Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
HABERLER>SÄ°YASET
16 Haziran 2016 Perşembe - 12:12

TBMM'de iftar buluşması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Şeref Kapısı önünde eski ve yeni tüm TBMM üyeleri onuruna iftar yemeği verdi. Yemeğe 26’ıncı dönem Erzurum Milletvekilleriyle, 12’inci dönem Erzurum Milletvekili Mustafa Nihat Diler de katıldı.

TBMM de iftar buluşması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Şeref Kapısı önünde eski ve yeni tüm TBMM üyeleri onuruna iftar yemeği verdi. Yemeğe 26’ıncı dönem Erzurum Milletvekilleriyle, 12’inci dönem Erzurum Milletvekili Mustafa Nihat Diler de katıldı.

Yaklaşık bin üyenin katıldığı iftar yemeği programı, Kültür Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği topluluğunun mini konseri ile başladı.

TBMM Camii İmam Hatiplerinden Kurra Hafız Mehmet Göregen'den dinlenen Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nin ardından iftar ezanını TBMM Camii İmam Hatiplerinden Mehmet Karadan okudu. Yemek duasını ise Ahmet Yedekçi yaptı.

TBMM Başkanı Kahraman, iftar yemeği programında yaptığı konuşmada, davete gelen tüm üyelere teşekkür etti. "Gelemeyen birçok arkadaşımızın kalbinin burada olduğuna inanıyorum" ifadesine yer veren Kahraman, "rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan'ınızı tebrik ediyor, sağlık, esenlik ve hayırlı başarılarla dolu nice mübarek günlere ve aylara kavuşmanızı diliyorum" dedi.

12 .DÖNEM ERZURUM MİLLETVEKİLİ DİLER İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Kahraman şöyle konuştu: "İçinde bulunduğumuz 26. Dönem'in Sayın Milletvekillerinin yanında bu yüce çatı altında hizmet vermiş olan değerli parlamenterlerimizi de davet ettik. Şu anda 1961-1965 yılları arasındaki 12. Dönem Milletvekillerimizden Bolu Milletvekili Sayın Kamil İnal Bey ve yine aynı dönemden Erzurum Milletvekili Mustafa Nihat Diler Bey ve 13. Dönem Milletvekilimiz Ramazan Tekeli bey aramızdalar. Kendilerine ve bütün katılımcılara iştirakleri dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugüne kadar, senatör, milletvekili ve atanan bakanlar dâhil, toplam 7 bin 443 kişiden vefat eden 4 bin 347 üyeye Cenab-ı Hak'tan rahmetler diliyor, yaşayan 3 bin 96 üyemize de sağlık, esenlik ve afiyet içinde hayırlı uzun ömürler diliyorum.

İftar soframızdaki bu güzel beraberliğimizde bazı hususları sizlerle paylaşmak isterim. Önce hafızamızı tazelemek adına, Meclisimizin mazisine, açılış günlerine bir göz atalım. 21 Nisan 1920, günlerden Çarşamba. Heyet-i Temsiliye Reisi Mustafa Kemal, bütün illere ve resmi dairelere bir tamim yayınlar. 23 Nisan 1920 Cuma günü Cuma Namazı Hacı Bayram'da kılınacak, dua ve tekbirlerle Meclis açılışına gelinecektir. Yokluklar içinde var olmaya çalışan bir milletin temsilcileri olarak 23'ü İstanbul'dan Meclis-i Mebusan'dan gelen ve 104'ü ise illerden davet edilen 127 kişi Ulus semtindeki bildiğiniz o küçük binada okullardan gelen sıralara otururlar, teneke sobalar iş yerlerinden, halılar evlerden, gaz lambaları kahvehanelerden temin edilmiştir. Aydınlatma, elektriğe ancak 1924 yılında kavuşmuştur. Mebusların yüzde 25'i en az bir üniversite bitirmiş, yüzde 60'ı yabancı dil biliyor, bunların yarısı da birden fazla dil biliyor. Son derece entelektüel bir seviyeye sahipler. İdealleri, hedefleri vardı. Tomurcuk derdindeydiler. Zira, tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.

Bugüne kadar hizmet verenlerin gayretleriyle çok büyük mesafeler kat ettik. Türkiye'yi yüceltmek yolundaki azimli yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz ve ettirmeliyiz. Bu uğurda bütün emek verenlere, imkan sağlayanlara şükranlarımızı sunuyor, vefat edenleri minnetle anıyor, rahmetler diliyor, yaşayanlara hayırlı başarılar, sağlık ve esenlikler temenni ediyorum.

İnanıyor ve güveniyorum ki Türkiyemiz, egemenliğin bir zümre, şahıs veya bir kuruma değil, kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu bilincinde olan millet hakimiyetine dayalı, gücünü milletinden alan merkezinde ve öncesinde insan olan, çoğulcu bir demokrasiye, çağdaş hukuk devleti ilkelerine sahip bir devlet olarak birlik ve bütünlük içinde mutlu bir geleceğe emin adımlarla ilerleyecektir.

İnsanımız inanç, din, vicdan, fikir ve ifade hürriyetini hiçbir engel tanımadan tam anlamıyla yaşayacaktır."

İftara Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Veysi Kaynak, Mehmet Şimşek ve Tuğrul Türkeş ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç ve Yıldırım Akbulut ile eski ve yeni milletvekilleri katıldı.

 Programın sonunda, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, tüm milletvekilleri adına TBMM Başkanı Kahraman'a hediye güğüm takdim etti.

 
“Ramazan barış ayıdır”
 
Sekmen’den Tortum istişaresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Varsın orada kalsın vize muafiyeti’
Yıldırım, "Ülkemizin birlik, beraberlik ve bekası için bir mücadele veriyoruz. ...
Milletvekili Aydemir Horasanlılarla istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Horasan Belediyesi iftar ...
Yıldırım: Vefa borcu, bir ömür devam eder
Yıldırım, "Vefa demek, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, Türkiye sevdalısı ...
 
Aydemir: ‘Erzurum huzur kaynağı’
Milletvekili Aydemir, “Özellikle yabancı kardeşlerimiz ve sporcularımız ...
“Terör belasından Türkiye kurtulacak”
Yıldırım, “Dağa çıkarılan gençlere sesleniyorum; Gençler gelin bu umutsuz ...
Palandöken’e Rize’den Kardeş Belediye
Palandöken Belediyesi, Ardeşen İlçe Belediyesi ile Kardeş Belediye oluyor.
 
Omzumuzdaki emanet, milletin emanetidir
Başbakan Yıldırım, "Omzumuzdaki emanet, milletin emanetidir. Bizim yönümüzü ...
ORC, ‘Sekmen’ dedi..
ORC(Objective Research Center) Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performans ...
Büyükşehir’den ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’
Sekmen, 'Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva