Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>POLEMÄ°K
3 Nisan 2014 Perşembe - 11:45

Nazlı'ya göre olay farklı

Bugün Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, AK Parti'nin seçimin mağlubu olduğunu yazdı. Ona göre, AK Parti 2 milyon küsür oy kaybetmiş. Yazının tamamı şöyle:

Nazlı ya göre olay farklı

Her zaman halkın sağduyusuna güvendim. Bu seçimlerde de vatandaş tepkisini gösterdi. AK Parti'nin oyları 2 milyon azaldı. Oy oranı da 2011'e göre, 6-7 puan düştü.

Kimileri, daha büyük bir düşüş beklentisi içinde olabilir. Bundan dolayı hem kendisine kahredebilir hem de eski hastalıkları depreştiği için "cahil oy çoğunluğu" iddiasına sarılabilir. Oysa birkaç ay içinde, üstelik gerçeklerin üzeri kapatılırken ve yoğun bir propaganda yapılırken, AK Parti'den 2 milyon oyun kopması küçümsenecek bir sonuç değil.

Aşağıda 2011 ile 2014 neticelerini veriyorum:
 


 
Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ndeki artış, MHP'nin oylarında göze çarpan 2 milyon 300 bini bulan ilerleme, yolsuzluklara ve hukuksuzluğa duyulan tepkiyi yansıtıyor. Aksi takdirde Saadet Partisi'nin, Büyük Birlik Partisi'nin hatta MHP'nin yükselişini izah etmek imkânsız. Bütün seçim kampanyasının, hizmet sunma yarışına değil 17 ve 25 Aralık operasyonları üzerine bina edildiği unutulmamalı.

Türk milletinin %57'si, bu konulara ne kadar duyarlı olduğunu göstermiştir. %57, adil yargılama istiyor, Twitter'ın ve YouTube'un açılmasını talep ediyor.

Türk halkı, seçimlerde tepkisini ortaya koydu. Ama siyasetçiler ilkeli davranmadı. İsveç olsak ya da Fransa, Amerika, İngiltere gibi bir ülkede yaşasak, bu iddiaların binde biri bile istifa getirirdi. Nitekim Deniz Baykal, kendi ailesini ilgilendiren bir kaset sonucu, CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrıldı. Bugün, onun ne kadar ilkeli bir tavır içinde olduğu daha iyi anlaşılıyor. Ama inanın, hiçbir zaman gerçeklerin üzeri örtülemez ve Türkiye gibi yüzünü Batı'ya dönmüş bir ülke, Ortadoğu'nun bataklığı içine saplanıp kalmaz. Mutlaka, haklı olan, bir gün güçlü olacak ve ilkeler galip gelecektir.

Gülerce'nin tavrı 
 
Hüseyin Gülerce, seçim sonrası bazı açıklamalar yaptı; özeleştiride bulundu ve Cemaat'in 4 yanlışını sıraladı: "1) Cemaat, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar. 2) Üslûbumuzu kaybettik, çatışmacı dil kullandık. 3) Siyasallaştık, CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik. 4) Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıkıp kaybetti; yara aldı."

Gülerce'ninki Cemaat'e içeriden bir bakış. Ama dışarıdan bakan bir gazeteci sıfatıyla, Cemaat'in ilkelerin yanında değil de hep "güçlünün" yanında, "siyasi çoğunluğun" yanında yer aldığını hissetseydim, buna inansaydım, bir tek gün bile onlara itibar etmezdim. Gülerce'nin tavsiyelerine uysalardı, orada burada gözümüze çarpan menfaatperest yağdanlıklardan ne farkları kalırdı?

Ayrıca Gülerce, "Başbakan'a hakaret edildi" derken, birkaç örnek verilebilir mi? Yolsuzlukların, Cemaat'e yakın medyada yer alması ya da orada yazan, konuşan kişilerin hukuksuzluğa karşı tavır takınması mı Gülerce'nin gözünde hakaret? Çoğunlukla birlikte hareket etmek için "İyi ki Twitter kapandı. YouTube'a erişim yasaklandı. İyi ki polisler, savcılar sürgün edildi" diye demokratik açıdan tasvip edilemeyecek bir çizgiyi mi korusalardı? O zaman, "Alo Fatih"lerin durumuna düşmezler miydi?

Hiç değilse Gülerce, biraz denge kurmaya çalışsa ve Başbakan'ın Gülen'e savurduğu tehdit dolu, aşağılayıcı üslûbu da eleştirseydi. Bence yanlış yapan Cemaat değil Hüseyin Gülerce. Belki arkadaşlarını Erdoğan'ın gazabından korumaya çalışıyor. Ama ahiret inancı olan bir insana bu tavır yakışmıyor. Zira dindar kişiler samimilerse, güçlünün değil dürüst olanın safında yer almalı.

AK Parti'den Cemaat'e yakıştırılan sıfatlar: Gözü dönmüş, kafası dumanlı, eli kanlı, haşhaşi,virüs, sülük, vampir, kan emiciler, sahte peygamber, çete reisi, terör örgütü, paralel,darbeci, inlerine gireceğiz.

KAYNAK: http://www.bugun.com.tr/iki-milyon-oyun-anlami-yazisi-1044175

 
Erzurum'daki seçim sonuçları
 
Gül: Başbakan’la oturur konuşuruz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacım 5 Nisan 2014 Cumartesi 21:40

CIAmaat ' ten iyi darbe yediniz ama yine iyi AKP, maşallah takdir ediyorum oyum her zaman Ak Partinindir bundan sonra..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite hocasından seçmene ağır hakaretler
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin mesajı, tepkiye neden oldu.
AK Parti'nin gerçek oyu yüzde 43 mü?
Rotahaber'in iddiasına göre partilerin oy oranları kamuoyuna açıklandığından ...
Askeri Vesayeti özleyenler var!
DADAŞTV Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Şener birçoğunun aklında olanı açığa çıkardı!
 
Bu da yerel meclis kavgası
AK Parti’nin İlçe Belediye Meclis Üyeleri partide ciddi rahatsızlıklara yol açmış gözüküyor.
Akit'e Hakan tepkisi
Yeni Akit, Van'da ölen 1,5 yaşındaki Muharrem'in cesedinin çuvalla taşınması ...
Ala'ya ağabey önerisi
Milli Türk Talebe Birliği Derneği Başkanı ve Eski Demokrat Parti Erzurum ...
 
Bu yüzden mi silindiler!
Takvim Gazetesi Cemaate yakın 400 ismin silindiğini açıklayınca Dadaş ...
Kavgaya AK Pencereden farklı bakış!
Cemaat’in desteğiyle oluşturulan TUSKON’a bağlı DASİDEF’in eski başkanı ...
Ülkücü Yazar MHP'yi bombardımana tutta
Ülkücü yazar Sebahattin Önkibar Aydınlık Gazetesindeki köşesinden MHP ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva