Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
29 Temmuz 2021 Perşembe - 06:02

Yayman'dan Sosyal medya yasası açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Komisyonu Mecralar Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman çıkartılması planlanan yeni sosyal medya yasasıyla ilgili, "Bu yasa, bir sansür yasası, bir engelleme yasası olmayacak" dedi.

Yayman dan Sosyal medya yasası açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Komisyonu Mecralar Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman çıkartılması planlanan yeni sosyal medya yasasıyla ilgili, "Bu yasa, bir sansür yasası, bir engelleme yasası olmayacak" dedi.
Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman; sosyal medya, dijital dönüşüm demokrasileri güçlendiren fikirlerin yayılması çeşitlenmesi önemli bir mecra halindeyken bir anlamda bir ırkçılık dilinin, bir nefret dilinin siber faşizmin döndüğü bir alana dönüştüğünü ifade etti. Kuşak tartışmalarının olduğu dönemde, sosyal medya kullanıcılığının önem arz ettiğini belirten Yayman, "İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni bir sosyal medya yasasının çıkması konusunda çalışmalarımız var. Cumhur İttifakı olarak bu konuyu çok önemli buluyoruz" diye konuştu.
Yayman, sosyal medya yasasını en kısa zamanda TBMM'ye getireceklerini vurgulayarak, "Bu yasa, bir sansür yasası, bir engelleme yasası olmayacak. Bizim bir tezimiz var. Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak. Biz hem komisyon olarak hem TBMM olarak Avrupa ve dünya örneklerine bakıyoruz. Bu örneklere bağlı olarak inşallah Türkiye'de de çağdaş, kişisel hak ve özgürlükleri koruyan, bireylerin gerçekten hukukunu gözeten, devlet karşısında vatandaşı, vatandaş karşısında vatandaşı mağdur etmeyen bir sosyal medya yasasını önümüzdeki günlerde çalışacağız" dedi.
Yayman, şöyle devam etti:“Biz sosyal medyanın dijital meraların siyasetin üstünde bir konu inanan arkadaşlar olarak ilk kurulduğumuz günden itibaren yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en çok toplantı yapan komisyonların başında Dijital Mecralar Komisyonu geliyor. Biz kurulur kurulmaz Whatsapp’ın bir sözleşme dayatmasıyla karşı karşıya kaldık. Parlamentoda bulunan bütün partiler ilk defa bu yasama dönemi içerisinde bir araya geldik ve Whatsapp’ın sözleşme dayatmasının doğru olmadığını, bunun kişisel hak ve özgürlüklerin korunması bağlamında problemler, kişi mahremiyetinin sağlanması bakımından bir problem oluşturacağını dile getirerek ortak imzayla bir bildiri yayınladık.”
Türkiye'de sosyal mecraların temsilcilik açması konusunda da açıklamalarda bulunan Yayman, "Biliyorsunuz hiçbir sosyal mecranın Türkiye’de temsilciliği yoktu. Hem Ulaştırma Bakanlığımızın girişimleri hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan çalışmalar... Bütün partilere teşekkür ediyorum buradan. Şu anda Türkiye’de tüm sosyal medya kuruluşlarının sosyal mecraların temsilcileri açıldı. Bu temsilcilik açılmasının önemi büyük. Bir nefret suçu işlendiğinde ya da kadına şiddet ve çocuk istismarı konusunda bir kamuoyu oluştuğunda bir muhatap bulmak zordu. Temsilciliklerin açılmasıyla bir hukuki muhatap oluştu. Sosyal medya önemli ve günümüzde etkisi çok daha artıyor. Günümüze sosyal medya kullanıcılığı akıllı telefonlar marifetiyle çok çok büyük önem arz etti. Covid-19 ile beraber bir dijital dönüşüm yaşandı. İnsanlar evde kalmasıyla sosyal medyanın kullanıcılığı arttırdı” ifadelerini kullandı.

 
Selçuk: 'Okulları açmak noktasında çok kararlıyız'
 
Keynes: 'FETÖ elebaşı şizofrendir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP ilçe istişarelerine yoğunlaştı
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili ...
Bahçeli: ‘Türk Milleti muktedirdir’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Dün de, ...
Aydın’dan güç birliği vurgusu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili ...
 
Başkan Alıcık'tan Erzurum Kongresi mesajı
“Milli Sınırlar” ifadesinin ilk kez kullanıldığı Erzurum Kongresi’nin ...
Öz'den 23 Temmuz mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Kongresi’nin 102. ...
Karataş’tan 23 Temmuz mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nin 102. ...
 
Yaşar’dan personele bayram jesti
Çat Belediyesi’nde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.
Tanfer’den Kurban Bayramı kutlaması
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, kurban bayramı dolayısıyla ...
Karataş'tan Kurban Bayramı kutlaması
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva