Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
9 Aralık 2014 Salı - 16:28

ŞERAFETTİN ASLAN KENDİNİ SAVUNDU...

Aslan, “ Bu güne kadar, Karadayı mağdurlarını düşünerek hukuki yollara başvurmadım, ancak bu gün itibariyle hukuki olarak hakkımı arayacağım, mağdurlara da bu yola başvurmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

ŞERAFETTİN ASLAN KENDİNİ SAVUNDU...

Erzurum gündemini işgal eden New City projesiyle ilgili olarak mağdurlardan biri olan iş adamı Şerafettin Aslan bu gün bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan, “ Bu güne kadar, Karadayı mağdurlarını düşünerek hukuki yollara başvurmadım, ancak bu gün itibariyle hukuki olarak hakkımı arayacağım, mağdurlara da bu yola başvurmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

EN BÜYÜK MAĞDUR BENİM

Garanti Grup yönetim kurulu başkanı Şerafettin Aslan New City projesiyle ilgili suskunluğunu bozdu. Şirket merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan Karadayı İnşaattan 28. Milyon liraya karşılığında 288 daire ve iki dükkan aldığını, sözleşme gereği firma olarak taahhüt edilen paraları ödediğini ancak Karadayı İnşaatın taahhütlerini yerine getirmediğini ifade etti. Sözleşme gereği evlerin zamanında teslim edilmemesinden doğan 10 milyon liralık cezai şarttan feragat ettiğini belirten Aslan, “Biz olayın çözülmesi için yaklaşık 6 aydan beri çaba sarf ediyoruz. Ancak Ahmet Metin Karadayı akli selim düşünemiyor, günü kurtarma çabası içerisinde, işin çözülmesi için iyi niyet göstermiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bey bu işin çözümü için elinden geleni yaptı. Ancak Ahmet Metin Karadayı bu önerileri dikkate almadı. Arsaları hileli satış yöntemi ile üçüncü kişilerin üzerine geçirdi” dedi.

BEN TEFECİ DEĞİLİM

Hasani Basri ve Akkent inşaat alanlarının arsalarını üzerine geçirdiği ile ilgili yapılan yorumları da değerlendiren Aslan, “Biz Hasani Basri bölgesindeki arsayı Ahmet Metin Karadayı’dan almadık, bu arsaları Akif Kara’dan aldık ve banka üzerinde 8 milyon para ödedik. Bu paramızı ödemesi halinde sizlerin huzurunda tapuları devretmeye hazırım. Ben tefeci değilim” dedi. Sorunun çözümü ile ilgili olarak vali Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ciddi gayret sarf ettiğini belirten Aslan,

AHMET KARADAYI ŞUURSUZCA HAREKET EDİYOR!

“Karşımızda muhatap olarak kurumsal bir firma yok. Başkan Sekmen’in bütün önerilerine önce tamam deyip sonra farklı işler yaptı. Ahmet Metin Karadayı şuursuzca hareket ediyor, tüm çabası günü kurtarmak ve kesinlikle iyi niyetli değil. Küçük pir hesap yapalım. Bakın ortada bu kadar mağdur var. Verdikleri paraları alt alta yazıp topladığınızda 160 milyon gibi bir para ortaya çıkıyor. Şimdi sormak lazım bu 160 milyon nerede? Bunun araştırılması lazım.”dedi.

YARGIYA BAŞVURUN

Konuyu bu gün itibariyle yargıya taşıdıklarını belirten Şerafettin Aslan, diğer mağdurlarında aynı yola başvurması gerektiğini belirtti. Kaba kuvvetle ve sokağa çıkmayla bu işin çözülemeyeceğini belirten Aslan, “Avukatlarımız mağdurların yanındadır. Ben bu güne kadar, süreç tıkanmasın mağduriyetler artmasın diye hukuki yollara başvurmadım. Bu gün itibariyle gerekli başvuruları yapacağız. Diğer mağdur arkadaşlarımız da bu yola başvurmalı. Ekonomik gücü olmayan mağdur kardeşlerimize şirket avukatlarımız yardımcı olacaklar” dedi



 

 
SEKMEN'DEN NEW CITY AÇIKLAMASI
 
PROF. YAYLALI OYBİRLİĞİ İLE YENİDEN REKTÖR...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SEKMEN'DEN NEW CITY AÇIKLAMASI
Karadayı İnşaat’ın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı “NEW CITY ...
Ünye’den Dünya’ya Medya Açılımı
Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) tarafından uygulanacak Anadolu’dan ...
Şener, TRT'ye Yapılan Atamaları Değerlendirdi
TRT ERZURUM’A BİR MODERN YÜZ, BİR EHİL EL…
 
İİBF MEZUNLARINA YENİ İŞ ALANI
Prof. Osman Demirdöğen; İş Güvenliği Uzmanı istihdam etmek zorunda olan ...
Dehşetin tam halini görün
Manisa'da faaliyette bulunan termik santralin hemen arkasında yapılacak ...
"Gocunmayız, biz dergâha yüz süreriz"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4. Hacıbektaş Aşure Günü Etkinliği’ne katılmak ...
 
EGC’den Çalıştay’a kınama
EGC adına yapılan açıklamada, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün ...
Karadayı cevap verdi!
Erzurum’da ruhsat problemi inşaatı durdurulan New City projesi ile ilgili ...
Oktay Öztürk’e DADAŞ Tepkisi
MHP Erzurum Milletvekili ve Gnel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk yayınladığı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva