Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ciro endeksleri yıllık yüzde 85,1 arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
TÜİK: Ticaret satış hacmi arttı
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>GÜNDEM
21 Eylül 2018 Cuma - 08:18

Rektör Çomaklı: "Yabancı Dilde İddialıyız"

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) ile Pearson Akademik İngilizce Testi (PTE Academic) yetkilileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Rektör Çomaklı:  Yabancı Dilde İddialıyız

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) ile Pearson Akademik İngilizce Testi (PTE Academic) yetkilileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; ATASEM Müdürü Prof. Dr. Lokman Turan, Atatürk Üniversitesi Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörü Öğr. Gör. Cengizhan Akdağ ile PTE Academic Türkiye Satış ve İş Geliştirme Müdürü İpek Sarı Aydın ve PTE Academic Türkiye Operasyon ve İş Geliştirme Uzmanı Fatih Özer hazır bulundu.

Rektör Çomaklı: "Dünya ile Entegre Olabilmek İçin Yabancı Dil Şart"

Atatürk Üniversitesinin yabancı diller noktasında altyapısını tamamlamış bir kurum olduğuna değinen Rektör Çomaklı: “Yabancı Dil eğitiminde oldukça iddialıyız. Hem öğrencilerimize, hem de arzu eden akademisyenlerimize bu hizmetten yararlanma imkânı tanıyoruz. Çünkü dünya ile entegre olabilmek için mutlaka yabancı dil öğrenmek gerekiyor. Dünya değişiyor ve globalleşen ekonomide artık eskisi gibi sınırlar kalmadı. Bu yeni yüzyılda sadece bilgi birikimi ve deneyim yeterli olmuyor, aynı zamanda iyi bir yabancı dil bilmekte gerekliliklerden birisi olarak gösteriliyor. Hatta öyle ki bu konuda belli bir seviyeye geldikten sonra da ikinci bir dilde de uzmanlaşmak gerekiyor. Dünyanın en başarılı 500 üniversitesi arasına girmek gibi bizim bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için yabancı dil bizim olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor.” dedi.

Sadece öğrencilere ve akademisyenlere değil, yabancı dil öğrenme arzusu içerisinde olan herkese Atatürk Üniversitesi kapılarının açık olduğunu ifade eden Rektör Çomaklı, ziyaretlerinden dolayı ATASEM ile PTE Akademic yetkililerine teşekkür etti.

Türkiye’de 8 Test Merkezinden Biri Atatürk Üniversitesi

Türkiye'de İstanbul, Ankara, Denizli, Adana ve Erzurum'da olmak üzere toplam 8 test merkezinin mevcut olduğunu söyleyen Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Turan, Atatürk Üniversitesinin, 2015 yılından bu yana bölgedeki uluslararası dil sınavı hizmetini başarıyla sağladığını belirtti.

Atatürk Üniversitesi Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörü Öğr. Gör. Cengizhan Akdağ ise Ekim ayından itibaren seasların artırılacağını ve üniversitemiz web sayfasında ilan edileceğini ifade etti. Sınav için Erzurum’a Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından adayların geldiğini hatırlatan Akdağ, ATASEM’de bu sınava yönelik kurslar verilerek adayların başarılı olmalarına destek olunmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

PTE Academic Nedir?

PTE Academic hakkında bilgi paylaşımında bulunan PTE Academic Türkiye Satış ve İş Geliştirme Müdürü İpek Sarı Aydın, Pearson Akademik İngilizce Testi’nin, 4 dil becerisini yapay zekâ sistemi ile ölçümleyen ve ÖSYM denkliği bulunan, kendi alanında en sık seansa sahip ve en kısa sürede sonuç raporu veren uluslararası bir İngilizce dil sınavı olduğunu belirtti.

PTE Academic Sınav sonucunun, yurt içinde yüksek lisans, doktora, doçentlik, hazırlık atlama gibi akademik amaçlarla veya yurt dışı eğitim ve Avustralya göçmenlik ve vize başvurularında kullanabildiğine dikkat çeken Aydın, sınavın başlıca özellikleri arasında avuç içi tarama, CCTV izleme gibi özel biyometrik güvenlik kontrolleri; maksimum 5 günde skor raporu verme; sıklıkla sınav seansı yapılabilmesi ve kayıt aşamasından skor raporuna kadar her aşamanın dijital olması vardır. Konuşma ve Yazma becerileri, tamamen veriye dayalı yapay zekâ tarafından değerlendirildiğini ve bu nedenle skor güvenirliği ile tutarlılığın çok yüksek olduğunu dile getirdi.

 
Gelir ve yaşam koşulları 2017 açıklandı
 
Azerbaycan’la ihracatta yüzde 21.8’lik artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hz. Hüseyin mersiyelerle anıldı
İslam dünyasının en büyük matemi sayılan Hz. Peygamber'in torunu Hz. Hüseyin ...
Atatürk Üniversitesi Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Bir Adım Daha
Atatürk Üniversitesi gibi Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biriyle ...
“Kerbela'dan bir esinti” aşure çadırı
Hz. Hüseyin 72 yareniyle birlikte Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü ...
 
12 Eylül: Türk demokrasi tarihinin kara lekesi
Türk tarihine idam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle kazınan ...
Sekmen’den Hicri Yılbaşı kutlaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı ...
Büyükşehir Erzurum’un altyapısını yeniliyor
Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapısını baştan aşağı yeniliyor.
 
TASARRUF TEDBİRLERİNE TAM DESTEK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN ÖRNEK UYGULAMA
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından iki yıldır yürütülmekte olan ...
Cumhurbaşkanı’ndan tarihi vurgu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran’da yapılan zirvede, “İdlib’in ...
Hazine ve Maliye Bakanlığına 2 bakan yardımcısı atandı
Hazine ve Maliye Bakan yardımcılığı görevlerine Nureddin Nebati ile Osman Dinçbaş atandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva