Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
23 Haziran 2022 Perşembe - 15:43

Ulaş’tan Fitnelere karşı dinin esaslarına dayanmak vurgusu

DİYANET HABER - Erzurum İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik seminer düzenlendi.

Ulaş’tan Fitnelere karşı dinin esaslarına dayanmak vurgusu

Erzurum İl Müftülüğünce düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Eğitim Seminerinde konuşan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, "Ahir zaman fitnelerine karşı, sahabe efendilerimizin 1500 yıl öncesinde fitnelerden korunmak için Allah’ın koyduğu hudutlara riayet ettikleri gibi biz de, dinin temel esaslarına dayanmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Erzurum İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik seminer düzenlendi. İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, "En güzel mutluluk, yüce mevlamızın göndermiş olduğu dine inananlar olarak, Allah’ın dinini anlatma görevi bizlerin üzerine verilmiş bereketli bir hizmet alanıdır. Bu hizmeti toplumun bütün kesimine yaymak, aynı zamanda bizim kanuni olarak da bir vazifemizdir. İki önemli konuya değinmek isterim ki birincisi bir insanın doğumundan ölümüne kadar olan hayat safahatinde, her an hizmet yapma fırsatı olan bir görevimiz var. İkincisi ise, hatibin resmi görevinin yanında sokakta vatandaşla hemhal olan, her gittiği yere dini ve ahlakı taşıyan ve yansıtan, bunların yanı sıra çeşitli proje ve argümanlarla toplumu kuşatan çevreleyen bir görev bilincimiz olmalı." dedi. Yaz Kur'an Kurslarında Öğreticilik Yapacak Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerine konuşmacı olarak davet edilen, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, "İletişim ve İç Motivasyon" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ulaş, "Sabah kalkıp eline telefonu alan bir genç, 4-6 saat telefonla muhatap olup bu etkiye maruz kalıyorsa eğer, o gence bizlerin yapacağı katkı yüzde kaç etki edebilir? Bilim dünyası 200 yıldır pozitif düşüncenin tesiri altında. Pozitivizm denen sebepler her şeyin yaratıcısıdır fikri, fen derslerinde işleniyor. Peygamber efendimizin örnek ahlakıyla beraber, bize Kur’an’ı ve Allah’ı anlatmada hakikatleri temsil konusunda çok ciddi hassas bir donanıma sahip olmamız lazım. Şu anda popüler olan ve maalesef binlerce abonesi olan dijital platformlar, her türlü eşcinselliği ve ahlaksızlığı hunharca ve hızlı bir biçimde topluma yaymaktadırlar. Öyle ki;  bir televizyon alıyorsunuz baktığınızda televizyon kumandasında bu yayın platformlarının amblemini orada dahi görmek mümkün.  Bütün bu ahir zaman fitnelerine karşı, sahabe efendilerimizin 1500 yıl öncesinde fitnelerden korunmak için Allah’ın koyduğu hudutlara riayet ettikleri gibi biz de, dinin temel esaslarına dayanmak mecburiyetindeyiz.  Bizim Peygamberimiz hurma ağacını taşlayan çocuğa kızmadı, bağırmadı. Ona sordu ve anlamaya çalıştı. Yavrucuğum! neden hurma ağacını taşlıyorsun? Çocuk cevap verdi: Hurmaları yere düşürüp yemek için. Peygamberimiz çocuğa alternatif sundu ve dedi ki; yere düşenlerden ye olur mu? Çocuk anladı ve uyguladı. Çocuklara Peygamber örnekliği ile yaklaşırsak onların anlamayacağı mesele yoktur. Bu vesile ile yaz Kur’an kurslarının verimli geçmesini umuyor ve Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kaydetti.

KAYNAK: DİYANET HABER

 
Aşkale'de 'Din İstismarı ile Mücadele' konferansı
 
Vali Memiş’ten Aziziye çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale'de 'Din İstismarı ile Mücadele' konferansı
(Diyanet Haber) - Aşkale İlçe Müftülüğünce, "Din İstismarı İle Mücadelede ...
Türkiye'de benzeri yok
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde akademisyenler tarafından yapılan çalışmada ...
ATAUNİ’den Doğadan Sofraya Bilim Projesi
Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından ...
 
Aşkale Belediyesinden GES yatırımı
Aşkale Belediyesi, ilçede atıl durumdaki 12 bin metrekarelik alana Güneş Enerji Santrali kuruyor.
Erzurum’da 7-10 yaş Kur’an Kursu açıldı
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Aşık Sümmani Kültür Merkezi 7-10 ...
Gazeteci Hüsnü Çakmak vefat etti
Erzurum’da uzun yıllar gazetecilik yapan ve bir süredir Bursa’da yaşayan Hüsnü Çakmak vefa etti.
 
Kaya’dan yaşlılara saygı vurgusu
TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul ...
Erzurumlu besiciler Altındağ’da
Başkan Balcı, “Kars, Ardahan, Erzurum, Muş, Sivas, Çankırı, Çorum, Yozgat ...
Samsun’da 4 bin 178 Erzurumlu yaşıyor
Samsun’da, Erzurum doğumlu 4 bin 178 kişinin yaşamını sürdürdüğü açıklandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva