Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
10 Mart 2014 Pazartesi - 12:09

Sağduyu tehlikeyi önledi

Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde, HDP ilçe binasının açılışını protesto eden bir grup, HDP ilçe binasını taşladı. Daha sonra itfaiye ekipleri HDP tabelası ve parti tabelasını sökerek yere attı, Türk bayrakları asıldı. Gündüz yaşanan olaylar gece de devam etti. Yeniden toplanan grup gece de bazı işyerler

Sağduyu tehlikeyi önledi

Fethiye’de HDP’nin ilçe örgütü açılış töreni öncesinde, yüzlerce kişi sosyal medya üzerinden organize oldu. Yaklaşık bin kişilik grup Salı Pazarı Meydanı’nda toplandı. Ardından HDP’nin açılışının gerçekleşeceği Dispanser Caddesi 501 Sokak’a yönelen grup, polis engeliyle karşılaştı. İlk bariyerleri aşan gruba polis müdahale etti. Kalkanlarla grubu engellemeye çalışan polis, eylemcilerin taşkınlık yapmaması için panzer ve TOMA araçlarını da hazır bekletti. Bu sırada HDP binasındakiler polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

BİNAYI TAŞLADILAR

Polisin yoğun güvenlik önlemine rağmen 3 katlı HDP binasının karşısındaki başka bir binanın çatısına çıkan 3 kişi, kiremitleri sökerek HDP binasına attı. Binanın camları kırıldı, parti tabelası hasar gördü. Parti tabelasını düşürmeye çalışanlara sokakta bekleyen kalabalık sloganlarla destek verdi. 

KAYMAKAM, BELEDİYE BAŞKANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ

Olayların büyümesi üzerine Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı ve Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal olay yerine geldi. Grupla görüşen Kaymakam Çalık, kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Ancak Çalık’ın konuşması, kalabalığı sakinleştirmeye yetmedi.  Bunun üzerine Belediye Başkanı Behçet Saatcı, parti tabelasının indirileceğini söyledi. Saatcı’nın sözleri üzerine gruptakiler, "Tabela inmeden buradan gitmeyiz" diye karşılık verdi. Grubun talebi üzerine Kaymakam Çalık, Başkan Saatcı ve Emniyet Müdürü Akbal yaklaşık yarım saat durum değerlendirmesi yaptı. 

"BU NASIL GEZİ RUHU" 
Fethiye'de gerginliğin başladığı sıralarda sosyal medyada yayılan bir görüntü büyük tepki çekti. Görüntülerde Fenerbahçe formalı bir kişinin dışarda bekleyen vatandaşları eyleme çağırması görülüyor. Ve formasının arkasında "Ali İsmail Korkmaz" yazıyor.


İTFAİYECİLER TABELAYI İNDİRDİ TÜRK BAYRAĞI ASTI

Yaklaşık 1 saat sonra Belediye Başkanı Saatcı, cep telefonuyla İtfaiye Müdürlüğü’nü arayarak merdiven aracı istedi. İtfaiye ekipleri, HDP İlçe binasındaki hasar gören parti tabelasını ve parti flamasını sökerek attı. İtfaiye çalışanları, tabelanın bulunduğu yere Türk bayrakları astı. Eylemcileri tabelayı kırmaya, flamayı yakmaya çalıştı. Güvenlik önlemi alan polis, buna izin vermedi. Gruptakiler, yaklaşık 2 saat süren eylemlerine Başkan Saatcı’nın çağrısı üzerine son verdi.

Fethiye Kaymakamı Çalık olaydan önce HDP binasının boşaltıldığını, olaylarda kimsenin yaralanmadığını söyledi. Çalık, herkesi sükunete davet ederek, bir turizm kentine böylesi görüntülerin yakışmadığını söyledi.


BAŞKAN SAATCI: SAĞDUYULU OLUN

Olayların bitirilmesinde önemli rol oynayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, HDP binasının önünden alıp Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne getirdiği kalabalığa seslendi. Fethiyeliler'in, Beşkazalılık (Fethiye) duruşunu gösterdiğini dile getiren Başkan Saatcı, şunları söyledi:

"Biz hiçbir zaman ucuz kahramanlıklar peşinde olmadık. Devlet yetkililerimizin çağrısı üzerine, devlet- millet çatışmasını engellemek, şehrimizde sağlanan hoşgörü ortamının zarar görmemesi ve güvenlik güçlerimizle vatandaşlarımızın birinin bile burnunun kanamaması için, bize ihtiyaç duyulan yerde olduk. Burada önemli olan ne emniyet mensubu arkadaşlarımızın, ne de sizlerin burnunun bile kanamamasıdır. Bu anlamda büyük anlayış gösterdiniz. Büyük sabır gösterdiniz. Hepinizi sağduyulu olmaya davet ediyor ve oyunlara gelmemenizi temenni ediyorum

GECE İŞ YERLERİNE SALDIRI

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde HDP İlçe Binası’nın açılmasını gündüz saatlerinde protesto eden grup,  gece yeniden toplanarak Güneydoğu illerinden gelen vatandaşlara ait işyerlerine saldırdı.  Baha Şıkman Caddesi’nde toplanan grup, buradaki bir pastaneye saldırmak istedi. Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, protestocuların işyerine yaklaşmasına izin vermedi. Bir süre sonra polis barikatını aşan grup, pastanenin camlarını taşlarla kırdı. İçeri girmek isteyen gruba, Marmaris, Bodrum, Muğla merkez, Burdur ve Aydın’dan gelen takviye ekiplerle müdahale etti.;

BİBER GAZI VE TOMA'LI MÜDAHALE

Yaklaşık 1000 kişilik grup ikiye ayrılıp işyerlerini taşlamaya devam etti. Bir oteli de taşlayan gruba polis,  biber gazı, gaz bombası ve TOMA’larla müdahale etti. Sokak aralarındaki çöp konteynırlarını ateşe veren eylemciler, barikat kurdu. Kaldırım taşlarını da söken eylemcile yolu trafiğe kapattı. Dispanser Caddesi’ndeki HDP binasının önünde de önlem alan polis ekipleri, sık sık grubun dağılması için anons yaptı.

GERGİNLİK 16 SAAT SÜRDÜ

Fethiye'de dün sabah saat 11.00 sıralarında başlayıp bu sabaha karşı saat 03.00'e kadar süren olaylarda 28 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 
Times: Erdoğan bu seçimleri kaybetmeli
 
Hedef yine Efkan Ala
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hocaefendi'nin akrabaları sessizliğini bozdu
Darbe döneminde bile bu kadar hakarete maruz kalmadık...
Seçimin başlama saati ve detayları açıklandı
30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerle ilgili Yüksek Seçim ...
Hakan zehir zemberek!
AK Parti’den İstifa eden İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, son günlerde ...
 
Başbakan teşkilatlara güvenmiyor!
AK Parti, aday listesinin değiştirilme olasılığına karşı "koordinatör milletvekili" önlemi aldı.
Yılma Durak Sert Çıktı!
'Doğu'nun Başbuğu' olarak bilinen Yılma Durak, ortaya çıkan yolsuzluk ...
35 ulusal gazetenin 30'u iktidara karşı, yüzde 50'nin medyası olmasın mı?
Mustafa Karaalioğlu: 17 Aralık sürecinde Ergenekon'un olsun, laikçi sermayenin ...
 
Ergenekon ve Dink soruşturmalarına yeni savcı
Görevden alınan savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü Ergenekon ve Dink soruşturmalarına ...
Hata yapan hakimin cebi yanacak!
Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen pakette, Başbakan Erdoğan'ın ...
Sabah, Takvim ve Zaman'ın 'Gülen savaşı'
AK Parti'ye yakın gazetelerden Sabah ve Takvim bugün aynı manşet değil ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva