Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SPOR
16 Şubat 2020 Pazar - 14:58

Kara, Slovenya’da kahraman ilan edildi

Milli Kayakçı Sıla Kara, birlikte bindikleri teleferikten düşmek üzere olan 12 yaşındaki Slovenyalı çocuğu son anda kurtardı. Kara’ya bu davranışından dolayı kahramanlık madalyası verildi.

Kara, Slovenya’da kahraman ilan edildi

'Krvavec Giant Slalom' yarışmasına katılmak üzere Slovenya’nın Krvavec şehrine giden Milli Kayakçı Sıla Kara, birlikte bindikleri teleferikten düşmek üzere olan 12 yaşındaki Slovenyalı çocuğu son anda kurtardı. Kara’ya bu davranışından dolayı kahramanlık madalyası verildi.

Kayak Milli Takım sporcusu Sıla Kara, Slovenya’nın Krvavec şehrinde 12-13 Şubat tarihlerinde düzenlenen 'Krvavec Giant Slalom' yarışmasına katıldı. Kara, yarışmada final ayağı öncesinde piste çıkmak için bindiği teleferikte yanında oturan 12 yaşındaki Slovenyalı çocuğu dengesini kaybederek aşağı düştüğünü gördü. Kara, ani refleksle ayağını uzattığı sırada, Slovenyalı erkek çocuk son anda Kara’nın kayak takımlarına tutundu. Daha sonra elleriyle çocuğu havada yaklaşık 15 dakika tutan Kara, ekiplerden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler tarafından Slovenyalı çocuk kurtarıldı. Bu davranışından dolayı kahraman ilan edilen Milli Sporcu Sıla Kara'ya, Krvavec Emniyet Müdürü tarafından kahramanlık madalyası verildi.

“BU OLAY BENİ ÇOK ETKİLEDİ”

Teleferiğe bindikleri esnada Slovenyalı çocuğun dengesini kaybederek düştüğü esnada kayak takımları ile bariyer yaptığını ifade eden Milli Takım Sporcusu Sıla Kara, “Lifte bindiğimiz esnada çocuk denge kaybı yaşadı. Tam düşerken kayağımı önüne çektim. Bariyer kurmak istedim, kayağımı düşsün diye düşündüm. Ondan sonrada ellerini tutmaya çalıştım. O esnada lift hareket halindeydi çünkü aşağıda çalışan kişi bizi görmemişti. Teleferik hareket halinde olduğu için çocuk çok korktu. ‘Stop’ diye bağırmaya başladım, aşağıda kargaşa oldu. İnsanlar güvenlikleri çağırdı. Çocuk yorulmaya başladı yaklaşık 15 dakika havada tuttum. Yavaş yavaş ellerimden kaymaya başlayınca eldivenlerimi çıkarıp çocuğun ellerini kavramaya başladım. ‘İki elinle tut’ demişti beni. Bu olay beni çok etkiledi. Bir çit açtı gelen ekipler ve çocuğu bırakmamı söylediler. Çocuğun düşüş hızını azaltıp çitin üzerine aldılar. Akabinde ben hemen aşağıya inip çocuğun durumunu sordum. Sağlık personelleri bana iyi olduğunu söylediler, sadece biraz fazla korktuğunu belirttiler. Sonra piste çıktım ve yarışmaya devam ettim” diye konuştu.

“TAMAMEN YARIŞI BOŞ VERİP, O KİŞİNİN HAYATINA ODAKLANDIM”

Mental olarak çok tuhaf bir psikolojinin içerisinde olduğunu kaydeden Kara, “Çünkü yarışlara hazırlandığım esnada yaşandı. Tamamen yarışı boş verip o kişinin hayatına odaklandım çünkü bir insanın hayatı benim ellerimden geçiyordu. Onun akabinde bitmek üzere olan bir gücüm vardı. Kendi kendimi motive etmeye çalışıyordum, aynı zamanda oradaki çocuğun paniği, bağırmaları vardı. Ona ‘sakin ol, gelecekle’ deyip, kendime de ‘Sıla birazcık daha dayan, daha iyi tutman lazım’ diyordum. Gücüm bitiyordu, yorulmaya başlıyordum ama eğilip aşağı baktığımda bir insan vardı ellerimin altında. O yüzden mental olarak, ruh olarak çok güçlü durmaya çalıştım” dedi.

MİLLİ SPORCU, SLOVENYA’DA ‘KAHRAMAN’ İLAN EDİLDİ

Kahraman olarak ilan edildiğini belirten Kara, “Böyle bir şey olacağını tahmin edemiyordum. Çünkü ben insanlık gereği yapmam gerekeni yaptım. Ertesi gün beni Slovenya Devleti’nin resmi sayfalarında ve haberlerinde paylaşmışlar. ‘Bu kahraman kızı arıyoruz, kahraman kızı bulan bize ulaşsın’ demişler. Sosyal medya hesabımdan bir çok kişi bana mesaj attı. Sonra Slovenya Emniyet Amiri ile görüştüm. Çok mutlu olduklarını, beni buldukları için memnun olduklarını söylediler. ‘Havaalanında gitmeden sizi görmek istiyoruz ve bir madalya vermek istiyoruz. Siz Slovenya’nın kahramanısınız’ dediler. Ertesi gün havaalanına geldiler ve bana kahramanlık madalyasını takdim ettiler. Türkiye’ye geldikten sonra Büyükelçimiz bana mesaj attı ve tebrik etti. Slovenya Uluslararası Parlamentosu’ndan ülkemizi takdir belgesi vermişler. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu beni aradı, yapmış olduğum bu hareketten dolayı teşekkürlerini iletti. Avrupa’da ve Dünya’da çok büyük ses getirdiğini söyledi bana. Ben yapmam gerekeni yaptım. Biz ülkemizde böyle gördük. Biz bu topraklarda, bu sancağın altında böyle gördük, böyle öğrendik, böyle yaşadık. Spor için bir mücadelemiz var ama önceliğimiz insan olmak. Bize bunu öğrettiler. Orada sporculuğu bir kenara bırakıp insan olarak harekette bulundum” şeklinde konuştu.

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil ise, “Sıla’yı tebrik ediyorum. Sportif başarısının yanı sıra böyle insani davranışı, ahlaki davranışı da bizleri çok onore etti. Geçmişte böyle bir şey yaşamadık, ilk kez böyle bir şey yaşıyoruz. Bir hayat kurtardı. Uluslararası ilişkileri artırdı. Bu davranışlarından dolayı Sıla’yı bugüne kadar ahlakı ve örnek davranışından dolayı tebrik ettik” açıklamalarında bulundu.

 
Veteriner Fakültesi VEDEK tarafından akredite edildi
 
Aşkale Gençlikspor finalde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor için mesaj maçı
Erzurumspor alacağı galibiyetle hem ligde hedefinde kararlılığını gösterecek, ...
TFF 1. Lig: Hatayspor: 2 - Akhisarspor: 3
TFF 1. Lig'in 22. haftasında Hatayspor, sahasında karşılaştığı Akhisarspor’a ...
TFF 1. Lig: Boluspor: 1 - Ümraniyespor: 1
TFF 1. Lig’in 22. haftasında Boluspor, sahasında Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı.
 
TFF 1. Lig: Menemenspor: 3 - Eskişehirspor: 1
TFF 1. Lig’in 22. haftasında Menemenspor, sahasında Eskişehirspor’u 3-1 mağlup etti.
Tahkim Erzurumspor itirazını reddetti
TFF Tahkim Kurulu Erzurumsporlu futbolcu Hasan Hatipoğlu’na verilen 3 ...
TFF 1. Lig: Altınordu: 2 – Osmanlıspor: 2
TFF 1. Lig’in 22. hafta maçında Osmanlıspor’u konuk eden Altınordu, rakibiyle 2-2 berabere kaldı.
 
PFDK Erzurumspor’a ceza yağdırdı
TFF Profesyonel Disiplin Kurulu Erzurumspor’a adeta ceza yağdırdı. PFDK, ...
Liseliler filede buluştu
Liseler arası Voleybol Grup Şampiyonası Erzurum’da başladı. Erkeklerde ...
310 öğrenci bilek güreşinde yarıştı
Erzurum’da okullar arası bilek güreşi müsabakalarına rekor katılım oldu.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva