Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
3 Ekim 2015 Cumartesi - 20:39

Sağlıkta Dönüşüm Harvard Gündeminde

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof Dr. Recep Akdağ, Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nin, Türkiye'nin sağlık alanındaki dönüşümünün model olarak gösterdiği raporunu değerlendirdi

Sağlıkta Dönüşüm Harvard Gündeminde

HARVARD RAPORU

Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nin raporuyla ilgili Akdağ, “Yayınladıkları raporla Türkiye’nin sağlık alanındaki dönüşümünü tüm dünyaya model olarak gösterdiler” dedi.

Dünyanın en köklü üniversitelerinin başını çeken Harvard Üniversitesi Türkiye’nin sağlık alanındaki dönüşümünü tüm dünya ülkelerine model gösterdi. Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi yayınladığı son raporunda Türkiye’nin dönüşen sağlık sisteminin ele alarak Türkiye’nin başarısını rapor etti. Açıklanan raporda “Türkiye'nin tecrübesi gösteriyor ki adanmış bir liderlik sayesinde gelişmekte olan ülkeler aynı anda hem "evrensel sağlık kapsamı"nı temin edebilir, hem de halk sağlığı, finansal risklerden insanların korunması ve hasta memnuniyetinin artırılması gibi tüm ülkelerin hedeflemesi gereken sağlık sistemi başarılarına ulasabilir” denildi. Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nin Twitter sayfasından duyurduğu raporu Twitter hesabında paylaşan Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Türkiye’nin sağlık alanındaki başarısı Harvard tarafından rapor edildi” ifadelerini kullanarak duyurdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Recep Akdağ, raporun Türkiye açısından önemli olduğunu belirterek, “Bu raporla sağlıktaki üç ana noktayı değerlendirerek Türkiye’nin başarısı tüm dünyaya raporlanmış oldu. Bunu daha önce Dünya Sağlık Örgütü ve diğer kuruluşlar da yapmıştı” dedi.

ÜÇ ANA NOKTA

Üç ana noktaya dikkat edilerek raporların hazırlandığını söyleyen Akdağ, “Raporlanacak sistemle ilgili üç ayrı noktaya önem veriliyor. Bu üç ana noktanın ne olduğuna gelirsek birincisi vatandaş sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanması gerekiyor. Vatandaşın hiçbir zaman altından kalkamayacağı bir para ödememelidir. Bazı küçük katkılar ödeyebilir ama evini satacak kadar altından kalkamacayağı bir sıkıntıya düşmemelidir. Biz sağlık sistemini bu şekilde değiştirdik. Vatandaş bütün hastanelerden hizmet alabilir. Belki çok nadiren böyle sıkıntılar karşımıza çıkıyor olabilir ama bu geçmişte oldukça yaygındı. Eğer ağır bir hastalığa yakalandıysanız perişan olduğunuz anlamına geliyordu. Bu Türkiye’de ortadan kalktı. İkincisi bebek ve anne ölümleri açısından ilerlemeniz lazım. Türkiye, anne ve bebek ölümlerinin en hızlı şekilde azaltmasıyla bütün dünyaya örnek oldu. Üçüncüsü vatandaşın memnuniyeti. Biz iktidara geldiğimizde vatandaşın sağlık alanındaki memnuniyeti yüzde 39 idi. 2012 yılı sonunda sağlık sisteminin dönüşümünü tamamladığımızda vatandaş memnuniyeti yüzde 75’e çıktı. Şimdi mutlaka sistemde ufak tefek aksayan noktalar olabilir. Bununla ilgili çalışmalar Başbakanımızın yakın zamanda açıklayacağı beyannamemizde ortaya çıkacak. Sistemle ilgili ufak tefek arızalar yine AK Parti hükümeti onarmaya devam ederek mükemmel bir sağlık sistemiyle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“ YEDİ DÜVELE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜ ANLATIYORUZ”

Gittikleri ülkelere sağlık sistemini anlattıklarını ifade eden Recep Akdağ, “Ben bakanlıktan ayrıldıktan sonra da dünyanın dört bir tarafında tabiri caizse yedi düvele iyi bir sağlık sistemi nasıl olur, sağlık sisteminizi nasıl dönüştürülebilirsiniz bunları anlatıyorum. Güney Afrika’dan Bahreyn’e, Ürdün’den İran’a, Vietnam’dan Meksika’ya varıncaya kadar. Türkiye şu anda gerek Dünya Sağlık Örgütü gerekse Dünya Bankası tarafından gerekse de son raporda olduğu gibi Harvard Üniversitesi gibi dünyanın en itibarlı üniversiteleri tarafından sağlık sisteminin mükemmelliği ile dünyaya örnek gösterilen bir ülke olduk. Biz bununla iftihar ediyoruz.

Harvard Halk Sağlığı Fakültesi’nin raporu ve benzer raporlar Türkiye’nin dünyada model alınacak bir ülkesi olarak gösteriyorlar. Özellikle orta ve orta yüksek gelirli ülkeler açısından. Herkes sağlık sigortası kapsamına alındı. Yeşil kartlılar daha iyileştirilmiş durumdalar. Yaygın bir aile hekimliğimiz var. Vatandaşımız ücretsiz bir şekilde kara ambulansın dışında hava ambulansını kullanabiliyorlar. Önümüzdeki dönemde şehir hastanelerimizin tamamlanması ve personel sayımızı geliştirerek çok daha iyi bir sağlık sistemine sahip olacağız.

AK Partimizin 2002 yılında iktidara gelir gelmez biz insanımızın ihtiyaç duyduğu hangi alanlar varsa o alanlara derhal yoğunlaştık. Vatandaş nerede sıkıntı yaşıyorsa biz o sıkıntıları çözmeye yoğunlaştık. Sıkıntıların en başında da sağlık hizmetleri geliyordu. O dönemde bir ambulans ihtiyacınız olursa ambulans gelmez hastanenin kapısında bekleşirdiniz. İşçilerimize sen işçisin bu hastaneye giremezsin derlerdi. Para vermeden hizmet alamaz perişan olurdunuz. Dolayısıyla biz çok süratli bir şekilde sağlıkta dönüşüm programını başlattık” şeklinde konuştu.

 
AK adaylar muhtarlarla buluştu
 
Deligöz Narmanlılarla istişare etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sonuna Kadar!
Erdoğan Rize'den ayrılırken yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin süreceğini ...
Hainler minibüs taradı!
PKK’lı teröristler Erzurum’un Oltu-Göle yolunu keserek bir sivil minibüsü ...
Büyükşehir milletvekillerini ağırladı...
Eski İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, koalisyon ...
 
Cemaatin oruç yalanı!
Nasıl algı operasyonu yaptıkları bir kez daha gözler önüne serildi Silivri’de ...
MHP ve HDP seçim hesabı yapıyor...
Kılıçdaroğlu'ndan ağır eleştiriler! CHP liderinden Bahçeli'ye yanıt
Yalancının mumu iftara kadar yanmadı!
Oruç yalanını ortaya çıkaran Sibel Eraslan cemaatçilerin hedefinde Paralel ...
 
ŞENER SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ...
KOALİSYONA MAHKUM BİR SEÇİM… YADA, SEÇİMİN GALİBİ ÜLKEMİZ OLSUN !..
MUSTAFA TAMER'DEN VEFA...
Erzurum'un anıt insanlarından Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan'ın yakın ...
Karslı Merkez Parti vizyonunu paylaştı
Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, “Bizim siyaset ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva