Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>EKONOMÄ°
1 Aralık 2022 Perşembe - 01:49

Memur-Sen yeni düzenlemeyi değerlendirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TGRT Haber kanalında sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesiyle ilgili, “424 bin kişinin kadroya geçtiği bu düzenleme, çalışma hayatı açısından son derece tarihi bir niteliğe sahip” dedi.

Memur-Sen yeni düzenlemeyi değerlendirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TGRT Haber kanalında sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesiyle ilgili, “424 bin kişinin kadroya geçtiği bu düzenleme, çalışma hayatı açısından son derece tarihi bir niteliğe sahip” dedi.
Binlerce kamu görevlisinin beklediği kadro düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TGRT Haber’de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, kamuda sözleşmeli 424 bin çalışanın kadroya geçirilmesinin önünü açan düzenlemeden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Daha önce 2011 ile 2013 yıllarında 280 bin kişinin kadroya geçişini sağlamıştık Memur-Sen olarak. Bu kamuda ciddi bir sevinç oluşturdu. Ancak o tarihten bu tarihe kadar istihdamda bir farklılaşma oldu ve süreli sözleşmeli, süresiz sözleşmeli gibi türler ortaya çıktı. Kurumların kendi içinde oluşturduğu mevzuatlar nedeniyle de farklı istihdam türleri ortaya çıktı. Biz de kamudaki bu parçalı yapıyı ‘Sözleşmeliliğe Son Şurası’ ile resmettik ve raporladık. Raporladıktan sonra muhataplarımızla paylaşmaya, toplu sözleşme gibi mekanizmalarda devamlı gündemde tutmaya çalıştık. Nihayetinde 6. dönem toplu sözleşmede bu konuyu 1 yıl içinde çözüme kavuşturacağımıza dair karar aldık. Şimdi bu karardan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında yapılan görüşmeler sonucunda müjde gelmiş oldu. Bu açıdan son derece sevinçliyiz. Kamuda bir bayram havası var, telefonlarımız susmuyor. Bu kazanım dolayısıyla üyelerimiz, memur arkadaşlarımız bize teşekkür ediyor. Ben de buradan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisine bu konuyu aktardığımızda Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetini gördük. Hem 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinde 5 milyon insanı kapsayan bir zemine ulaşmasına ciddi katkı sundu hem de şimdi 424 binin kadroya geçeceği bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“ARTIK BU TARTIŞMA BİTECEK”
Kadro düzenlemesiyle pek çok mağduriyetin de sona ereceğini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra işlerine son verilen belediye çalışanlarını hatırlatarak, “31 Mart seçimlerinden sonra özellikle CHP ve HDP’li belediyelerde 5393’e tabi arkadaşlarımızın işine son verildi. Sadece Adana Belediyesinde 468 kişinin işine son verildi. Biz bunlarla ilgili olağanüstü bir mücadele verdik. Sayıları bin 500’e ulaşmıştı bu arkadaşların. Biz mahkeme kararıyla işe geri alınmalarını sağladık ama tekrar atıldılar. Tekrar mahkemeyle geri alınmalarını sağladık fakat bu durum devam etti. Bu yıla Kırşehir Belediyesi önünde eylem yaparak girmiştik, çünkü 31 Aralık itibarıyla sözleşmeli çalışanların işine son veriliyordu. Şimdi bu düzenleme bu arkadaşlarımızı da kadroyla buluşturarak artık bu tartışmayı bitirecek” ifadelerini kullandı.
“TARİHİ BİR NİTELİĞE SAHİP”
Yalçın, şöyle devam etti:“424 bin kişinin kadroya geçtiği bu düzenleme, çalışma hayatı açısından son derece tarihi bir niteliğe sahip. Kamuda esas istihdam biçimi kadro olsun diyerek bunlarla ilgili mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek. Sözleşmeli istihdamın esas olduğu kurumlarda çerçeve dışı tutulan bir kitle var. Onlar için de gayret etmeye devam edeceğiz. Sürecin takipçisi olacağız. İstiyoruz ki diğer çalışanlar boyutuyla beklentiler karşılanabilsin. Bu konudaki gayretimiz sürecek ama geldiğimiz noktayı da kıymetli buluyoruz. Bu düzenlemeyle kamuda çalışma barışı temin edilmiş oluyor; bu kamunun işleyişi açısından son derece önemlidir.”

 
Bakan Özer müjde verdi
 
TBMM Bütçe görüşmeleri 5 Aralık’ta başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO’da Yapı Denetim Uygulamaları gündemi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), yapı denetim uygulamalarında yaşanan ...
Erzurum’dan 10 ayda 68 milyon dolarlık dış ticaret
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Ekim ayları kapsamında ...
Erzurum 10 ayda 127 patent üretti
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum, yılın 10 ayında 127 patent başvurusu ...
 
Erzurum faydalı modelde 11’inci sırada
ERZURUM gazetesi - Erzurum’dan yılın 10 ayında ise 91 faydalı model başvurusu ...
Karaismailoğlu: 'Eser fırtınası estiriyoruz'
Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında yatırımlara devam ettiklerini ...
Büyükşehir’den enerji yatırımı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev enerji projesi 16 Megawatt’lık (MW) ...
 
İller 10 aylık şirket sermaye sıralaması açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da Ekim ayında kurulan 35 şirket sermayesinin ...
Erzurum şirketleşmede performans yükseltti
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Ekim ayları arasında ...
Erzurum’da 3 bin 798 araç devredildi
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da 2 bin 260 otomobil, 75 minibüs, 18 ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva