Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
1 Ekim 2019 Salı - 11:41

Yeni akademik başladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 2019-2020 akademik yılının başlaması dolayısıyla çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni akademik başladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 2019-2020 akademik yılının başlaması dolayısıyla çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Göreve başladıkları ilk günkü heyecanla yeni akademik yıla başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, daha yüksek hedeflere ulaşmanın arzusuyla yeni döneme merhaba dediklerini dile getirdi. Yüzde 95’lik doluluk oranıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldıklarını vurgulayan Rektör Çomaklı, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Hızla gelişen ve değişen iş dünyası ve toplumsal ihtiyaçlar, öğrencilerimizin, öğrenme alanları dışında da kendilerini bireysel olarak geliştirmelerini bir zorunluluk haline getirdi. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin 21. yüzyıl yetkinliklerini kazanmalarını sağlamak; özgürce düşünen, geniş ufuklu bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlayacak eğitim ve öğretim programlarını yapılandırmak ve bu amaca uygun bir kampüs ortamı oluşturmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.

“Sorumluluklarımızın Bilinciyle Yeni Akademik Yıla Başladık”

Yoğun çalışma temposu ve Atatürk Üniversitesi mensuplarının üstün gayretleriyle bu hedefe ulaştıklarını belirten Çomaklı: “Özellikle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ve “Yeni YÖK Vizyonu” çalışmalarına paralel olarak gerçekleştirdiğimiz Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini başarılı bir şekilde uyguluyoruz. 63 yıldır Türk yükseköğretiminin amiral gemilerinden biri olarak sorumluluklarımızın bilinciyle yeni akademik yıla başladık. 23 fakülte, 1 konservatuvar, 1 yüksekokul, 8 enstitü,12 meslek yüksekokulu; 80 bini örgün toplam 450 bin öğrencimiz, 5000’i aşkın akademik ve idari personelimiz ile ülke yükseköğretimine hizmetimizi sürdürmekteyiz. Üniversitemiz; bir Devlet Üniversitesi olarak, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlama potansiyeli en yükseköğretim kurumlarından biridir” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİK”

Öğrencileri ve çalışanları için mutluluk, özgürlük, hoşgörü ve başarı merkezi olmayı amaçlayan ve hizmetlerinde mükemmelliği hedefleyen Atatürk Üniversitesinin; öğrenen, öğrendikleri ile öğrenmeye ve topluma değer katan, yenilikçi uygulamaları ve başarıları ile yurt içi ve yurt dışında saygınlığı olan örnek bir üniversite olmayı ilke edindiklerini aktaran Prof. Dr. Ömer Çomaklı son olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşabilmesi; üniversitelerimizin performansı ve beşeri sermayenin geliştirilmesi ile yakından alakalıdır. Atatürk Üniversitesi olarak, günümüz dünyasında küresel düzeyde rekabete açık nitelikli bireyler yetiştirilmesini stratejik öncelik olarak değerlendirmekteyiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizin yükseköğretim hayatına farklılık ve yenilik getirecek faaliyeti ve projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle; köklü gelenek ve öncü anlayışın, çağdaş eğitimle kesişme noktası olan Atatürk Üniversitesinin kıymetli mensuplarına; yeni akademik yılın hayırlı olmasını temenni ediyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.”

 
Terör operasyonu: 1 gözaltı
 
Erzurumspor Altınordu sınavında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de yatırımcı - girişimci buluşması
ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezinde “Yatırımcı-Girişimci Buluşması" gerçekleşti.
Üstün yetenekli çocuklara kodlama eğitimi
Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Ata ...
Oltulu öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı
Atatürk Üniversitesi’nde okuyan Oltulu öğrencileri Oltu Belediyesi, Oltu-Erzurum ...
 
Atatürk Üniversitesi Senatosu Oltu'da toplandı
Atatürk Üniversitesi Senatosunun 2019 yılı 15 sayılı oturumu ve 18 sayılı ...
ETÜ Projesine Avrupa Komisyonu desteği
Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı KA202 ETÜ Projesini destekleme kararı aldı
ATAUNİ akademisyenleri liselilere ders verdi
Gerçekleştirilen iş birliğiyle birlikte Erzurum’daki bazı liselerde uygulama, ...
 
ETÜ’de Yatırımcı-Girişimci buluşması
“ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi” projesi Erzurum Teknik Üniversitesi ...
ATAUNİ 5 alanda dünya listesinde
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic ...
TEKNOFEST’ten birincilikle döndüler
İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Palandöken ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva