Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
9 Kasım 2015 Pazartesi - 16:28

Sekmen’den gençlere ‘değerler’ hatırlatması

Başkan Sekmen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir sanat anlayışına dikkati çekti. Sekmen, “Biliniz ki başarının sırrı öncelikle değerlerimize sahip olmaktan geçer.” dedi.

Sekmen’den gençlere ‘değerler’ hatırlatması

Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle il genelindeki lise öğrencileri arasında düzenlediği “Erzurum Genç Yazarlarını Arıyor Deneme, Öykü ve Şiir Yarışması”nda dereceye girenlere bugün düzenlenen törenle ödülleri verildi. Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki törene Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile diğer yetkililer katıldı.

SEKMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri sonrası bir konuşma yapan Başkan Mehmet Sekmen, Türk edebiyatının seçkin isimleri Ahmet Hamdi Tanpınar, Mustafa Kutlu ve Cahit Koytak'ın adı verilen deneme, öykü ve şiir yarışmasında Erzurum’un genç kalemlerinin keşfedildiğini ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “Gençler bilesiniz ki, geleceğe iyi hazırlanabilirseniz, geleceğe hazırlıklı olursanız bizden daha iyi yerleri devralabilirsiniz. Ama hazırlanmazsanız, içinizdeki değerleri, içinizdeki yetenekleri ortaya çıkarmazsanız biliniz ki o zaman devralacağınız görevlerde başarılı olmanız mümkün olmaz. Kültür ve medeniyetin başkenti olan bu kadim şehir, asırlardan bu yana şair, edebiyat aşığı, hak aşığı ve birçok üstadı yetiştirip edebiyat dünyasına bir ikram olarak sunmuştur. Bugünde biz geleceğimizin Mehmet Akif’lerini, geleceğimizin Necip Fazıl’larını, geleceğimizin Nurettin Topçu’larını yetiştirmek üzere bir arada bulunuyoruz. Elbette ki biz belediye olarak yol yaparız, bina yaparız, kanal yaparız, temizlik yaparız; amma yapmamız gereken asıl vazife; bu milletin değerlerine bağlı, bu milletin değerlerini özümsemiş, milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılan, vatanına, milletine bağlı imanlı ve inanan bir gençlik yetiştirmektir.”

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI BİR SANAT ANLAYIŞI”

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında milli ve manevi değerlerine bağlı bir sanat anlayışına dikkati çekti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliniz ki başarının sırrı öncelikle değerlerimize sahip olmaktan geçer. Bizim edebiyat alanında, sinema, tiyatro ve diğer sanat branşlarında etkin olan bir sanat camiasına ihtiyacımız var. Öyle bir sanatçı olmalı ki, kendi değerlerine küfretmeyen, milli ve manevi değerlerini baş tacı yapan bir nesle ihtiyacımız var. Bunun için, ‘ Yahu biz ne yapabiliriz?’ diye asla kendinizi küçümsemeyin. Dünün küçükleri, bu günün büyükleridir. İşte bu günün küçükleri sizler yarınların büyükleri olacaksınız. Bizler her alanda gençliğimizi yetiştirmeye gayret ediyoruz. Sevgili genç kardeşlerim! Biz belediye hizmetlerinin yanı sıra, kültürde de, sanatta da, sporda da öne çıkacağız, Erzurum’un makûs talihini yenmeye çaba harcayacağız. Biz bunun için okullara büyük bir önem veriyoruz.”

EĞİTİM YAKLAŞIMI

“Okulların fiziki bütün şartları değişiyor” diyen Sekmen, şöyle konuştu: “Okullarınızın fiziki şartlarını düzeltmeye gayret gösteriyoruz. Şuana kadar 1099 okulumuzun bakım ve onarımını yaptık. Her semtte, her ilçede ‘Bilgi Evi’ yapıyoruz. Burada her yaştan insanımıza meslek edindirme kurslarımız, kütüphane ve sportif alanlar olacak. Sizlere en güzel hizmetleri yapmanın gayreti içerisindeyiz. Kıymetli genç kardeşlerim, bu yarışmalara katılıp derece alan genç kardeşlerimize parasal ödüllerimiz var, kitap ödüllerimiz var. Buradan ifade ediyorum; bu yarışmalara katılıp derece alan öğrencilerimize burs da vereceğiz. Onların eğitim ve öğretimine bursla da katkıda bulunacağız. Görüyorsunuz, şehrimiz her geçen gün güzelleşiyor, gelişiyor ve değişiyor. Bunun için biz diyoruz ki, ‘Her şeye rağmen mazeret yok’ Yarın değil, bugün.”

ERZURUM KÜLTÜRÜ VE EDEBİYAT ŞEHRİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, Erzurum kültür ve edebiyatın önemine vurgu yaptı. Kıraç, şöyle dedi: “Bildiğiniz gibi bu töreni adına nakşettiğimiz değerli şahsiyetler Ahmet Hamdi Tanpınar, Mustafa Kutlu ve Cahit Koytak’tır. Ahmet Hamdi Tanpınar Erzurum’da öğretmenlik yapmış, Erzurum’un kültürünü, ananesini, örfünü en güzel şekilde anlatan, tarif eden yazarlarımızdan biridir. Cahit Koytak Erzurumlu şair, yazar ve hemşerimizdir. Mustafa Kutlu Hocamız da eğitimini, öğrenimini Erzurum’da görmüş, Erzurum’u tanıyan, bilen bir yazarımızdır. Bu yarışma şehrimizdeki orta dereceli okullar arasında yapıldı ve 450 öğrencimiz yarışmaya iştirak etti. Ödüle layık görülen yazarlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi göreve geldiğinde kentin her türlü ihtiyaçlarıyla yakinen ilgilenmiş, eğitim konusunu en önemli görmüş ve bu alanda büyük hizmetler yapmıştır. Okullarımızdaki gençlerimiz çoğunlukla şunu ifade ederlerdi; ‘Biz bu yarışmalara katılıyoruz, sadece bir kalem, bir kitap hediye ediyorsunuz.’ Şimdi görüyorsunuz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi birinciye 5 bin lira ödül, eğitim yardımı, kitaplarla ve hediyeler veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibine Erzurum’daki eğitim camiası adına teşekkür ediyorum.”

İŞTE ERZURUM’UN GENÇ YAZARLARI

"Erzurum Genç Yazarlarını Arıyor" adlı deneme, öykü ve şiir yarışmasında birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin, üçüncülere de 2 bin lira para ödülü ve kitaplar hediye edildi. Yarışmada derece girenlerin isimleri şöyle: “Şiir dalında Mükerrem Ağbaş, Hasan Dağ, Meryem Yıldırım, deneme dalında Büşra Kurt, Beyzanur Bekmez, Elif Seren Baburşah, Hikaye dalında Şeyma Asan, Gamze Çoban ve Gökay Bağrıyanık.”

 
Atatürk Üniversitesi’nde Sanat Evi kuruldu
 
TBMM Komisyonlarında Erzurum ağırlığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası Öğrenciler iftarda buluştu...
Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde lisans, yüksek lisans ve ...
YAYLALI: 2015'E ETÜ DAMGA VURACAK...
Yaylalı, ‘Ülkemizin köklü bir geçmişe sahip olan, kadim şehri Erzurum’da, ...
AZMİN ZAFERİ
1956 yılında kaydolduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne erken evlendiği ...
 
AZİZİYE'DE BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Aziziye İlçesinde Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Temel Eğitimden Ortaöğretime ...
HASTANE ÇALIŞANLARINA KUYAP EĞİTİMİ
Erzurum’da, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından yürütülen, ...
ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE MALZEMESİ VE KİTAP YARDIMI YAPILDI
Elazığ Goncalar Solmasın Derneği ile özel bir bankanın Yoncalar Kulübü ...
 
TUNCELİLİ VELİLER HAREKETE GEÇTİ
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Türkiye’den zorunlu din dersi uygulamasına ...
PASİNLER’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI
Pasinler ilçesinde "İlköğretim Haftası" nedeniyle düzenlenen programla ...
GELECEĞİN HEKİMLERİ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan geleceğin hekimleri, mesleğe ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva