Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EKONOMÄ°
23 Şubat 2011 Çarşamba - 08:02

Vergi bilincine EGC desteği

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve beraberindeki heyet, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Vergi bilincine EGC desteği

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve beraberindeki heyet, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni ziyaret etti. Beraberinde Gelir İdaresi Grup Müdürleri Ziya Çizioğlu Ergun Aslan, Vergi Uygulama Müdürü Necmi Okuyucu, Denetim Müdürü Mustafa Çalışkan ve İnsan Kaynakları Müdürü Cengiz Oğuş’la birlikte Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, EGC Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Karşılıklı sohbet ortamında geçen görüşmede, verginin önemine vurgu yapılırken, halk arasında ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan ‘Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ da ele alındı.
POYRAZ’IN AÇIKLAMASI
Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası etkinliklerinin, her geçen yıl biraz daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, bu faaliyetlerle toplumda vergi bilinci düzeyini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi. Kamuoyunun dikkatini vergi konusunda çekmek ve toplumun vergiye gönüllü uyumuna katkı sağlamak amacıyla 1990 yılından bu yana Vergi Haftası kutlamaları yapıldığını ifade eden Poyraz, Vergi Haftası kutlamalarının iki temel esprisinin olduğunu kaydederek, “Bunlardan birincisi ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımızda ve gençlerimizde vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamaktır. İkinci espri ise, toplumda zaten var olduğuna inandığımız vergi bilincini daha üst seviyelere taşımaktır” dedi.
VERGİ TAHAKKUK VE TAHSİLATINDA ARTIŞ
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, EGC’yi ziyaretinde Erzurum’daki vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarındaki artışa da dikkat çekti. 2010 yılının hem vergi tahakkuku, hem de tahsilat noktasında sevindirici sonuçlarla geride kaldığını vurgulayan Poyraz, 2010 yılında Türkiye’de vergi tahakkukunun yüzde 23,77, tahsilatın ise, yüzde 22,11 oranında arttığına vurgu yaptı. Poyraz, Erzurum’daki artış oranlarının, Türkiye ortalamasını bile geride bıraktığını belirterek, Erzurum’da 2010 yılındaki vergi tahakkukunun yüzde 37,23 oranındaki bir artışla, 425 milyon liradan 583 milyon liraya, tahsilatın ise, yüzde 42,69 oranında bir artışla, 295 milyon liradan 420 milyon liraya yükseldiğini bildirdi.
POYRAZ: BORÇLU MÜKELLEFLERİMİZ İÇİN YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLADI
Görüşmede, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve halk arasında ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan ‘Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’a da değinen Poyraz, söz konusu yasal düzenlemenin, mükellefler için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacağını ifade etti. Düzenlemenin, geçmişe dönük borçlara 3 yıla varan sürelerde taksitlendirme imkanı getirdiğini anlatan Poyraz, “Yasanın birçok avantajı var. Borçlarını peşin ödeyen mükelleflere gecikme faizi uygulanmayacak. Taksitlendirme yoluna giden mükelleflere ise, yıllık yüzde 5 gibi çok düşük oranda faiz uygulanacak.” dedi.

Borçlu vergi mükelleflerinin, söz konusu yasadan azami biçimde istifade edebilmeleri için Vergi Dairesi olarak kendilerine ve bunun yanında medya kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü dile getiren Yunus Poyraz, “Bizim bu yasayı halkımızı çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bunun için çeşitli paneller ve tanıtım programları düzenleyeceğiz. Mükelleflerimizi işyerlerinde ziyaret ederek, borçlarının yeniden yapılandırılması noktasında eğitici bilgiler vereceğiz. Biz bu çalışmaları yürütürken en yakın mesai arkadaşlarımız da, Erzurum’daki gazeteciler olacak. Çünkü bu kanunun halka anlatılması

 
Öztürk'e şampiyonluk sözü verdiler
 
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankalara sponsorluk daveti
Erzurum ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, bankaların esnaf ...
KUDAKA'dan kalkınma reçetesi
Erzurum’da düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Kalkınma ...
Tesis var, İşletmeci yok..
Erzurum Valiliği tarafından koordine edilen “Erzurum İli Çoruh Havzası ...
 
Kaçak elektrikle etkin mücadele
Erzurum’da kayıp ve kaçak elektrik tüketiminin, her yıl biraz daha azaldığı ...
Ulaşımda zam şoku
Erzurum’da şehir içi ulaşım ücretlerine yapılması beklenen zam sonunda ...
Ata Teknokent'te eğitim siftahı
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş ...
 
KUDAKA Erzurum'a yoğunlaştı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 7. olağan kalkınma toplantısı başladı.
Tarım sorunlarına çağdaş bakış
Erzurum Merkez Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, güven tazeledi. Üç ...
Erzurum'da orman sayısı artırılacak
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2011 yılı çalışma programı belli oldu. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva