Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
27 Ağustos 2018 Pazartesi - 11:14

TDV kurban organizasyonunda tarihi rekor

Türkiye Diyanet Vakfı, 2018 Vekaletle Kurban Programı kapsamında, çeyrek asırlık kurban organizasyonu tarihinde en yüksek rakam olan 430 bin hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, dünyanın dört bir yanında bayram sevinci yaşattı.

TDV kurban organizasyonunda tarihi rekor

Türkiye Diyanet Vakfı, 2018 Vekaletle Kurban Programı kapsamında, çeyrek asırlık kurban organizasyonu tarihinde en yüksek rakam olan 430 bin hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, dünyanın dört bir yanında bayram sevinci yaşattı.

TDV Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen 2018 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında 430 bin 8 hisse kurbanın yurt içinde 287 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

Kurban ibadetinin son yıllarda kurumlara verilen vekaletlerle büyük bir yardımlaşma seferberliğine dönüştüğünü ifade eden Polat, Türkiye Diyanet Vakfının da 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte vekaletle kurban organizasyonu gerçekleştirdiğini ve milletin hayır elini dünyanın dört bir tarafına ulaştırdıklarını belirtti.

Kurban organizasyonunun tüm süreçlerinin bizzat Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütüldüğü ve kesilen kurbanların tamamının bekletilmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına dikkati çeken Mehmet Savaş Polat, Türkiye Diyanet Vakfının profesyonel ekibi ve kurmuş olduğu teknolojik alt yapısı ile bağış aşamasından, kurban kesimi ve dağıtımına kadar süreci adım adım takip ettiklerini vurguladı.

"KARDEŞLERİMİZLE BAYRAMIN BEREKETİ VE SEVİNCİNİ BİRLİKTE YAŞADIK"

Kurban ibadetinin teslimiyet, paylaşmak ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine işaret eden Polat, "Bu bayram da Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, Gazze’den Arakan’a, Haiti’den, Tanzanya’ya, Patani’ye, İzmir’den Van’a kadar geniş bir coğrafyada adını bile duymadığımız ülkelerdeki hiç görmediğimiz, tanımadığımız kardeşlerimizi ve yeryüzündeki bütün müminleri de birbirine yakınlaştırdı. Kardeşlerimizle bir kere daha kardeşliğimiz pekişti ve hep birlikte bayramın bereketi ve sevincini yaşadık" dedi.

Yurt içinde 287 il ve ilçe merkezinde, yine Suriyelileri unutmayarak yurt içinde farklı noktalarda ve sınır ötesinde kurban kestiklerini ifade eden Polat, "Bunun yanında yurt dışında da 143 ülkenin 436 bölgesinde kurban kesimi yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Böylece milletimizin emanetlerini mazlum ve mağdur coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırarak, bayram sevinçlerine ortak olduk" diye konuştu.

Kurban Bayramı öncesinde Endonezya’da deprem yaşandığını hatırlatan Polat, "Endonezya’nın Lombok Adası yakınlarında bayramdan önce meydana gelen deprem nedeniyle bu ülkede kesilecek hisse sayısını artırdık. Bölgede bulunan ekiplerimiz üzerinden 595 hisse kurbanın depremden etkilenen Lombok Adasında kesimini yaparak depremzedelere dağıtımını sağladık" ifadelerini kaydetti. Polat, etlerin bir bölümünün Lombok aşevine verilerek depremzedelere sıcak yemek olarak dağıtımının sağlandığını vurguladı.

KURBAN VEKALETLERİNDE GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE 182 BİN 809 HİSSE ARTIŞ

"Hayırsever milletimiz vekaletle kurban organizasyonumuza bu yıl daha büyük bir teveccüh gösterdi" diyen Polat, Türkiye Diyanet Vakfına vekalet verilen kurban sayısında bu yıl büyük bir artış yaşandığını belirtti. Polat, "Kurban vekalet sayılarında 2015 yılında yüzde 29, 2016 yılında yüzde 30, 2017 yılında ise yüzde 5 artış gerçekleşmişken, bu yıl Türkiye Diyanet Vakfına vekalet verilen kurban sayısında yüzde 76 oranında bir artış gerçekleşti" dedi.

"Türkiye Diyanet Vakfı tarihinin en başarılı vekaletle kurban organizasyonu rekor rakamlarla sonuçlandı" ifadesini kullanan Polat, şunları kaydetti:

"2018 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında Türkiye Diyanet Vakfına verilen toplam vekalet sayısı bir önceki yıla göre 182 bin 809 hisse arttı. Yurt dışı vekalet sayısı geçen yıla oranla yüzde 72, yurt içi vekalet sayısı ise yüzde 124 oranında artış gösterdi. Böylelikle, yurt dışı vekalet sayısında geçen yıla göre 160 bin 292 hisse, yurt içi hisse sayısında ise 22 bin 517 hisse artış gerçekleşti.

Hayırsever milletimizin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfına olan güveniyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatı mensupları ve çalışanlarımızın gayretleri neticesinde bu sene 430 bin 8 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bunun için gayret gösteren ve destek veren herkese teşekkür ediyorum."

"BUGÜNE KADAR KESİLEN VEKALETLE KURBAN SAYISI 1 MİLYON 794 BİN 166 OLDU"

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat "Vakfımıza vekalet veren hayırseverlerimizin kurbanlarının kabul olmasını diliyor; yoksula, kimsesize ve çaresize ulaşmanın, kalpleri ısıtmanın ve böylece Allah'a yakınlaşmanın vesilesi olan Kurban Bayramının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Vakfımıza teveccüh gösteren hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfının 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı düzenlediğine işaret eden Polat, "2017 yılı itibariyle toplam 1 milyon 364 bin 158 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirilmişti. Bu yıl kestiğimiz 430 bin 8 hisse kurban vekaletini de eklediğimizde bugüne kadar kestiğimiz vekaletle kurban sayısı 1 milyon 794 bin 166’ya ulaştı" dedi.

 
TBMM Başkanı Yıldırım dua aldı
 
TESK’den yabancı tabela tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İnşallah 2023, 2053 ve 2071’e yürüyeceğiz”
Cumhurbaşkanı, '. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar ve bizler ...
‘En büyük fethimiz, gönüllerin fethidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. En büyük ...
Kılıç’tan Kurban Bayramı mesajı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “Kırgınlıkların ve dargınlıkların ...
 
Aziziye bayramlaştı
Kurban Bayramı münasebetiyle Aziziye Belediyesi personeli için bayramlaşma programı tertip etti.
Vali Azizoğlu: ‘Bayramlar hoşgörü iklimidir’
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Bulutlar: ‘Bayram dayanışma vaktidir’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Bayramlar, bizi birbirimize ...
 
Orhan: “Bayramlar birlik beraberlikler için fırsattır”
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı
Büyükşehir'de engelliler istişaresi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Kent Konseyi Başkanı ...
Sekmen personeliyle bayramlaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurumda görev yapan personeliyle bayramlaştı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva