Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>GÜNDEM
23 Eylül 2020 Çarşamba - 04:19

Koca: ‘Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir’

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çekilen görüntüler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Koca: ‘Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir’

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çekilen görüntüler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ““Hastane güvenliğimiz ve emniyet güçleri, olaya kısa sürede müdahale etmiş, adli süreç başlatılmıştır. Olayda hiçbir sağlık çalışanımız zarar görmemiştir” dedi.
Dün akşam saatlerinde Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çalışan sağlık personellerinin, dışarıdan gelen kalabalığa karşı kapıyı tutma görüntüleri gündeme oturmuştu. Her fırsatta sağlıkçıların korunması gerektiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında yazılı açıklama yayımladı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir. Dün, 21 Eylül Pazartesi, akşam saatlerinde, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çekilmiş görüntüler, son derece üzücü ve düşündürücüdür. Olay, belirteceğim şekilde gelişmiştir. Ateşli silah yaralanması ile hastanemizin Acil Servisine aynı anda başvuran iki hastadan ağır yaralı A.Ö. canlandırma ünitesine alınmış ve fakat 1 saatten fazla süren müdahaleye rağmen maalesef kaybedilmiştir. Acil Servis Sorumlu Hekimi, hastanın babasına üzücü bilgiyi vermiş; bunun üzerine, hasta yakınları, vefat etmiş olan hastalarını görmek için içeri girmek istemiştir. Kalabalık grubun canlandırma odasına, şartları zorlayarak girmek istemesi üzerine; görevli sağlık çalışanları, örneği çok görülen şiddet olaylarından bir yenisinin yaşanacağı endişesi ile kapıyı kapalı tutmaya ve hasta yakınlarını engellemeye çalışmıştır” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZA DESTEK VERMEYİ HEP ÖNCELİK KABUL EDECEĞİZ”
Hastane güvenliklerinin ve emniyet güçlerinin olaya kısa sürede müdahale ettiğini belirten Bakan Koca’nın açıklamasının devamında ise şu ifadeler yer alıyor:
“Hastane güvenliğimiz ve emniyet güçleri, olaya kısa sürede müdahale etmiş, adli süreç başlatılmıştır. Olayda hiçbir sağlık çalışanımız zarar görmemiştir. Ama olayın kendisi, hepimiz açısından güçlü uyarı değeri taşımaktadır. Nedenler çok açıktır. Şiddet olayları, nadir rastlanan olay değil, artık, her an muhtemel olaylar haline gelmeye başlamıştır. Sağlık çalışanına yönelik şiddet, en başta, uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır. İnsana saygı, insanca davranışlar içinde en insanca olanıdır. Şiddet olaylarının, sağlık hizmetlerinin kalitesini kaçınılmaz biçimde düşüreceğini ise kabul etmek zorundayız. Bu yaralayıcı, tedirginlik uyandıran şiddet gerçeğini, toplum-devlet birlikteliğinde rehabilite etmek görevimizdir. Bakanlık olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için, gerekli her zeminde çabamız kararlılıkla devam edecek. Çalışma arkadaşlarımıza destek vermeyi hep öncelik kabul edeceğiz. Tıpkı tıbbın hastaya karşı davranışımız için geliştirdiği meslek ahlakı gibi, sağlık çalışanına karşı davranış için de bir kültür oluşturulmasına ise toplumun duyarlı kesimleri, birlikte ön ayak olmak zorundayız. Hem yasayı hem ahlakı güçlü tutmalıyız. Toplumumuzdan isteğim şudur: Dünyanın en fedakâr sağlık çalışanları olduklarını bu salgın döneminde bir kez daha ispatlayan evlatlarınıza, dünyanın örnek alacağı sevgi ve saygıyı gösterelim. Sağlık çalışanlarımıza saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim. İyi gün dostu her zaman bulunur. Kötü gün dostlarımız sağlık çalışanlarımızdır. Halkımıza saygı ve selamlarımla”

 
TKDK coğrafi işaretli ürünleri destekliyor
 
Yavuz Sultan Selim dualarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da Dadaş yoğunluğu
İzmir’in Aliağa ilçesinde 2 bin 862 Erzurum doğumlunun yaşadığı bildirildi. ...
HAKSEN’den İHA’ya teşekkür ziyareti
Haksen Konfederasyonu Kadın Komisyonu Erzurum İl Başkanı Fatma Kılıç beraberinde ...
Hayvan sevgisi sayesinde veteriner hekim oldu
Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden mezun olan Veteriner Hekim ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 384’üncü günde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Mehmetçik’ten bir vefa örneği daha
Olay, 12 Eylül tarihinde merkeze 18 kilometre uzaklıkta olan Kavakpınar köyünde meydana geldi.
GSİM’de bağımlılıkla mücadele eğitim semineri
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında, Erzurum Gençlik ve ...
 
Aziziye'de yatırım yoğunlaşması
Aziziye ilçe sınırları içinde son zamanlarda özel sektör yatırımlarının ...
Karasu havzasında ağaç katliamı
Karasu nehri çevresinde bulunan ormanda, kesilip olduğu yerde kurumaya ...
‘Türkiye saygı uyandırıyor’
Fransa merkezli bağımsız haber sitesi Aleteia’da yer alan “Türkiye geri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva