin resimleri yer aldı" şeklinde konuştu.
"ERZURUM KIŞ OLİMPİYATLARINI HAK ETTİ"
Sporcu olarak 2 yaz iki kış oyunlarında yarıştığını ve Erzurum'un adaylık sürecinde de birçok kente giderek oyunları izlediğini anlatan Çintimar, Erzurum'un büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Çintimar, "Hiç kimsenin beklemediği şeyler oldu. Salonlar doldu. 200 bin bilet satıldı, salonlara giremeyen binlerce kişi geri döndü. Bunları düşündüğümüz vakit, bu il toplumsal olarak olimpiyatı hak ettiğini göstermiştir" ifadelerini kullandı.
Kış Oyunları ile ilgili 2 bine yakın haberin ulusal ve uluslararası yayın organlarında geniş bir şekilde yer aldığını belirten Çintımar, bu konuda katkısı bulunan Erzurum'daki gazetecilere teşekkür etti. Erzurum'un 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını ve bu organizasyonun güzelleşmesinde Erzurum halkının önemli bir katkısının bulunduğunu ifade eden Çintımar, şunları kaydetti: "Erzurum'da düzenlenen Kış Oyunları, bugüne kadar düzenlenmiş olan İzmir Yaz Oyunları da dahil olmak üzere en büyüğüydü, en güzeliydi ve en kapsamlısıydı. Bunun için de bunu güzelleştiren Erzurum halkına, seyircisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hakikaten hiç kimsenin beklemediği, umut etmediği, hiç kimsenin olur demediği şey; salonların dolması ve dışarıda insanların sıra beklemesi ve 200 bin biletin satılmış olmasıydı. Bunları düşündüğünüz zaman, bu il, bu şekliyle toplumsal olarak olimpiyatı fazlasıyla hak ettiğini göstermiştir. Sayın Başbakanımızın da buradaki açılışta ifadelerinden de yola çıkarak; bu şehir artık olimpiyat yolunda emin adımlarla hızlı bir şekilde aynı Universiade 2011'deki adaylık sürecinde olduğu gibi hiç vakit kaybetmeden yine sizlerin desteğiyle, sizlerle birlikte olimpiyata aday olacaktır, olması gereklidir."
SPORTİF BAŞARI
Çintımar, Kış Oyunları'nda Türkiye'nin elde ettiği başarıya da değinerek, şöyle devam etti:
"Oyunlardaki başarı grafiğine baktığımız zaman, Cumhuriyet tarihinde bizim Kış Oyunları ile alakalı hiç finalimiz yok. Şu ana kadar buz pateninde aldığımız en iyi derece 17'ncilikti. Yine bunun yanında kayakta aldığımız en iyi dereceler 50. ve 60'ıncılıktı. Yine bunun yanında hız pateninde hiç sporcumuz yokken, isim bilmezken, branşı tanımazken, bugün Universiade 2011'de yarışmış ve çeyrek finale kadar gelme hakkı elde etmişiz. Yine curlingin ne olduğunu tüm Türkiye, Erzurum'daki salonun yapılmasıyla öğrenmiş ve bununla birlikte burada sayı almışız, galibiyet almışız ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişiz. En önemlisi de FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) Başkanı George Killian'ın,
'Erzurum, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'ndan sonra eğer aday olunursa 2019'un da verilebileceğini' ifade etmesi, bizim için hakikaten çok büyük onur ve başarıdır."
PALANDÖKEN'DE MÜHÜRLENDİĞİ İDDİA EDİLEN TESİS
Fatih Çintımar, bir gazetecinin, Palandöken'de mühürlenerek kapatıldığı ileri sürülen tesise ilişkin sorusuna da şu yanıtı verdi: "Belediye başkanımız görevini yapmıştır. Orayla ilgili Turizm Bakanımızın bize yazdığı yazı ve Gençlik Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak'ın yazdığı raporlar doğrultusunda, oranın bundan sonraki işlevleri için, dönüşümünü yapabilmek için şu an Turizm ve kendi Bakanlığımız nezdinde çalışmalar vardır. Burayla ilgili ruhsat doğrudur, sorulması gerekiyor. Söküldü, yapıldı. Bu yapılma sürecinde ruhsat alınması veya evrak takibi yapılmamış. Şu anda evrak takibi yapılıyor. Gerekli evraklar temin edildikten sonra da açılacaktır. Burada (Kış Oyunları'nda) doping merkezi olarak orası kullanılmamıştır. Yukarıda İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne ait yer kullanılmıştır. Bunun da sebebi belediye başkanımızın orayı mühürlemesinden dolayı biz de içine girmedik. Kanunlara saygımızdan dolayı bugüne kadar içine girmedik."
Çintımar, Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin ışıklandırılmasına ilişkin bir soru üzerine de bu kulelerin ışıklandırmasının devam edeceğini belirtti.
Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin arkasındaki 500 kişilik buz hokeyi salonu içerisinde portatif yüzme havuzunun yapılacağını da hatırlatan Çintımar, Erzurum'un Orta Doğu ve Türkiye'nin yüzme milli takımları için bir kamp merkezi haline getirileceğini kaydetti.

 
ETÜ'den Erzurum'a yol haritası
 
GSF'den halkla örnek bütünleşme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Killian'dan mesaj var
25’nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın bir değerlendirmesini yapan ...
Çintımar'dan kamp çağrısı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, kentte bulunan Kış Oyunları ...
İlkler Tarihi'ne geçtik
Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, muhteşem açılış ...
 
Onlardan öğrenecek çok şey var
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda en fazla altın madalyayı, 14 ...
Ruslar memnun gitti
Erzurum'da düzenlenen 25'inci Üniversiteler arası Dünya Kış Oyunlarında ...
Sağlık Sen'den Universiade teşekkürü
Erzurum Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, 5 kıtadan gelen insanlara ...
 
Belediyeler kış sporlarına yöneldi
Yakutiye Belediyesi, Palandöken dağında kış sporları merkezi oluşturuyor. ...
Universiade Yol Haritası oluşturdu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yeni bir projeye imza atmak için kolları sıvadı.
Büyükşehir'den gol şov
Bölgesel Amatör Lig 1.Grup'ta mücadele eden Erzurum Büyükşehir hafta sonunda ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva