Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
Mayıs ayında yağan kar besicileri vurdu
Mayıs ayında yağan kar besicileri vurdu
'Siyasette rotamızı hep milletimiz çizdi'
'Siyasette rotamızı hep milletimiz çizdi'
Çintimar: 'Hedefimiz 25 kotayı alabilmek'
Çintimar: 'Hedefimiz 25 kotayı alabilmek'
Trendyol 1. Lig 9 Ağustos'ta başlayacak
Trendyol 1. Lig 9 Ağustos'ta başlayacak
HABERLER>2011 UÄ°VERSÄ°ADE
14 Ocak 2011 Cuma - 11:05

universiade'de uluslararası açılım

Hollanda Lahey Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ahmet Temurci, “Her yıl yaklaşık 140 bin kişinin ziyaret ettiği Utrecht Turizm Fuarındaki standımızda görseller yoluyla 2011 yılında ülkemizde gerçekleşmesi beklenen en önemli iki etkinlik olan İstanbul Shopping Fest ve 2011 Erzurum Winter Universiade’nin geniş kitlelere duyurulması sağlanmıştır..” dedi.

universiade de uluslararası açılım

Hollanda Lahey Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ahmet Temurci, “Her yıl yaklaşık 140 bin kişinin ziyaret ettiği Utrecht Turizm Fuarındaki standımızda görseller yoluyla 2011 yılında ülkemizde gerçekleşmesi beklenen en önemli iki etkinlik olan İstanbul Shopping Fest ve 2011 Erzurum Winter Universiade’nin geniş kitlelere duyurulması sağlanmıştır..” dedi.
Her yıl yaklaşık 140 bin kişinin ziyaret ettiği Utrecht Turizm Fuarı, hem turizm sektörü kuruluşları, hem tüketiciler hem de tur operatörleri ve seyahat acentalarını bir araya getiren bir organizasyon olması sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatı olarak biliniyor. Türkiye, 2011 Utrecht Turizm Fuarı’na yaklaşık 750 m²’lik alanda 34 katılımcı kuruluş ile temsil ediliyor. Bağımsız katılan diğer Türk firmaları ile birlikte Türkiye’nin temsil edildiği toplam alanın yaklaşık 1400 m² olduğu belirtiliyor. Türkiye bu büyüklükteki katılımıyla, Utrecht Turizm Fuarı’nın en büyük 10 katılımcısı arasında yer alıyor.
2010 YILINDA YÜZDE 4’LÜK BİR AZALMA KAYDEDİLDİ
Hollanda Lahey Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ahmet Temurci, fuar öncesinde Hollanda pazarıyla ilgili son verileri, yaptıkları çalışmaları ve pazarın son durumunu değerlendirdi. Temurci, “ Toplam altı gün süren fuar süresince Müşavirliğimiz standında Türk yemeklerinden örneklerin sunulduğu kokteyl ve ikramların yanı sıra çeşitli yörelerimizden folklor gösterileri, canlı Türk müziği ile birlikte geleneksel el sanatlarımızdan örneklerin yer aldığı bir sergi ile ebru ve cam sanatına da yer verilerek hem kültümüzün tanıtılması ve hem de standımıza olan ilginin canlı tutulması sağlanacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığının sayılarına göre 2010 yılının ilk onbir ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı 27.466.301’ dir. Dolayısıyla bir önceki senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 6,25 oranında bir artış kaydedildiği görülmektedir. Küresel ekonomik krizin yarattığı olumsuz etkiler de göz önüne alındığında bu olumlu gelişme son derece sevindiricidir” dedi.
Yaşanan küresel krizin Hollanda pazarını da etkilediğine dikkat çeken Hollanda Lahey Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ahmet Temurci, “ Turizmimiz açısında büyük önem taşıyan ülkelerden biri olan Hollanda pazarında, yine 2010 yılının ilk onbir ayının sayıları incelendiğinde toplam 1.045.159 yolcu sayısıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,06 oranında azalma kaydedildiği görülmektedir. Böylece Hollanda yüzde 3,81 pazar payı ile Almanya, Rusya, Büyük Britanya, İran ve Bulgaristan’ın ardından ülkemize en çok ziyaretçi gönderen 6. ülke olma konumundadır. Bununla birlikte Hollanda’nın turizm istatistiklerini hazırlayan GfK isimli pazar araştırma şirketinin veri bankalarındaki tur operatörü ve seyahat acentalarından edindikleri verilerden hareketle açıkladığı sonuçlara göre ise 2011 yılı 50. haftası itibariyle Türkiye satışlarında paket tur satışı olarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,91 oranında artış kaydedilmiştir. Buna göre devam eden ekonomik kriz ortamına rağmen Türkiye, Yunanistan ve İspanya ile birlikte en popüler tatil ülkelerinden biri olmaya devam etmektedir. Bu veriler değerlendirildiğinde devam eden küresel krizden Türkiye’nin en az zararla çıktığı ve zorlaşan ekonomik şartlara rağmen tatil destinasyonu olarak popülaritesini koruduğu çok açıktır “ diye konuştu.
HOLLANDA’DA TANITIM ETKİNLİKLERİ
Hollanda pazarında yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Temurci, “ Geçtiğimiz yıl boyunca öncelikli amacımız bu olumlu çizginin devam etmesini ve Türkiye’nin Hollandalı tatilciler arasında popülerliğinin devam etmesini sağlamak olmuştur. Yıl boyunca açık hava, televizyon, radyo, internet ve yazılı basında olmak üzere gerçekleştirilen reklam ve birlikte reklam kampanyalarımıza ek olarak kış sporları, aktif sportif tatiller, sağlık, kaplıca ve kongre turizmi gibi alanlardaki imkanlarımızın da daha fazla tanınmasını sağlamak amacıyla etkinliklerimiz sürdürülmüştür. Özellikle İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi ön plana çıkartılarak bu kapsamda basın ağırlamaları gerçekleştirilmiş, bu ve benzeri basın faaliyetleri yoluyla projenin basın yoluyla duyurulması sağlanmıştır. Yine aynı çerçevede çeşitli eğitim kurumlarından öğrenci ve öğretmenlerin İstanbul’a gerçekleştirdikleri kültür gezilerine, bu grupların müze ve ören yerlerine ücretsiz girişlerinin sağlanması yoluyla destek verilmiştir “ ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE HOLLANDA İLİŞKİLERİNİN 400. YILI
Türk-Hollanda ilişkilerinin 400. Yılını yaşadıklarını anlatan Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: Ayrıca tanıtım faaliyetlerimiz kapsamında City Films isimli firmaya İstanbul konulu bir tanıtım filmi yaptırılmıştır. Yayınlanan basın bildirileri ve Utrecht Turizm Fuarındaki standımızda kullanılan görseller yoluyla 2011 yılında ülkemizde gerçekleşmesi beklenen en önemli iki etkinlik olan İstanbul Shopping Fest ve 2011 Erzurum Winter Universiade’nin geniş kitlelere duyurulması sağlanmıştır. Geçtiğimiz yıl Mart ayında gerçekleştirilen 1. Amsterdam Türk Filmleri Festivali’ne sponsor olunmuş, seçkin Türk filmlerinin Hollandalı sanatseverlerin beğenisine sunulması sağlanmıştır. Ayrıca Mimar Sinan isimli belgesel yapımın İngilizce versiyonunun hazırlanıp çoğaltılması sağlanmıştır. Destinasyonlarımızın ve kültürümüzün Hollanda’daki tanıtımı amacıyla Müşavirliğimizce gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetleri çerçevesinde 2011 yılı reklam kampanyamıza Şubat ayında başlanacaktır. Yazılı basın, televizyon, açık hava ve internet mecralarında ağırlık verilecek olan kampanyamız Türkiye’ye en çok satışı gerçekleştiren tur operatörleri ile gerçekleştirilecek birlikte reklam kampanyaları ile desteklenecektir. Ayrıca Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yılı olması nedeniyle Hollanda Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları Birliği ANVR’nin 2012 yılında gerçekleştireceği kongrenin Türkiye’de gerçekleştirilmesine yönelik girişim ve çalışmalarımıza devam edilecektir “

 
GSF'de Karcıoğlu uğuru
 
Universiade araçları test edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı'da görsel ayıp...
2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları (Universiade)'nın bir bölümü ...
Erzurumlu curlingi sevdi
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen curling salonu, ...
Ruhsat düellosunda son perde
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde ruhsat sıkıntısı bulunan binaların, ...
 
Başarılı öğrencilere 2011 ödülü
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Kültür Sanat Komitesi tarafından, Erzurum ...
Oyunlar Köyü tamamlandı
2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler ...
Universiade meşalesi Karadeniz'deydi
Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya ...
 
Gökyüzünde Universiade heyecanı
Erzurum'da ilk kez bir motorlu yamaç paraşütü (paramotor) ekibi Türkiye'de ...
Gurbetle Sıla arasında müzik köprüsü
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen halk konserleri ...
İyi başladık, kötü bitirdik..
Buz Hokeyi Bayan Milli Takımları arasında yapılan Erzurum Women Cup final ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva