KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Doğu Anadolu çayırlarında tırpan mesaisi
Doğu Anadolu çayırlarında tırpan mesaisi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 88 - Muradiye Şelalesi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 88 - Muradiye Şelalesi
Berat'ı arama çalışmaları 4'üncü gününde
Berat'ı arama çalışmaları 4'üncü gününde
LGS Tercih süreci başladı
LGS Tercih süreci başladı
Erdoğan Millete seslendi
Erdoğan Millete seslendi
HABERLER>GÜNDEM
14 Nisan 2026 Salı - 10:51

Kırsalda karla devam eden mücadele

Erzurum'un yüksek kesimlerinde yoğun yağış ve tipiden dolayı 2-3 metreye ulaşan karı temizlemek için ekipler yoğun mesai harcıyor.

Kırsalda karla devam eden mücadele

Erzurum'un yüksek kesimlerinde yoğun yağış ve tipiden dolayı 2-3 metreye ulaşan karı temizlemek için ekipler yoğun mesai harcıyor.
Kentte karla mücadele yüksek kesimlerde hız kesmeden devam ediyor. Özellikle kırsalda bulunan küçük yerleşim yerlerinin şehir merkezine ve birbirlerine bağlantı yollarında çalışmalar yoğunlaştı. Ekipler zaman zaman yoğun yağış ve tipiden dolayı 2-3 metreye ulaşan karı temizlemek için yoğun mesai harcıyor. Aylardır kapalı olan bir çok yerleşim alanı ulaşıma açıldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Erzurum, Bayburt ve Erzincan'ın doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görüleceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Hava sıcaklığının mevsim normalleri altında seyretmesi, rüzgarın ise batı ve güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Erzincan ve çevresinde yer yer kuvvetli(40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Zirai don ve çığ uyarısı yapan uzmanlar, "Bölgemiz genelinde, buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan'dan Ailevi Değerler vurgusu
 
'Şampiyonluk benim canım şehrimin ruhunda var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden çığ, don ve buzlanma uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok ...
'Baskın keklik' yöntemiyle dev envanter
Erzurum'un Oltu ilçesinde geleneksel 'baskın keklik' yöntemiyle yakalanan ...
Bağbaşı'nda 300 bin balık telef oldu
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan alabalık ...
 
Üreticiler sabaha kadar nöbet tuttu
Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ köyünde çiftçiler, ani sıcaklık düşüşüyle ...
Karda mahsur kalan 112 ekibi kurtarıldı
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bitlis’te, Adilcevaz ilçesine bağlı ...
Meteorolojinden Doğu için kar yağışı uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok ...
 
Okullarda akıl ve zeka oyunları heyecanı
Erzurum’da Ortaokul Kademesi 8. Akıl ve Zekâ Oyunları İl Turnuvası sonuçlandı.
Muş’ta askıda çiriş otu uygulaması
Baharın gelişiyle tezgâhlarda yerini alan çiriş otu, Muş’ta başlatılan ...
Kop Dağı’nda buzlanma
Bayburt-Erzurum kara yolundaki Kop Dağı güzergahında buzlanma nedeniyle ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Dünyanın en köklü ordusu Türk'ün ordusu
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Kars'ta Türk'çe buluşma...
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva