Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
11 Aralık 2014 Perşembe - 22:56

SEKMEN MORAL DEPOLADI...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında kentsel dönüşüm, kış festivali, 1/5000’lik imar planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SEKMEN MORAL DEPOLADI...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında kentsel dönüşüm, kış festivali, 1/5000’lik imar planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Selami Keskin’in katıldığı basın toplantısında Başkan Sekmen, koruma amaçlı imar planı çalışmalarının başladığının müjdesini verdi. Başkan Sekmen, “Erzurum Kalesi ve çevresinde koruma amaçlı imar planını hayata geçireceğiz. Söz konusu imar planı alanı 960 dönüm büyüklüğündedir. Süresi üç ay olan koruma amaçlı imar planının hazırlanması için arazide restaratör mimar, şehir plancısı ve sanat tarihçisinden oluşan uzman bir ekip çalışıyor. Planlama çalışması; arazi çalışması ve araştırma, planın hazırlanması ve planın Koruma Kurulu tarafından onaylanması aşamalarından oluşmaktadır” dedi. Çalışmanın amacına vurgu yapan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışmanın amacı alan içerisindeki eserleri Erzurum tarihi açısından önemlerine uygun olarak görünür ve algılanır hale getirmektir. Planın onaylanmasıyla belediyemiz tarafından plan kararlarına uygun olarak yapılacak çalışmalar sonrasında 960 dönümlük bu alan, yine belediyelerimiz tarafından çalışmaları devam eden Kültür Yolu Projesi ile birlikte şehrimizin sosyal ve ekonomik hayatına olumlu etkileri olacaktır. İnşallah mart ayında planları bitirmiş olacağız. Kuruldan geçtikten sonra restorasyon çalışmaları hızla devam edecek.” Sekmen, beş ayrı kentsel dönüşüm alanında çalışmaların sürdüğünü, Karanlık Kümbet ve Habipbaba Kütüphanesi arasındaki binaların restorasyon çalışmalarının başlatılacağını bildirdi.

1 MİLYAR TL’LİK BİLİM VE DOĞA MÜZESİ

Başkan Sekmen, kurum olarak hayal olarak ifade edilen yatırım ve projeleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bilim ve Doğa Müzesi’ni hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Sekmen, “Atatürk Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz Bilim ve Doğa Müzesi’nin çalışmaları sürüyor. Proje, 600 dönüm arazi üzerine kurulacak. Proje kapsamında engelliler merkezi, kongre ve kültür merkezi, tarih duvarı, deprem müzesi, astronomi merkezi, bilim ve sayılar müzesi, tarih müzesi, gölet ve su oyunları merkezi yer alacak. Bu yatırımın maliyeti 1 milyar TL’dir. 3-4 yılda bu yatırımın büyük bölümü tamamlanmış olacak” dedi.

WİNTERFEST 2014 ERZURUM

Kış mevsiminin Erzurum için nimet olduğunu belirten Başkan Sekmen, gerçekleştirilecek olan uluslararası etkinliklerle bu yıl Erzurumluların kışı kabus gibi algılamaktan kurtulacaklarını ifade etti. 12-14 Aralık tarihlerinde Winterfest 2014 Erzurum Festivali hakkında bilgi veren Başkan Sekmen, “Kış Festivali ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladık. Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç ve Sagopa Kajmer festival kapsamında kentte konser verecek. Şehrimizde festival kapsamında kış ve buz sporları yarışları yapılacak. Ayrıca ocak ayı içerisinde Uluslararası Buz Tırmanma Yarışı düzenlenecek. Şubat’ta Kar Festivali yapacağız” diye konuştu. Başkan Sekmen, Erzurum’da yapılacak olan EYOWF 2019 için şimdiden yatırım ve sporcu yetiştirilmesi konusunda da çalışmalara başladıklarını belirtti.

1/5000’LİK İMAR PLANI

Erzurum’un 1/5000’lik yeni imar planının tamamlandığını müjdeleyen Başkan Sekmen, planların Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde meclisten planların geçeceğini belirten Başkan Sekmen, “Şehrin 1/5000’lik imar planı Büyükşehir’in gündeminde. Görüşmelere başladık. Kararı meclis verecek. Bu hafta bu konunun meclisten geçmesini umuyoruz. Şehrimiz yeni bir imar planına kavuşacak. Biz hizmetlerimizi 3 kategoride topladık. Birincisi belediye hizmetleri, ikincisi sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler, üçüncüsü de kenti yatırım konusunda cazibe merkezi konuma getirmek” şeklinde konuştu.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ’NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamalarda, Palandöken Kayak Merkezi’nin özelleştirilmesine de dikkati çekti. Sekmen, şöyle konuştu: “Bu konuda ilk önce kamuoyu oluşturduk. Konuyu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla görüştüm. Başbakanımızın Erzurum gezisinde kendisine ifade ettim. ‘Bu dağı Erzurum Büyükşehir Belediyesi çok iyi işletir’ dedim. Dağda şuan bazı eksiklikler var. Bizde olsa bu eksiklikleri hemen gideririz. Bu konuda söz aldık. İçişleri Bakanımız, Maliye Bakanımız ve Kayak Federasyonu’nun yetkilileriyle bir araya gelip, konuyu resmileştirmeyi düşünüyoruz.”

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilerle birlikte Erzurum Kalesi, Bat Pazarı ve Kavaflar Çarşı’sında gezi ve incelemede bulundu.

 
PROF. YAYLALI OYBİRLİĞİ İLE YENİDEN REKTÖR...
 
EGC'DE ŞENER DÖNEMİ...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞKAN AYDIN AK PARTİ'DE
30 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti’den aday adayı olan ancak aday ...
AK PARTİ'nin Yeni Yönetim Kurulu Listesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı AK Parti 5. Olağan Kongresi’nde ...
Dışişleri Bakanı açıkladı: PKK'ya ağır darbe
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, ...
 
Eker’den çok yerinde ve yürekli açıklama
Bakan Mehdi Eker, Diyarbakırlı esnafın ve vatandaşlarının PKK'ya karşı ...
“CHP varken sol bir partiye ihtiyaç yok”
Son zamanlarda sıkça dile getirilen “CHP sağa kaydı” iddiaları ile solda ...
BAŞKAN AK KEÇİÖRENLİLERLE İÇ İÇE
Halkın içinden seçilerek göreve gelen Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören’i ...
 
BAŞKAN GÜRSOY ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ
Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, esnaflarla bir araya geldi.
KALKINMA BAKANI YILMAZ: "BÜTÜN MİLLETİMİZİN GÖZÜ AYDIN"
Elazığ’da düzenlenen Kalkınma Kurultayı’na katılan Kalkınma Bakanı Cevdet ...
YEŞİLYURT'UN PASİNLER ZİYARETİ
Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Pasinler Kaymakamı Ali Ada’yı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva