Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
HABERLER>SPOR
28 Kasım 2010 Pazar - 21:26

Rüya, kabus olmasın..!

2011 Kış Oyunlarıyla ilgili yatırımlar son kez Erzurum'da gözden geçirildi. Bakan Özak, “Toplantılarda zaman zaman konaklama ile ilgili sıkıntılar çekilebileceği söyleniyor. Ben diyorum ki hayır çekmeyeceğiz, Erzurumlu kardeşim evini açacak gelen misafirlerini ağırlayacak. " dedi.

Rüya, kabus olmasın..!

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla 2011 Kış Oyunlarıyla ilgili yatırımlar son kez Erzurum'da gözden geçirildi.
Kış Oyunları Koordinasyon Merkezi'nde Sağlık Bakanı Akdağ, Devlet Bakanı Özak, 2011 Üniversiade Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kış oyunlarıyla ilgili açıklama yapan Devlet Bakanı Özak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Erzurum'da en büyük spor yatırımın yapıldığını söyledi. Bakan Akdağ, Erzurum'a yapılan kış spor tesisleriyle dünyanın ve ülkenin cazibe merkezlerinden birisi haline geldiğini ifade etti. Tesislerin yüzde 99 oranında tamamlandığını ve artık açılış ve kapanış organizasyonları ile ilgili yatırım ve ihaleleri düşündüklerini anlatan Devlet Bakanı Özak, "Artık finale doğru emin adımlarla gidiyoruz. FİSU tarihinin en mükemmel organizasyonunu Erzurum'da gerçekleştireceğiz. Tesisler yüzde 99 oranında tamamlandı. Artık bu işin ruhu sayılar organizasyonu konuşuyoruz" diye konuştu.
2011 Kış Oyunları'nın Türkiye'nin ve Erzurum'un tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, devlet nezdinde yabancı devletlerin liderleri ile büyükelçilerinin de Erzurum'daki açılış törenlerine davet edileceğini anlattı.
Bakan Özak, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'ya giderken başta Merkel olmak üzere çeşitli devlet adamlarına verilmek üzere davetiye istediğine vurgu yaparak, "Ocak ve Şubat aylarında Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Kış Oyunlarına yabancı devlet adamları, büyükelçiler, ve bakanlar katılacak. Dünyanın gözü Erzurum'da olacak." diye konuştu.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'daki tesislere kurulan suni kar yağdırma makinelerinin Türkiye için büyük bir ayrıcalık olduğunu anlattı. Kurulan suni kar yağdırma makineleriyle karın daha uzun süre yerde kalacağını ve bunun da kış ve buz sporları açısından bulunmaz bir nimet olduğunu değinen Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kış mevsimini suni kar makineleriyle tesislerde uzatacağız. Bu da kayak ve buz sporları için büyük bir şans"
Devlet Bakanı Özak, 2011 Kış Oyunları'nın Erzurum'da gerçekleştirilecek olması ve bölgenin dünyaca ünlü tek kış sporları merkezinin Erzurum olması nedeniyle hükümet olarak başta Arap ve Rus yatırımcılar olmak üzere çeşitli ülkelerden büyük yatırımcıları ülkeye ve Erzurum'a davet ettiklerini belirtti. Bakan Faruk Nafiz Özak, "Kar yağdığında ve tesisler ortaya çıktığında Erzurum'a Arap ve Rus yatırımcıları getireceğiz. Yerli yatırımcılarda burada özellikle Konaklı bölgesinde otel yapacaklar. Erzurum'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların varlığı memnunluk verici"
Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamasının göstergelerinden birisinin ise uluslararası büyük spor organizasyonlarına ev sahipliğini yapması olarak nitelendiren Devlet Bakanı Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2001,2002 yılında ya da öncesinde bize bu tür organizasyonları güvenip vermezlerdi. Çünkü Dünya Bankası'na borçluyduk, çalışanların maaşları ödenemiyor, bankalar batmıştı. Şimdi Avrupa'nın 6 büyük ekonomisine sahibiz. Siyasal ve ekonomik istikrarı yakaladığımız için istediğimiz uluslararası organizasyonları alabiliyoruz"
27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Kış Oyunları'nın sadece spor içerikli olmadığına da değinen Devlet Bakanı Özak, söz konusu organizasyonda şehrin kültür ve sanatının da dünyaya tanıtılacağını söyledi. Erzurum'un kış oyunlarında sahip olduğu kültür ve sanatın da yarışmalar sürecinde ön plana çıkartılacağını vugrulayan Bakan Özak,"Önümüzde kalan 2 ay içinde sanatsal ve kültürel etkinlikler yapacağız. Erzurum'un kültür ve sanatı ön plana çıkartan etkinlikler düzenleyeceğiz. Sadece sporla değil Erzurum'un yerel müziğiyle, kayak sporu geçmişiyle ve kültürüyle ilgili alt yapıyı yukarılara çıkartacağız." diye konuştu.
AKDAĞ: "ERZURUM RÜYASINI GERÇEKLEŞTİRİYOR"-
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, 2011 Kış Oyunları'nın Erzurum'a kazandırılmasında ve tesislerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Akdağ, Kış Oyunlarının Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo- ekonomik kalkınması için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Kış oyunlarıyla birlikte Erzurum'un rüyalarından birisini gerçekleştirdiğine değinen Sağlık Bakanı Akdağ, "Çok başarılı oyunlar geçireceğimize inanıyorum. Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi için bu bir başlangıç olacak. Erzurum'un ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kış oyunları merkezi olması şehrimiz ve bölgemiz için bir kapı olacak. Kış oyunlarıyla Erzurum bir rüyasını gerçekleştiriyor" diye konuştu. Toplantı sonrasında bakanlar kış oyun tesislerini dolaştı.
 

 
Borçlu çiftçiye haciz şoku
 
2011 Redevco'da tanıtılacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Henifi 28 Kasım 2010 Pazar 23:30

Ben olsam bir Erzurumlu olarak bu Kış olimpiyatlarını şiddetle protesto ederdim neyini alkışlayacam neyini beğenecem bunun bana ne faydası var, bana yatırım yapmayan bana fabrika yapmayan çoluk çocuğum için geleceği için temel atmayanları protesto ederdim çoluk çocuğumuz okuyup dışarıya gidiyor benim neyime Kış olimpiyatları adamlar gelecek milyar dolarlık insanlar sosyete eğlenip gidecek kayak yapacak benene bundan Allah aşkına ???

Yorumu oyla      0      0  
Tebrikler Helal !!! 28 Kasım 2010 Pazar 23:26

Yürekten tebrikler size Erzurumun bütün sorunu Kayak ve Kış olimpiyatları değilmi ??? Köylere gidin ilçeleri bir dolaşın insanlarımız ne haldeler onların durumuyla ilgilenin gençler işsiz avare dolanıyor çok büyük bir kısım Erzurumlu yerli aile göç etmiş neyi tartışıyorsunuz sizler boş boş muhabbetler bunlar ayıp be başka sorunumuz yok tek sorun bumu ??? Kış olimpiyatlarımı bizim sorunumuz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni mi anladın Korkmaz..!
2011 Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, organizasyonun tanıtımında geç kalındığını söyledi.
Büyükşehir Belediyespor destek bekliyor
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mehmet Aydın, tüm Erzurumlulardan ...
Hele bizim halimize...
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 27 Ocak -6 Şubat 2011 tarihleri ...
 
Erzurum'da bir ilk
Erzurum Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı ...
2011'e kültürel yaklaşım
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Kültür Sanat Komitesi, Erzurum, Kış ...
Büyükşehir liderlik yolunda
Erzurum Büyükşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Kağızmanspor’la ...
 
Ayık, zoru başardı
Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık, Erzurum Palandöken Dağı, Kandilli ...
Stad adına layık hale geldi..
Erzurum'da yaklaşık 26 milyon TL harcanarak yeniden tadilattan geçirilen ...
Büyükşehir sevindirdi
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor kendi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva