Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
14 Kasım 2018 Çarşamba - 11:41

Koçan Yakutiye’den aday adayı oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Yakutiye Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti Yakutiye İlçe Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Koçan Yakutiye’den aday adayı oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Yakutiye Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti Yakutiye İlçe Başkanlığı’na başvuruda bulundu. AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, Koçan’ın müracaat belgelerini alarak hayırlı olsun temennisinde bulundu. Başkan Vekili Koçan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Medeniyetlerin ve kültürlerin beşiği olan Yakutiye ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmetkâr olmak, doğası, çevresi, tarihi, sosyal ve kültürel yaşamıyla uyum içinde olan bir Yakutiye inşa etmek için AK Parti’mizden aday adayı olduk” dedi. Değerlendirmesinde “AK Belediyeciliğe” vurgu yapan Yakutiye Belediye Başkan Aday Adayı Koçan, şu kaydı düştü: “İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır. İnsan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini de inşa eder. Medeniyetimiz, tarih boyunca, ruhu olan şehirler inşa etmiş; bu şehirlerden de dünyaya istikamet çizen medeniyetini beslemiştir. Devlet Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında gerçekleştirdiği vizyon belediyeciliği şiar edinerek Yakutiye’nin tarihi kimliğini koruma ve gelecek kuşaklara modern bir ilçe bırakmak için yola çıktık.” Koçan, açıklamasında yerel seçimlerin önemini şöyle ifade etti: “31 Mart seçimleri, demokrasi ve milli iradenin güçlenmesi, Büyük ve Güçlü Türkiye idealinin gerçekleşmesi, şehir ve medeniyet tasavvurumuzun da kesintisiz yolculuğu için son derece önemlidir. 31 Mart yerel seçimleri, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Büyük Türkiye’nin her alanda şahlanacağı bir tarih olacaktır. İnşallah şehirlerimiz AK Parti’mizin ehliyetli, liyakatli, istikrar ve güven abidesi AK Yüreklerle büyümeye ve güçlenmeye devam edecek.”

HÜSEYİN KOÇAN KİMDİR?

Yakutiye Belediyesi Başkan Aday Adayı Hüseyin Koçan, 1962 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi’nin Yerel Yönetimler bölümünden mezun oldu. Koçan aynı üniversitenin İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim gördü. 1980’li yıllarda iş hayatına başladı. Erzurum ve İstanbul’da tekstil üzerine üretim merkezi, işletme, atölye ve fabrika kuran Hüseyin Koçan, İstanbul ve Erzurum Ticaret Odalarına bağlı şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Koçan, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi olarak şehrin iktisadi ve ekonomi hayatına yön veren projelerde yer aldı. Hüseyin Koçan, aktif siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti ile başladı. AK Parti’nin Siyaset Akademisi’nden mezun olan Koçan, AK kadrolardan “Demokrasi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi”,  “Yerel Yönetimler” ve “Lider Ülke Türkiye” derslerini aldı. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın 3. ve 4. olağan kongrelerinde yönetim kurulu üyeliğine seçilen Koçan, 2009-2014 yılları arasında Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı, İl Başkan Vekili ve İl Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. 30 Mart seçimlerinde Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. USLG MEVA Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın çalışmalarına katılarak Erzurum’u temsil etti. Bir dönem Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili olan Koçan, şuan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Çağdaş ve geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında toplayan Baksı Müzesi’nin Onur Kurul Üyesi olan Koçan, Avrupa Bölge Meclisi’nin (Europan Asembly Regions) Belçika, Brüksel, Norveç, Gürcistan ve Avusturya ülkelerinde yapılan toplantılarında Türkiye, Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum ölçeğinde turizm ve kültür içerikli sunumlar yaptı. Erzurum’da Kültür ve Sanat Komisyonu’nun Başkanlığı’nı yapan Koçan, Erzurum-Bayburt hattında gerçekleşen birçok sanatsal projede aktif yer aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili, Avrupa Bölge Meclisi (AER) Üyesi, AK Parti Erzurum İl Başkan Vekili, AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcısı, AK Parti Erzurum Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı, AK Parti Büyük Kongre Delegesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyesi, Doğu Anadolu ve Sanayici İşadamları Derneği Başkan Vekili, Baksı Müzesi Onursal Kurul Üyesi ve Erzurumspor Denetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulunan Koçan, evli ve bir çocuk babasıdır.

 
Erzurum-Trabzon karayolunda özel önlem
 
Çelebi Palandöken için aday adayı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM’de Erzurum OOSB gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ...
Yıldırım: “Çifte standart devam ediyor”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, “İnsanlar, ...
AK Parti’de aday adayı başvuru süresi uzatıldı
AK Parti’de yerel seçimler için belediye başkanlığı aday adayı başvurusu süresi uzatıldı.
 
MHP’de yerel seçim gündemi
MHP Erzurum İl Teşkilatı Milletvekili Aydın'ın katıldığı toplantıda yerel ...
Orhan Aziziye vizyonunu paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe ...
‘Atatürk tarihin yetiştirdiği ender değer’
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa ...
 
‘Türkiye Cumhuriyeti milli bir eserdir’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş Türkiye ...
Aydemir: ‘Ecdadımıza ebediyen minnettarız’
Milletvekili Aydemir, ‘Vefatının 80’inci yıldönümünde Cumhuriyetimizin ...
‘Yarın dünden daha iyi olacak’
Aydemir, hayatın tüm alanlarında AK Partiyle kaydedilen reform, yatırım ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva