Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>SÄ°YASET
22 Aralık 2021 Çarşamba - 08:39

Milletvekili Aydemir'den Sarıkaya’ya kınama

Gazeteci olan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı kınadı.

Milletvekili Aydemir den Sarıkaya’ya kınama

Basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Aydemir, dün komisyonda kabul edilen teklifle ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmayacağını aktararak, çalışanlara, memurlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milletvekili Aydemir, gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İhlas Haber Ajansı muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmasını da kınayarak, “İHA kameramanı bir kardeşimiz yakın zamanda bir gazetecinin saldırısına uğradı. Ahmet Demir’e geçmiş olsun diliyorum. Bir gazeteci milletvekili olarak o gazeteci arkadaşı da telin ediyorum. Başkası böyle bir şey yapsa, o gazeteci işi ne hale çevirirdi, ne hale evirirdi? Gerçek yüzlerini göstermesi bakımından o görüntü de calibi dikkattir, onları da buradan telin ediyorum, kınıyorum” dedi.

AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, partisinin İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldüğünü anımsattı.

HERKESE HAYIRLI OLSUN

Komisyonda kabul edilen teklifle ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmayacağını aktaran AK Parti'li Aydemir, "Çalışanlarımıza, memurlarımıza, herkese hayırlı olsun. Bu millet için ne yapsak azdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı kesimlerin ekonominin kötü gitmesini, vatandaşların zor duruma düşmesini beklediğini söyleyen Aydemir, döviz kurundaki suni artışın ekonominin kötü olmasından kaynaklanmadığını belirtti.

‘EZBERE SİYASET YAPMIYORUZ’

Komisyondaki toplantı başladığında doların 18 lira olduğunu, toplantı bittiğinde ise 12 liraya düştüğünü hatırlatan Aydemir, "Ezbere siyaset yapmıyoruz. Ekonomik kuralları, kaideleri, yolu ezbere yürümüyoruz. Mutlaka bilimsel hakikatler ışığında bu işi götürüyoruz. Bunun için suni yönelmelerin fotoğrafı bu şekilde ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

EKONOMİK TEDBİRLER

Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı ekonomik tedbirlerin millet nezdinde büyük kabul gördüğünü, açıklamanın ardından, döviz kurundaki yükselişin suni olduğunun açığa çıktığını vurguladı.

‘BU HERKES İÇİN İBRETLİK BİR RESİMDİR’

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın dün katıldığı bir televizyon programında döviz kurundaki düşüşe ilişkin, "Bu bir alım fırsatıdır." ifadesini kullandığını aktaran Aydemir, şunları kaydetti: "Kurlardaki aşağı inme onun için millete verilecek şöyle bir mesaj 'aman koşun döviz alın' diyor ki kurlar bir daha yükselsin. Talep bu, çok açık. Bir vatanseverin yapacağı bir şey midir? Bundan utanmayan, sıkılmayan vatansever olamaz. Bu herkes için ibretlik bir resimdir. Bu, hayatı boyunca taşıyabileceği en berbat madalyadır, boynuna takacağız bunu."

‘İNSANLARI NEREYE ÇAĞIRIYORLAR’

CHP'li bir vekilin de attığı tweette "Sivil itaatsizlik eylemleri başlamalı." ifadesini kullandığına işaret eden Aydemir, "Geldiğimiz hale bir bakın, insanları nereye çağırıyorlar. Edepsizliğin doruk noktaları buralardır işte." diye konuştu.

KIRKPINAR’IN DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar ise Türkiye'de herkesin döviz kurundaki durumu değerlendirdiğini, bu konuda birçok manipülasyon yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıklamasında yeni ekonomik programın ayrıntılarını verdiğini ve bunun olumlu etki yarattığını dile getiren Kırkpınar, "Dövizin düşmesi bazı kesimlerde memnuniyetsizlik yarattı. Bunu, geçmiş dönemlerde Merkez Bankası başkanlığı yapmış bir ismin, bir paylaşımıyla da görmüş olduk. Bunu vatana ihanetle eş değer olarak görüyorum, bunun hiçbir açıklama ile tevil edilemeyeceğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

 
Bölgedeki her 3 tasarımdan 1’i Erzurum’dan
 
Erdoğan: ‘Erken seçim yok’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Sanayi çarkları dönüyor, Türkiye büyüyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
Yıldırım: 'AK Parti’nin farkı güven ve istikrardır'
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 2023 yılının 31 Mart 2024’te ...
Bahçeli: 'Türk lirası milli itibarımızdır'
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye ekonomisi ...
 
Aydemir ve 95 milletvekilinin teklifi TBMM’ye sunuldu
13 maddelik Gelir Vergisi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair ...
Sekmen ve Aydemir Bilgiç’i ziyaret etti
Milletvekili Aydemir, ildeki turizm yatırımlarına dikkat çekerek, Erzurum’un ...
Bahçeli: ‘Hayırlı ve uğurlu olsun’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, asgari ...
 
Yıldırım: 'Karabağ artık Azerbaycan’ındır'
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı ve AK Parti ...
Milletvekili Aydemir’den Erzurum’a müjde
Basın toplantısında Erzurum’a ilişkin bir müjdeyi de paylaşan Milletvekili ...
'Türkiye ekonomisinde olağanüstü hiçbir şey yok'
Bahçeli, “Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva