Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
1 Temmuz 2009 Çarşamba - 00:14

MGK bildirisi nasıl yorumlanmalı?

Yaklaşık 8 saat süren MGK'nın açıklaması muhalefeti memnun etmedi. Peki, MGK'nın açıklaması nasıl yorumlanmalı?

MGK bildirisi nasıl yorumlanmalı?

Kritik MGK toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada "Devletimizin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşünceler dile getirilmiş, bu tür faaliyetlerin ülkemize bir fayda sağlamayacağı teyit edilmiştir" denildi.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un basın toplantısında “Biz bu konuları Milli Güvenlik Kurulu’na getireceğiz” diyerek gündeme taşıdığı kritik MGK toplantısından çıkan sonuç Ankara kulislerinde şöyle değerlendirildi: "Sonuçta mutabakat var."

Bildirinin detaylarına gelince yapılan analizler şöyle:

Bildiride şöyle denilmişti:

Ayrıca Devletimizin kurumlarını yıpratmaya yönelik “BEYAN” ve “YAYINLAR”a ilişkin “TEPKİ” ve düşünceler dile getirilmiş bu tür faaliyetlerin ülkemize bir fayda sağlamayacağı “TEYİT” edilmiştir.

PEKİ BU NE ANLAMA GELİYOR?

Beyan ve yayınlar sözü Genelkurmay Başkanı'nın basın toplantısında söylediği "Bazı sızdırmalarla psikolojik savaş yapılıyor" sözüyle uyuşuyor. Demek ki MGK'da asker Genelkurmay Başkanı'nın basın toplantısında kamuoyuna yaptığı açıklamaya MGK'da da dile getirmiş...

Bu faaliyetlerin bir fayda sağlamayacağı vurgulanarak ve teyit edilerek mutabakatın sağlandığı görülüyor. Ayrıca Milli Güvenlik Kurulu'nun bu toplantısında büyük bir tartışma çıkacak beklentileri de bu bildiriyle boşa çıkmış görünüyor...

Toplantının hemen sonrasında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Adalet Bakanı'nın bir araya gelmesi ise şöyle yorumlanıyor: “Bu mini toplantı bazı teknik detayların ve uygulamaların yeniden bir usul ve esasa oturtulması konusundadır.”

İŞTE O AÇIKLAMA

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, “devletin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşüncelerin dile getirildiği” belirtilerek, “bu tür faaliyetlerin ülkeye bir fayda sağlamayacağının teyit edildiği” bildirildi.

Milli Güvenlik Kurulu'nun yaklaşık 8 saat süren toplantısının ardından MGK Genel Sekreterliğince yayınlanan bildiri şöyle:

“Toplantıda, ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmış; ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin birliğini ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü faaliyete karşı yürütülen mücadelenin, halkımızın güven ve desteği ile sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu konuyla ilgili çalışmalar da gözden geçirilmiştir.

Ayrıca devletimizin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşünceler dile getirilmiş, bu tür faaliyetlerin ülkemize bir fayda sağlamayacağı teyit edilmiştir.

Kıbrıs sorunun adil ve kalıcı biçimde çözüme kavuşturulmasının bölgede güvenlik, istikrar ve refahın sağlanabilmesi açısından önem arz ettiği; Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülmekte olan kapsamlı çözüm müzakerelerini ve bu bağlamda Kıbrıs Türk tarafının yapıcı çabalarını desteklediği, çözümün; siyasi eşitlik, iki kesimlilik ve eşit statüde iki kurucu devlete haiz yeni bir ortaklık çerçevesinde bulunması, garanti ve ittifak antlaşmalarının devamı, çözümün hukuki güvenlik ve kesinliğinin teminat altına alınması, ilgili tüm tarafların sürece zarar verecek yaklaşımlardan kaçınmaları ve Birleşmiş Milletler süreci ile parametrelerine sahip çıkmaları gerektiği vurgulanmıştır.

Terörle mücadele boyutu dahil, Türkiye-Irak ilişkilerindeki son gelişmeler etraflıca değerlendirilmiştir.”

TOPLANTI SONRASI KÖŞK'TE KRİTİK ZİRVE

Kritik MGK toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Org. Başbuğ, Adalet bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 1 saat 15 dakika süern bir toplantı yaptı.

Köşk'teki 'Çekirdek MGK toplantısı' saat 22:30 civarında sona ererken, Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık Merkez binada Kurmaylarıyla biraraya geleceği öğrenildi.

 
'AKP dünyanın en başarısız hükümeti'
 
DP'den çarpıcı bir iddia!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dadaş 29 Nisan 2011 Cuma 11:28

Erzurum'da bu seçimlerde, bağımsız milletvekili çıkarsa,bu şehrin beyazlığı, aklığı lekelenmiş olur. Onun için aklınızı başımıza almamız gerekiyor. Vurdumduymazlığı, uyuşukluğu bırakalım. Memlekete sahip çıkalım, sesimizi ve birlik beraberliğimizi, Erzurumluluğumuzu gösterelim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'AKP dünyanın en başarısız hükümeti'
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, mevcut hükümetin dünyanın ...
Ekonomi savaş dönemine geriledi
Türkiye ekonomisi rekor bir küçülmeye imza attı. 2009'un ilk çeyreğindeki ...
8 subay İstanbul adliyesinde
Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermeleri için çağrılan 8 subay İstanbul Adliyesi'nde..
 
MAYINLARIN TEMİZLENMESİ
Milli Savunma Bakanlığı: NATO ile görüşmeler başladı
Asker bunları görevden alın diyor
Perinçek'in dergisi yayınladı. Ergenekon'da taraf olan polisler..
Paşa'nın komşusundan UZİ çıktı
Korumalar alarmda..
 
Erdoğan - Başbuğ zirvesinin ayrıntıları
TSK'da darbeye yeltenen olursa cezalarını önce TSK'nın komutanı olarak ben veririm..
Maaşlara Temmuz zammı
Memur ve sözleşmeli maaşları, 1 Temmuzda yüzde 4,5 oranında artacak.
Bir Airbus kazası daha
Yemen yolcu uçağı Komor Adası açıklarında düştü..
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva