Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Vali Çiftçi’den Kitap Fuarı’na ziyaret
Vali Çiftçi’den Kitap Fuarı’na ziyaret
Erzurum eğitime odaklandı
Erzurum eğitime odaklandı
Sağlık giderleri bölge sıralaması açıklandı
Sağlık giderleri bölge sıralaması açıklandı
'Nehirden Denize Özgür Filistin'
'Nehirden Denize Özgür Filistin'
HABERLER>GÜNDEM
3 Mayıs 2024 Cuma - 15:45

Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi

Çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önlemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Orman Benim’ etkinliğine katıldı.

Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önlemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Orman Benim’ etkinliğine katıldı.

Palandöken Abdurrahman Gazi Orman Parkı’ndan yapılan etkinliğe, Vali Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, Orman Bölge Müdürü Orhan Ayatay, İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Çiftçi, toplum olarak herkesin orman konusunda hassasiyetli davranması gerektiğini söyledi.

Vali Çiftçi, şöyle konuştu: “Bugün Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın öncülüğünde bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak, ‘Orman Benim’ kampanyası düzenleniyor. Kampanyanın amacını, orman yangınları konusunda toplumda bilinç oluşturmak ve orman koruma hassasiyetini daha üst seviyelere çıkarmak olarak özetleyebiliriz. Hepinizin de bildiği gibi ülkemizin yüzde 30’u orman varlığından, yani yeşil vatandan oluşuyor. Bu oran ilimizde yüzde 12 civarında, ilimizin yüz ölçümünün 290 bin hektarının ormanlarla kaplı olduğunu düşünürsek, Türkiye ortalamasının altında ama diğer taraftan da yüksek rakımda bir vilayet olduğumuzu da göz önünde bulundurmak durumundayız.”

“Orman yangınlarının yüze 90’ı insan kaynaklı”

Orman Genel Müdürlüklerinin Türkiye’deki orman varlığını korumak için çeşitli tedbirler aldığına dikkat çeken Vali Çiftçi, her yıl orman bakımı ve seyreltme yapıldığını, orman yolları ve yangın önleme şeritlerinin tesis edildiğini söyledi.

Ormanların korunması konusunda halkla birlikte topyekûn mücadele verilmesi gerektiği belirten Vali Mustafa Çiftçi, “Bazen yüksek gerilim hatlarının altında yanıcı ve tutuşturucu madde temizliğinin yapıldığını, orman yangınına sebebiyet vermemek için bu hatların ormanlardan uzaklaştırıldığını biliyoruz. Tabi sadece orman teşkilatının gayretleriyle neticeye ulaşmamız mümkün değil. Toplumun da bu işe destek vermesi lazım. Hep beraber topyekûn bir şekilde mücadele edilmesi gerekir ki, orman yangınlarını minimum seviyeye indirelim. Çünkü orman yangınlarının sebeplerine bakıldığı zaman yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Ormana gelişigüzel atılan atık maddeler orman yangınlarının başlamasında ve büyümesinde en büyük sebeplerden birini teşkil ediyor. Bu vatan bizlere sadece atalarımızdan kalan bir miras değil aynı zamanda geleceğe bırakacağımız bir emanet. Bu gözle bakmamız lazım. Bu yüzden bu vatanı gözaydını çocuklarımıza en güzel şartlarda ve yeşil bırakmak için ormanlarımızı korumalı, orman yangınlarına sebebiyet verebilecek hususlardan kaçınmalıyız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından orman içerisinde yangına sebep olabilecek maddeler doğaseverler tarafından temizlendi ve tabiatı kirleten çöpler toplandı.

 
Ilıcalı Ailesi yasta
 
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıcalı Ailesi yasta
AK Parti Erzurum Milletvekillerinden Mustfa Ilıcalı’nın ağabeyi Gürbüz ...
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Erzurum’da geçtiğimiz yıl kavgaya müdahale ettiği sırada yaralanan ve ...
AFAD’dan Vali Çiftçi’ye brifing
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.
 
ESKİ’den su istişaresi
Erzurum'da güvenli ve sağlıklı içme kullanma suyu için istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Erzurum’da geçtiğimiz yıl kavgaya müdahale ettiği sırada yaralanan ve ...
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
Türkiye, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve insani yardımları ...
 
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurumlu Eğitimci Abdullah Samancı, bir çocuğun kişisel ve akademik gelişiminde ...
Çat Kent Lokantasına kavuştu
Çatlıları hem lezzetli hem ekonomik hem de sağlıklı yemeklerle buluşturan, ...
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversitesi kulüpleri ve öğrenci oluşumları, Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva