Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>SPOR
27 Nisan 2017 Perşembe - 11:38

Sanatseverler ses verdi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Sibel Polat ve Öğretim görevlisi Dr. Vefa Terzioğlu tarafından düzenlenen Dünya ses Günü programı ile Erzurum’da sanatseverler bir araya geldi.

Sanatseverler ses verdi

Program kapsamında konferans, müzik dinletisi ve workshop gibi bir çok etkinliğe yer verildi. 19 Nisan itibari ile  Güzel Sanatlar Fakültesi/Görsel Sanatlar Merkezinde düzenlenen programın ilk gününde Prof. Dr. M. Kürşat Yelken(KBB Uzmanı), Doç. Dr. Ayhan Helvacı Arş. Gör. Dr. Sibel Polat ses eğitimi ile ilgili konferanslar vererek öğrencileri bilgilendirdi. Programın ikinci oturumu ise Volkan Şen(Opera Şan), Öğr. Gör. Tayfun İlhan (Piyano eşlik) ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkın Gerçek’in  (TSM) konferansı ile tamamlandı. Konferansların bitimi ile Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ise dinleyenleri adeta mest etti.

Dünya Ses Günü etkinlikleri doğrultusunda 20 Nisan’da ise  2 bölümden oluşan bir konser verildi. Konser öncesi açılış konuşmasını ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı gerçekleştirdi. Rektör Çomaklı’nın konuşmasının ardından açılışın bir diğer konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat fakültelerinin akademik  ve sanat camiasına başarıyla hizmet ettiklerini belirterek, “Dünya Ses Günü her yıl 16 Nisan tarihinde dünyanın birçok ülkesinde hafta boyunca kutlanmaktadır. 16 Nisan Günü, iletişimim önemli aracı ve hayatın vazgeçilmez bir parçası olan ses ve ses sağlığı konusunda farkındalık oluşturarak bireyleri bilgilendirmek ve sesin iş, eğitim, sosyal hayattaki önemine dikkat çekmek için kutlanmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümünden Araştırma Görevlisi Dr. Sibel Polat ve Öğretim görevlisi Dr. Vefa Terzioğlu tarafından düzenlenen Dünya ses Günü programı ; profesyonel ses kullanıcıları olarak adlandırılan gün içerisinde kendilerini, işlerini sesleri ile ifade eden, seslerini aktif olarak kullanan ve ses hastalığı açısından risk altında olan tüm meslek gruplarının ses sağlığı ve ses hijyeni konusunda bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.  Bu program ile aynı zamanda alanında uzman ses eğitimcileri ve ses sanatçıları tarafından hem şarkı söyleme ile ilgili temel davranışlar hakkından bireylerin bilgilendirilmesine, hem de farklı müzik türleri ve ileri tekniklerle bu müzik türlerinin icrasına ilişkin Artistik Şarkı Söyleme (Şan) Teknikleri konusunda bireylerin bilgilendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Hayatımızın ve iletişimimizin vazgeçilmez bir unsuru olarak kullanılan sesin, önemini vurgulamak ve ses sağlığı üzerinde bir farkındalık oluşturmak için kutlanılan bugün için Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümünden Araştırma Görevlisi Dr. Sibel Polat ve Öğretim görevlisi Dr. Vefa Terzioğlu tarafından akademik ve sanatsal bir etkinliğin düzenlenmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” diye konuştu.

ERZURUM’DAN YÜKSELEN BİR IŞIK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANAT FAKÜLTESİ

Yapılan etkinlikler ve sanatsal faaliyetler doğrultusunda Atatürk Üniversitesi’nin bölge, ülke ve uluslararası camiada önemli bir temsilciliği üstlendiğine dikkat çeken Dekan Bulat, “Atatürk Üniversitesi, bölgemiz ve ülkemizin, uluslararası camiada önemli bir temsilcisi olmuştur. Bu bilinçle yapılan sanatsal ve akademik etkinlikler bize ivme kazandırmakta ve ufuk açmaktadır. Üniversitemizin gözbebeği fakültelerimizden biri olan Güzel Sanatlar Fakültesi yaklaşık olarak 24 yıldır akademik ve sanat camiasına hizmet etmekte ve bunu başarıyla gerçekleştirerek bizi gururlandırmaktadır. İçinde barındırdığı birçok değerli bölümü ile şehrimize, bölgemize, ülkemize ve uluslararası camiaya Erzurum’dan yükselen bir ışık olan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi’ne teşekkür ediyor ve 16 Nisan Dünya Ses Günü’nü kutluyorum. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Dekanı olarak böyle önemli günlerde şehrimizde, bölgemizde, ülkemizde ve uluslararası camiada sanatsal ve akademik etkinliklerin var olmasını ve devam etmesini destekliyor ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Erzurum'dan Gaziantep'e Sanat köprüsü
 
Sekmen'den lostra alanı talebi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor Fethiye maçına hazırlanıyor
Erzurumspor 2016-2017 sezonunun son maçında evinde 15’inci sırada bulunan ...
Düşecek takımı Erzurumspor belirleyecek
Düşecek takımı Erzurumspor belirleyecek
Beyaz Grubun 16 maçlık en’leri
Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta 2016-2017 sezonun ikinci yarısındaki ...
 
Erzurumspor ilk yarının gerisinde kaldı
Sezonun ikinci yarısında evinde Karagümrük ve Birlikspor’a 1-0, Pendikspor’a ...
Kahramanmaraşspor maçını Altay yönetecek
Erzurumspor’un deplasmanda oynayacağı Kahramanmaraşspor karşılaşmasına ...
Erzurumspor’da hedef üç puan
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta B.B.Erzurumspor, Pazar günü deplasmanda ...
 
Beyaz Grupta 33’üncü hafta heyecanı
Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta zirve ve küme düşme hattı düğümü bu hafta büyük ölçüde çözülecek.
Ün Erzurum'u gururlandırdı
Ün, Trabzon'da düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Boks Şampiyonası'nda 52 ...
İstanbulspor mu, Amed mi?
Spor Toto 2’ici Lig Beyaz Grupta sezon başında şampiyonluğun favorisi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva