Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>POLEMÄ°K
11 Şubat 2011 Cuma - 18:44

Küçükler bir konuştu, pir konuştu

Küçükler, “Bize arsız diyemiyorlar, hırsız diyemiyorlar, yolsuz diyemiyorlar. Ne yapıyorlar, Erzurum’un Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Erzurum’la uzaktan yakından ilgisi olmayanlara ıslıklatıp, protesto ettiriyorlar. Son dönemlerde bir karalama kampanyasıdır, almış başını gidiyor."dedi.

Küçükler bir konuştu, pir konuştu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları’nı değerlendirdi. Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Küçükler, Erzurum’un artık kabuğunu kırdığını ve yeni ufuklara doğru yelken açmaya başladığını söyledi. 2011 Kış Oyunları’nın kapanış seremonisinde yaşanan ıslıklı protestolara da değinen Küçükler, olayın yaşandığı an kaydedilen kamera görüntülerini basın mensuplarına dağıtarak, “Eldeki veriler ve kaydedilen görüntüler, yaşanan bu olayın Erzurum halkı tarafından gerçekleştirilmiş bir protesto gösterisi değil, tam tersine provakatif bir eylem olduğunu gösteriyor.” dedi.
KÜÇÜKLAR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Müceldili Konağı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, 2011 Kış Oyunları’nın bir değerlendirmesini yaptı. Oyunlara hazırlık aşamasından açılış ve kapanış seremonilerine varıncaya kadar her ayrıntıya değinen Küçükler, bazı iddialara da yanıt verdi.
BÜYÜKŞEHİR VE 2011 SERÜVENİ
Erzurum için 2004 yılında başlayan kış oyunları serüveninin, oldukça görkemli açılış ve kapanış törenleriyle, sevgi ve kardeşlik ölçüleri içerisinde gerçekleştirilen yarışmaların ardından sona erdiğini anlatan Başkan Küçükler, “Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı bir organizasyona Erzurum olarak kucak açmış ve oyunları sıkıntısız bir biçimde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu organizasyonun Erzurum’da yapılması için garantörlük yapan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü bu sayede Erzurum artık kabuğunu kırdı ve yeni ufuklara doğru yelken açmaya başladı. Erzurum’u bundan sonraki süreçte çok daha güzel ve hayırlı günler bekliyor.” diye konuştu.
“PROTESTO DEĞİL, PROVAKASYON ”
Konuşmasında, 2011 Kış Oyunları’nın kapanış seremonisinde sergilenen ıslıklanma olayına değinen Başkan Küçükler, olayın Erzurum halkına mal edilen bir protesto değil, tam tersine provakatif bir girişim olduğunu ileri sürdü. Başkan Küçükler, “Törende İngilizce sunum yapılmaya başlanıyor ve daha benim ismim bile telaffuz edilmemişken, ıslık sesleri duyuluyor. Bu ayrıntı bile olayın önceden hazırlandığını ve planlandığını anlamaya yetiyor. Kaldı ki, elimizdeki kamera kayıtlarıyla da bu durum tespit edildi. İstanbul, İzmir ve Trabzon’dan gelerek, 2011 Kış Oyunları’nda sırf yabancı dil bildikleri için görev alan bazı gruplar, stadın belli başlı noktalarına öbek öbek yerleştirilmişler ve ıslıklı protestoyu bizzat başlatan taraf olmuşlardır. Bu kişilerin üzerinde turkuaz renkli kıyafetler bulunduğu ve orada bulunma nedenlerinin özel bir amaca hizmet etmek olduğu görüntülerle de tespit edilmiştir. Görüntülerin incelenmesi devam ediyor, biz elbette bunun gereğini yapacağız. Bu komplonun hayata geçirilmesinde emeği geçenlerden ve bizzat görev alanlardan hem bu dünyada, hem de ilahi adalet önünde davacı olacağız.” şeklinde konuştu.
KAMERA KAYITLARI
Basın mensuplarına ıslıklı protestoların yaşandığı anda kaydedilen kamera kayıtlarını da dağıtan Başkan Küçükler, “Varsayalım ki, orada tepkiler gerçekten bana gösterildi. O tören Erzurum için düğündü, bayramdı. Herkes bilir ki, düğünler ve bayramlar sitem etme yeri değil, tam tersine birlik, beraberlik, coşku ve kardeşlik duygularının paylaşıldığı ortamlardır. Erzurum insanı da, bu terbiyenin farkında olacak kadar vakar sahibi ve asildir. Bu nedenle yaşanan bu olayla Erzurum halkının uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.” dedi. 
Erzurum’un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, ıslıklanarak protesto edilmeyi gerektiren bir durum da göremediğine dikkati çeken Küçükler, “Belediye olarak biz bu organizasyonun resmi ev sahibiydik. Bu iş için kasamıza 25 kuruş dahi girmediği halde, gecemizi gündüzümüze kattık ve çalıştık. Sadece son 6 yıl içerisinde yaptığımız hizmetler ve yatırımlar, Erzurum’a 60 yılda bile kazandırılamayan yatırımlardı. Erzurum’un geleceği için Erzurum için koşturduk, koşturmaya da devam edeceğiz. Biz bu anlayış ve yaklaşım içerisindeyken, Erzurum dışından daha önce bu şehre hiç gelmemiş olan birileri gelecek ve bir belediye başkanını toplum psikolojisini de bir araç olarak kullanıp, ıslıklatıp, protesto ettirecek. Biz buna karşıyız. Bu işten dolayı kendi nefsim adına zerre kadar üzülmüşlüğüm yok. Benim üzüntüm Erzurum’un düşürüldüğü durumadır.” diye konuştu. 
“BİZE ARSIZ DİYEMİYORLAR, HIRSIZ DİYEMİYORLAR, SADECE İFTİRA EDİYORLAR”
Erzurum’un belediyecilik hizmetleri bağlamında daha önce hiç görmediği yatırımlara kavuştuğunu dile getiren Başkan Küçükler, “Bize arsız diyemiyorlar, hırsız diyemiyorlar, yolsuz diyemiyorlar. Ne yapıyorlar, Erzurum’un Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Erzurum’la uzaktan yakından ilgisi olmayanlara ıslıklatıp, protesto ettiriyorlar. Son dönemlerde bir karalama kampanyasıdır, almış başını gidiyor. Yok eşimden boşanmışım, yok sevgililerim varmış, yok başkasıyla evlenmişim ve daha bir sürü iftiralar atılıyor. Bunları söyleyenler müfteridir. Bu tür iftiraları atmaksa şerefsizliktir. Bir takım hesaplar yüzünden Erzurum’un küçük düşürülmesine göz yumanlardan şikayetçiyiz, gerekeni de yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“ERZURUM’U TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLEMEK SUÇ MU?”
Öte yandan 2011 Kış Oyunları’nın başlamasına birkaç gün kala FISU’ya ait bayrakların indirildiği yönündeki bir takım söylentilerin de, yine bu kampanya dahilinde şehre yayıldığını anımsatan Başkan Küçükler, “Bayrak hadisesinin arka planı da başkadır. Biz ne yapmışız, ‘şehri bayraklarla süslerken Türk bayrağı ve Erzurum’u temsil eden logosuyla belediyenin bayrakları da asılsın’ demişiz. Fakat birileri bu işe karşı çıkmış, belediyeninkini geçtik, Türk bayrağının bile asılmasına karşı çıkmıştır. Bu tutum karşısında her türlü mesuliyeti biz üzerimize almış ve Erzurum’u baştanbaşa Türk bayrakları ve belediye bayraklarıyla donatmışız. Kaldı ki, şehrin bayraklarla süslenmesi noktasında bile koordinatörlük yetersiz kalmıştır. Bizim astığımız Türk bayraklarıyla belediye flamaları olmasaydı, ortaya çok çirkin bir görüntü çıkacaktı. Meselenin arka planı bu şekildedir. Ama birileri bu önemli detayı özellikle atlamış ve meseleyi kamuoyuna farklı yansıtmıştır. Niye, çünkü bu da karalama kampanyasının bir parçasıdır.” 
“HALKI TEMSİL EDEN BELEDİYE BAŞKANI SAFDIŞI BIRAKILDI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları’nın kapanış seremonisinde gözden kaçırılan bir diğer önemli ayrıntının da, FISU bayrağının teslim anı olduğunu söyledi. Başkan Küçükler, bu tip spor organizasyonları ve oyunlarda bayrağın ancak belediye başkanı tarafından teslim alınıp, yine belediye başkanı tarafından teslim edilebileceğini kaydederek, “Oyunların protokol esasında da bu vardır. Hukukta mütekabiliyet diye adlandırılan karşılıklılık esası vardır. 2009 yılında Çin’in Harbin kentinde FISU bayrağı o kentin belediye başkanı tarafından bana teslim edildi. Törende o bayrağı Maribor’un Belediye Başkanına da benim teslim etmek gerekiyordu. Bu benim şahsi görüşüm değil, uygulanması gereken ve zorunlu olan bir protokol gereğidir. Ama bunlar ne yaptılar, bayrak teslim törenine öyle bir görüntü kazandırdılar ki, Erzurum’un halkını temsil eden bir belediye başkanını, adeta saf dışı bıraktılar. Birileri öncelikle bu ayıbın hesabını versinler.” diye konuştu. 
“YOLSUZLUK VARSA, DEVLETİN SAVCILARI VAR, ADLİ MAKAMLARI VAR”
2011 Genel Koordinatörlüğü ile ilgili olarak gündeme getirilen yolsuzluk iddiaları hakkındaki soruları da yanıtlayan Başkan Küçükler, “Bu devletin savcıları var, adli makamları var. Kimse hukuk karşısında sorumsuz değil. Benim bu iddialarla ilgili olarak herhangi bir bilgim yok. Varsa öyle bir durum, muhakkak araştırılır ve gereken yapılır.” dedi. 
Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’un önüne bir hedef koyduklarını ve o hedefe doğru emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Başkan Küçükler, “Erzurum, bundan böyle sadece bölgesinin değil, Türkiye’nin de sayılı şehirlerinden birisi olacak. Şehri her noktada çok daha iyi bir duruma kavuşturacağız. Biz işimize bakacağız; durmadan yolumuza devam edeceğiz. Sergilediğimiz performans birilerini rahatsız edecekmiş, varsın rahatsız olsunlar. Çünkü halk nazarında bu rahatsızlığın pek de bir ehemmiyeti yok.” şeklinde konuştu. 
Bir gazetecinin, kapanış törenindeki olayla ilgili olarak hükümetin üst düzey yetkilileriyle bir temasının olup olmadığı yönündeki soruya ise, Küçükler, “Hükümetimizin yöneticileri de olup bitenden haberdar ve olayların perde arkasını da çok iyi biliyorlar.” dedi.
 

 
Şimdi konuşma zamanı
 
SP: Oyunların ne faydası oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimdi konuşma zamanı
Usta kalem Öztürk Akkök oyunlarda oynanan oyunların arka planını yazdı... ...
Esnaf'tan Başkan Fırat'a kırmızı kart!
2011 Koordinatörlüğünün Erzurum Esnafını dışlayıp ihtiyaç maddelerini ...
İhanetin Sorumluları kim?
DADAŞTV, Erzurum'a kara çalan zihniyete karşı başlattığı mücadeleye devam ...
 
Dadaştv dadaşları birleştiriyor!
DADAŞTV, çok kısa bir sürede Dadaşlar için çatı kurum halini aldı… Önceliği ...
Topbaş'ın çileden çıktığı an!
Bundan birkaç yıl evveli… Erzurum’dan bir heyet İstanbul’a gidiyor… Amaçları ...
Yöntem hep aynı: Tehdit
Erzurum’da yayıncılık, gazetecilik tam bir haysiyet cellatlığına dönüşmüş ...
 
Anket Sonuçları ne diyor?
Nimet Aydemir'in görevden alınmasına DADAŞTV Okurlarından tam destek geldi. ...
Akdağ'dan kirlilik tepkisi
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da hava kirliliğinin olmadığını Çevre İl ...
Taksim’de dadaş neredeydi?
Duyarlı bir Dadaş, İstanbul’da, Taksim’de geçtiğimiz günlerde tanıklık ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva