Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Ocak 2011 Çarşamba - 00:48

Teşvikte hüsran..

Defterdar Şimşek, 5084 sayılı kanun çıktıktan sonra Erzurum'da sadece 4 firmanın yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu belirterek, “Bu firmalar da yatırımlarını yaptılar ancak istenilen sayıda işçi çalıştırmama gibi durumları tespit edildiği için taşınmaz mülkün daha önceden verilen irtifak hakkının iptali doğrultusunda işlem başlattık.”dedi.

Teşvikte hüsran..

Erzurum Defterdarı Osman Şimşek, makamında düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılında yürütülen Defterdarlık faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Defterdar Osman Şimşek, Hazinenin yönetiminde 1 milyar 899 bin 708 metrekarelik taşınmaz bulunduğunu, ancak bu taşınmazların önemli bir kısmının kamu kurumlarının tasarrufunda olduğunu belirterek, “İlde yatırıma uygun dört dörtlük uygun taşınmaz bulmakta zorluk çekiyoruz. Devletin tasarrufu altında taşınmazlar var, ama dağ bayır şeklinde. Şimdi oralara yatırımcıyı çekmek kolay değil” dedi.
SADECE 4 FİRMA BAŞVURDU
Defterdar Şimşek, 5084 sayılı kanun çıktıktan sonra Erzurum'da sadece 4 firmanın yatırım yapmak için  başvuruda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu firmalar da yatırımlarını yaptılar ancak istenilen sayıda işçi çalıştırmama gibi durumları tespit edildiği için taşınmaz mülkün daha önceden verilen irtifak hakkının iptali doğrultusunda işlem başlattık. Bana karşın bizden süre isteyenler oldu ve süreç devam ediyor. Yatırımı teşvik ve istihdamı artırmak amacıyla 2 ay önce de 6 taşınmazı ilan ettik, 'gelin yatırıma yönelik bize müracaat edin, size verelim' dedik. Bu taşınmazlara da bakıldığı zaman hayvancılık amacına daha uygun. Bu arsalar için de müracaat sona eriyor ve şimdiye kadar bunun için müracaat eden olmadı.”
YATIRIMCILAR ÇEKİMSER
Yatırım yapanlardan bazı şartları istediklerini, ancak vatandaşın bu şartları yerine getirmede çekimser kaldığını ifade eden Şimşek, şöyle devam etti: “Sanki vatandaş, 'bunu biz bedava verecekmişiz pozisyonuna' girmek istiyor. Ama böyle bir sistem yok. Şartları yerine gelecek. Mülkiyet hakkı da vermiyoruz. Biz sembolik rakamla irtifak yani kullanım hakkı veriyoruz, emlak vergi değerinin yüzde 1 oranı karşılığında değer almak suretiyle. Ayrıca yatırım teşvik belgesi olması gerekiyor, bundan yararlanması için. Bu da bir caydırıcılık. Ancak Türkiye geneli için konuşuyorum, yatırım niyetinde olanlar için bu şartlar gerçekten yerine getirebilecek şartlar.”
TEŞVİK’İN GETİRİLERİ
Şimşek, Erzurum'un Teşvik Yasasında 4. bölgede bulunduğuna, bu bölgede söz konusu yasadan yararlanmak isteyenlerin kredi, istihdam, sigorta ve vergi indirimi gibi konularda önemli avantajlara sahip olduğunu belirtti.
Şimşek, bir gazetecinin 'Hazineye ait 1 milyon 899 bin 513 metre karelik taşınmaz alan var. Bunların yüzde kaçı yatırım için uygun?' şeklindeki soru üzerine de, bu taşınmaz miktara kamu kurumlarının kullanımında olan taşınmazların da dahil olduğunu belirterek, “Erzurum Ovası'nda, Hava alanı yolu üzerinde mesela 40 bin dönümlük alan üniversite sahası, üniversiteye tahsisli” dedi.

 
Ak Kadınlara yeni vizyon
 
Universiade 2011 besiciyi vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karapınar Genel Başkan oldu
Erzurumlu sendikacı Celal Karapınar, Türk Enerji-Sen’in Genel Başkanı ...
İş Merkezlerinde universiade heyecanı
Perşembe günü başlayacak olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’yla ...
Erzurum yollarına 195 milyon gitti
2010 yılında yoğun bir yatırım programı izleyen kurumlar arasında, Karayolları ...
 
Çiftçinin feryadını duyan var mı?
Erzurum’da baş gösteren iklimsel değişikler, muhtemel bir kuraklıkla karşı ...
Kuraklık kapıda
Erzurum’da geciken kar yağışı, tarımsal üretim sürecini de tehlikeye soktu. ...
Bu denetim alkışlanır..
Besicilere sıfır faizli kredi imkanı sunan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, ...
 
KUDAKA istihdama yoğunlaştı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından onaylanan 79 proje ...
Bütçe açığında lideriz..
2010'da 69 ilin bütçesi açık verirken, 12 ilin bütçesi fazla verdi. Bütçe ...
Kudaka'dan kurumsallaşma desteği
Erzurum Vergi Dairesi’nde sürdürülen ‘Kurumsal Gelişim’ eğitimleri tamamlandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva