Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Vali Çiftçi’den Kitap Fuarı’na ziyaret
Vali Çiftçi’den Kitap Fuarı’na ziyaret
Erzurum eğitime odaklandı
Erzurum eğitime odaklandı
Sağlık giderleri bölge sıralaması açıklandı
Sağlık giderleri bölge sıralaması açıklandı
'Nehirden Denize Özgür Filistin'
'Nehirden Denize Özgür Filistin'
HABERLER>GÜNDEM
6 Ekim 2010 Çarşamba - 07:12

Çeşme kurutmak çözüm olacak mı?

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Çeşme sularından kaynaklanan sıkıntılarda birinci derecede Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün sorumlu olacağını belirterek, 'Bu çeşmeleri kurutun' dedi.

Çeşme kurutmak  çözüm olacak mı?

Erzurum’da yılda üç defa yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantıların sonuncusu dün yapıldı.Erzurum Valisi Sebahattin  Öztürk’ün başkanlığında yapılan toplantıda , il düzeyinde yatırımlar ve gelişmeler değerlendirildi, sorunlar ve çözüm önerileri ele alınarak bu hususta kuruluşlar arası işbirliği yapılar koordinasyon sağlanmaya çalışıldı.
Vali Öztürk, Erzurum'da kamunun yaptığı bin 311 işten en fazla yatırım ödeneğinin yüzde 67 ile eğitim sektörüne ayrıldığını söyledi. Vali Öztürk bunu sırasıyla ulaştırma, sağlık, tarım ve enerji sektörünün takip ettiğini dile getirdi. Bin 311 işten geçen eylül ayı itibariyle 277'sinin tamamlandığına dikkat çeken Öztürk, bunların 543'ünün ise devam ettiğini sözlerine ekledi. Öztürk yıl içerisinde toplam 547 milyon 380 bin 442 TL'nin harcandığını sözlerine ekledi.
Eylül ayında kamu kurum ve kuruluşların Erzurum Valiliğine verdiği yatırım raporuna göre Erzurumda ki kamu yatırımları şöyle açıklandı:“Toplam proje sayısı: 1. 311. Toplam proje tutarı 3 Milyar 705 Milyon 546 Bin 239 TL. Program yılı ödeneği 515 Milyon 270 Bin 102 TL. Gelen ödenek tutarı 803 Milyon 301 Bin 081 TL. Toplam harcama tutarı ise 547 Milyon 380 Bin 442 TL. “ Vali Sebahattin Öztürk’ün açıkladığı rapora göre, inşaat mevsimin hızlandığı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bir önceki döneme göre nakdi harcama yüzde 20’den yüzde 68’e ulaştı.
İl düzeyinde yatırımların ve sektörel gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya 'su' tartışması damgasını vurdu. Kuruluş çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere konuşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Başkanı Remzi Ertek'in, "İçme suları temiz, problem yok. Sularımız ozonlama ünitesi sayesinde daha kaliteli musluktan akmaya başladı." sözlerine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik tepki gösterdi.
Doç. Dr. Vançelik, Erzurum il merkezindeki 60 çeşmeden zaman zaman kirli su aktığını, ancak 18'inin içilebilir nitelikli olduğunu ifade etti. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, kirli su akan ve toplum sağlığını tehdit eden çeşmelerin vakit geçirilmeden kapatılmasını talep etti. Suyunda sıkıntı olan çeşmeleri ilan ettiklerini belirten Vançelik, şunları kaydetti:
'Kent merkezinde kaynağı belli olmayan 60'a yakın Çeşme suyunda sağlık açısından sıkıntı var. Bu çeşmeleri Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne de bildirdik. Kaynağı belli olmayan çeşmelerin kapatılması gerekir. Şebeke suyunun tadındaki sıkıntıdan dolayı Çeşme suyuna bir yönelme var. Bununla ilgili gerekli tedbirler alınmalı.'
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Çeşme sularından kaynaklanan sıkıntılarda birinci derecede Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Sekreterliğinin sorumlu olacağını belirterek, 'Bu çeşmeleri kurutun' dedi.
Her akan suyun kaliteli olmadığını ifade eden Vali Öztürk, şöyle konuştu: 'Londra, Paris gibi büyük şehirlerde kaynağı belli olmayan çeşmeler bulunmaz. Çeşmelere belediyeler şebeke suyundan verirler. Erzurum'da da kaynağı belli olmayan çeşmelerin olmaması gerekir. Bakteri açısından problemli çeşmelere içilmez levhasını asmanız iyi olmuş ama vatandaş, 'belediye suyunu satmak için bu levhayı asmıştır' diye düşünerek bu çeşmelerin suyunu içebilir. Bu çeşmelerin kurutulması gerekir.'

 
Erzurum’un gündemi işsizlik
 
Ronesans müslümanların eseri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daşkaya, Kitabın ortasından konuştu
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, “2011 Kış ...
TOBB Üniversitesine Ala'dan destek
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve ETSO Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden ...
Pazaryolu'nu ayı korkusu sardı
Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, ayı korkusuna çözüm bulunmasını istedi.
 
Kanka'ya bir tepki de Küçükler'den
Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunda açıklama yapan Büyükşehir Belediye ...
Çiftelerde sigara içen yandı..!
Yakutiye Belediyesi, tarihi dokuya zarar verdiği için Çifte Minareli Medrese'de ...
Korkut sözünü mü unuttu ?..
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut belediye bünyesinde hizmet veren Mehter ...
 
Bulutlar’dan EGC’ye övgü...
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, resmi ziyaretler kapsamında ...
Kaza küçük, velvelesi büyük
Erzurum'da maddi hasarlı trafik kazası sonrasında sürücüler birbirine ...
Vicdanı olan bunu yapar mı?
Kapatılan Kazım Karabekir Belediyesi tarafından Evrenpaşa Mahallesi’nde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva