Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
22 Ekim 2018 Pazartesi - 10:45

Çavuşoğlu, " FETÖ bir terör örgütüdür"

Kosova’nın başkenti Priştine’de konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim. FETÖ bir terör örgütüdür" dedi.

Çavuşoğlu,   FETÖ bir terör örgütüdür

Kosova’nın başkenti Priştine’de konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim. FETÖ bir terör örgütüdür" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arnavutluk ziyaretinin ardından geldiği Kosova’da Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli ile görüştü. Başkent Priştine’deki Kosova Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülkenin bakanları basın açıklamasında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında Kosova ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İkili ilişkilerimizi baş başa ve heyetler arası görüşmelerde değerlendirdik. Kosova’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü bizim için esastır. Kosova’nın daha çok ülke tarafından tanınması için kampanyamızı devam ettiriyoruz. Kosova’nın Avrupa entegrasyonları çok önemlidir" dedi. Çavuşoğlu ayrıca Kosova’nın İnterpol üyeliği için Türkiye’nin desteğinin süreceğini ifade etti.

"PRİŞTİNE-BELGRAD DİYALOG SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"

Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog sürecinin bölgenin istikrarı için önemli olduğunu değinen Çavuşoğlu, "Priştine- Belgrad diyalog sürecini de destekliyoruz. Bu süreç, bölgenin istikrarı için çok önemli" dedi.

Kosova ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğine de değinen Çavuşoğlu, "Kosova’da Türk firmalarımızın yatırımları sürüyor. Ve bu işbirliğinin artmasını istiyoruz. Serbest Ticaret Anlaşmasının onaylanmasıyla ticaret işbirliğinin de hacmi artacaktır. Ticarette de istediğimiz hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 600’ün üzerinde projeye imza attı. Yatırımların toplam değeri 100 milyon euro’nun üstündedir. Bizler TİKA’ya daha çok projenin verilmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZI TERÖRİSTLERE TESLİM ETMEYELİM"

Kosova’daki FETÖ yapılanmasına da dikkat çeken Çavuşoğlu, FETÖ’nün terör faaliyetlerinin eğitim kurumları üzerinden yürüttüğü uyarısında bulunarak, "Kosova’yı eğitim alanında da desteklemeyi sürdüreceğiz. Kosova’da maarif okullarımız var. Kosova Hükümetinin devredeceği okulları da almaya hazır. Çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim. FETÖ bir terör örgütüdür. Türkiye’de darbe girişiminde bulunmuştur. FETÖ Türkiye’de 251 insanımızı acımasızca öldürmüştür" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananlara değinen Çavuşoğlu, "Kurumlarımızı bombaladılar. Tankları insanların üstüne sürdüler. F-16’larla insanlarımızı bombaladılar. Bunu Türkiye’de yapan teröristler, Kosova’da da aynı şeyleri yapabilir. Bunu eğitim kurumlarını kullanarak yapıyorlar. Eğitim kurumlarını kullanarak Kosova kurumlarına sızmalarına müsaade etmemeliyiz. Kardeş Kosova’nın, Türkiye’de darbe yapmış kişileri barındırmasını istemeyiz. Bunları bize iade etmelerini bekleriz. Kosova’nın bu teröristleri burada barındırmasını istemiyoruz. Bizler, Kosova’da bu tür terörist faaliyetler düzenleyenleri, ülkemizde barındırmayız, Kosova’ya teslim ederiz. Kosova’nın da aynı şekilde davranmasını isteriz" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her alanda Kosova’yı destekleyeceği sözünü aldığını belirten Bakan Pacolli ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog sürecini desteklediğini kaydetti.

 
2. Geleneksel Şiir, Şair ve Âşık Günleri başladı
 
‘Besmele çekmek yasak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hüsrana uğradılar”
Erdoğan, “Son yıllarda döviz kuru biraz yükseldi, enflasyon kıpırdadı ...
“Türkiye’nin gücü gücümüzdür”
Aliyev, ‘Türkiye, Erdoğan liderliği sayesinde büyük güce ulaştı. Türkiye ...
‘İnancımızda hakkı teslim esastır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zor zamanlarda halklarının geleceğine ...
 
Cumhurbaşkanından FETÖ uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Özellikle FETÖ’yle ortak mücadelemizde Türk halkının ...
‘Yargının itibarını yükselttik’
AK Parti hükümetleri döneminde inşa edilen 245 adalet sarayı ile adalet ...
‘Bizim kitabımızda tembelliğin yeri yoktur’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir kesimi memnun etmek adına ülkenin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vakit kaybedemeyiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bize koltuğu için endişe duyan değil, ...
"Laf olsun diye müzakereye başlamanın anlamı yok"
Çavuşoğlu, "Maalesef on yıllardır iyi niyetli sürdürdüğümüz müzakerelere ...
“Büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz”
Erdoğan, 'Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde ifade ettikleri gibi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva