Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
18 Ekim 2010 Pazartesi - 04:56

Kendi kalaylı, etrafı vay vaylı

Yıllardır kentsel dönüşüme yönelik olarak bir adım atılmasını bekleyen Erzurum’daki birçok gecekondu bölgesi, 2011 Kış Oyunları’ndan da nasiplenemedi. Kış oyunları kapsamında özellikle Curling Salonu’nun inşa edildiği Mecidiye Mahallesi’nde ise, hayaller tamamen suya düştü. Gecekondu bölgesi olan Mecidiye ve Dağ mahallelerinin arasında konuşlandırılan Curling Salonu’nda, yapım çalışmaları neredeyse tamamlanmak üzereyken, bölge halkı ise, yaşadıkları çevrenin kentsel dönüşüme dahil edilmemesinden dert yanıyor.

Kendi kalaylı, etrafı vay vaylı

Yıllardır kentsel dönüşüme yönelik olarak bir adım atılmasını bekleyen Erzurum’daki birçok gecekondu bölgesi, 2011 Kış Oyunları’ndan da nasiplenemedi. Kış oyunları kapsamında özellikle Curling Salonu’nun inşa edildiği Mecidiye Mahallesi’nde ise, hayaller tamamen suya düştü. Gecekondu bölgesi olan Mecidiye ve Dağ mahallelerinin arasında konuşlandırılan Curling Salonu’nda, yapım çalışmaları neredeyse tamamlanmak üzereyken, bölge halkı ise, yaşadıkları çevrenin kentsel dönüşüme dahil edilmemesinden dert yanıyor.
2011 Kış Oyunları kapsamında inşa edilen ve gecekondu bölgesi olan Mecidiye ile Dağ mahallelerinin arasında konuşlandırılan Curling Salonu’nda yapım çalışmaları son aşamaya geldi. Bin seyirci kapasiteli olan ve 9 milyon 495 bin TL ihale bedeli bulunan Curling Salonu’nda, çalışmalar neredeyse tamamlanma aşamasına getirilirken, devasa kompleksin karşı karşıya bulunduğu gecekondular ise, adeta hayalet bir şehri andırıyor. Curling Salonu’nun inşaatına başlandığı dönemlerde, yeniden kentsel dönüşüm umutları yeşertmeye başlayan bölge halkı, sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşıyor. Bölge halkı, “Curling Salonu’nun bu bölgede inşa edilmesinin kararlaştırıldığı dönemde, kentsel dönüşüm başlatılacağı da açıklanmıştı. Buna çok sevinmiştik. Fakat hepimizin hayalleri suya düştü.” şeklinde görüş belirtiyor.
Buz satrancı anlamına gelen Curling müsabakalarının yapılacağı dev spor kompleksi, etrafındaki yüzlerce gecekonduyla dikkat çekiyor. Birçoğu oturulamaz halde bulunan gecekondular, bölgede metruk bir köy görüntüsü oluştururken, çevre sakinleri ise, hem yerel idarelere, hem de 2011 organizasyonunu yönetenlere adeta öfke kusuyor. Son olarak Curling Salonu’na ulaşımı sağlayacak olan yolun Mecidiye Tabyası’nın arkasından geçirileceğini öğrenen bölge halkı, son anda böyle bir karar alınmasına ise, sert tepki gösteriyor.
Mecidiye ve Dağ mahallelerinin sakinleri, “Yöneticiler 2011’i büyük bir fırsat olarak değerlendirip buralarda gecekondu ıslahını fevkalade zahmetsiz bir biçimde yapabilirlerdi. Ama onlar kolayı seçtiler.” diyerek, bu saatten sonra kentsel dönüşüm umutlarının da suya düştüğünü dile getirdiler.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın, Harput Mahallesi’nde başlattığı gecekondu ıslah projesine işaret eden vatandaşlar, “Palandöken Belediyesi ve Başkan Orhan Bulutlar, 2011 Kış Oyunları organizasyonunun yürütücülerinden bile değilken, bu fırsatı değerlendirip onlarca gecekondu için dönüşüm projesi uygulanmasını sağladı. Ama bizim yerel yöneticilerimiz ve 2011 Kış Oyunları’ndan sorumlu olanlar bu bölge için kıllarını bile kıpırdatmadılar.” şeklinde konuştular.
Dağ Mahallesi sakinleri, Curling Salonu ile karşı karşıya bulunan gecekonduların birçoğunun zaten terk edilmiş evlerden oluştuğunu vurgulayarak, “Bu salona müsabakalar için gelecek olan binlerce insan, görecekleri bu manzara karşısında eminiz çok şaşıracaklar. Tam 4 yıldır bizi oyalayıp durdular. Evlerimizi yıkacaklarını ve yolları yapacaklarını söylediler. Hiçbirini yapmadıkları gibi, kalkıp bir de tabyanın arkasından yeni yol yapımına başladılar. Oldu olacak, bu salonda yapılacak müsabakaların saatini akşama denk getirsinler de, hiç olmazsa binlerce insan sadece karşılaşmaları izlesin. Aksi halde gecekondular, Curling maçlarından çok daha fazla ilgi çekecek.” dediler.
 

 
Belediye, muhtarları bilgi çağına taşıdı
 
Karadavut Hükümete yüklendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye, muhtarları bilgi çağına taşıdı
Büyükşehir Belediyesi’nce muhtarlara bilgisayar dağıtıldı.Erzurum Büyükşehir ...
Facebook sululuğu
Erzurum’da Nenehatun’un torunu olarak kendini adlandıran bir genç kızın ...
EGC basına sahip çıktı
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC)Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, ...
 
Yavuz’un torunları, Topyolu’nda
Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin askerin donarak şehit düştüğü Erzurum- Sarıkamış ...
Haydi Dadaş Vicdanı, uyan..!
Palandöken ilçesine bağlı Altıntepe köyünde yaşayan 60 yaşındaki Süleyman ...
Ne varsa Yurtkur'da var..
Yurtkur Erzurum Bölge Müdürlüğü, yatırımlarını sürdürüyor. Öğrenciye kaliteli ...
 
Hayret...Erzurumlu da hak arıyor..
Erzurum'un Çırçır Mahallesi'nde oturan bir grup semt sakini, semtlerindeki ...
Erzurum esnafına AVM dersi...
Erzurum esnafı yıllardır bir araya gelip, organize olamadı. Ufuksuzluk ...
Tarım Kredi Müdüründen inciler..
TTK Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum ve sorumluluk ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva