Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
HABERLER>GÜNDEM
21 Nisan 2016 Perşembe - 17:09

Kamu Maliyesinde Erzurum farkı

M.AKDAĞ-Erzurum bu yılın ilk çeyreğinde kişi başına gerçekleştirilen sağlık ve eğitim harcamalarında Türkiye ortalamasını geçti, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’yu ise geride bıraktı.

Kamu Maliyesinde Erzurum farkı

Erzurum bu yılın ilk çeyreğinde kişi başına gerçekleştirilen sağlık ve eğitim harcamalarında Türkiye ortalamasını geçti, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’yu ise geride bıraktı. Türkiye’de kişi başına kaydedilen sağlık harcaması 82.3 TL, eğitim harcaması ise 300.4 TL olurken, Erzurum’da kişi başına kaydedilen sağlık harcaması tutarı 104.2 TL, eğitim harcaması tutarı ise 420.8 TL oldu.

MART AYI HARCAMALARI

Maliye Bakanlığı 2016 Mart dönemi kamu harcamalarını açıkladı. Erzurum’da ekonomik iş ve hizmetler için 87.7 milyon, çevre için 3 bin, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 4.2 milyon, sağlık hizmetleri için 79.4 milyon, din ve kültür hizmetleri için 35.7 milyon, eğitim hizmetleri için 320.8 milyon, sosyal dayanışma ve yardımlaşma hizmetleri için de 32.7 milyon TL, toplam 813.0 milyon tutarında kamu harcaması kaydedildi.

ERZURUM KİŞİ BAŞI HARCAMA

İlde mart ayı ölçeğinde kişi başına düşen kamu harcamalarında eğitim ve sağlık önceliğini korudu. Erzurum’da kişi başına düşen kamu harcaması toplamda 1.0 bin, ekonomik iş ve hizmetlerde 115, iskan ve toplum refahında 5.5, sağlık hizmetlerinde 104.2, din ve kültür hizmetlerinde 46.9, eğitim hizmetlerinde 420.8, sosyal yardım ve dayanışmada ise 42.9 TL tutarında hesaplandı.

KİŞİ BAŞI HARCAMA BÖLGESEL SONUÇLAR

Kişi başına kaydedilen kamu harcaması Erzurum’da 1.0 bin, KUDAKA Bölgesinde 1.0 bin, Kuzeydoğu’da 958.3, Doğu Anadolu’da 982.7, kişi başına gerçekleştirilen sağlık giderleri Erzurum’da 104.2, KUDAKA’da 107.4, Kuzeydoğu’da 93, Doğu Anadolu’da 90.7, Türkiye’de 82.3, eğitim gideri ise Erzurum’da 420.8, KUDAKA’da 427.5, Kuzeydoğu’da 378.9, Doğu Anadolu’da 359.6, Türkiye’de 300.4 olarak belirlendi.

KUDAKA BÖLGESİ

KUDAKA istatistik Bölgesinde ekonomik iş ve hizmetler için 99,6 milyon, çevre için 6 bin, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 4.2 milyon, sağlık hizmetleri için 114,2 milyon, din ve kültür hizmetleri için 50,8 milyon, eğitim hizmetleri için 454.8 milyon, sosyal dayanışma ve yardımlaşma hizmetleri için de 47,4 milyon TL, toplam 1.1 milyar tutarında kamu harcaması yapıldı..

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Kuzeydoğu Anadolu  istatistik Bölgesinde ekonomik iş ve hizmetler için 145.1 milyon, çevre için 80 bin, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 5.2 milyon, sağlık hizmetleri için 202,1 milyon, din ve kültür hizmetleri için 80,0 milyon, eğitim hizmetleri için 831,8 milyon, sosyal dayanışma ve yardımlaşma hizmetleri için de 89,6 milyon TL, toplamda 2.1 milyar tutarında kamu harcaması kaydedildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesinde ekonomik iş ve hizmetler için 367,7 milyon, çevre için 220 bin, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 9,3 milyon, sağlık hizmetleri için 539,4 milyon, din ve kültür hizmetleri için 189,4 milyon, eğitim hizmetleri için 2,1 milyar, sosyal dayanışma ve yardımlaşma hizmetleri için de 236,2 milyon TL, toplam 5,8 milyar tutarında kamu harcaması yapıldı..

ERZURUM KAMU GİDERLERİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU 18’İNCİ İL

Erzurum 2016 ocak-Mart döneminde kamu harcaması bakımından iller sıralamasında 18’inci oldu. Türkiye’de kamu giderlerinin en yüksek olduğu 20 il, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Diyarbakır, Bursa, Adana, Antalya, Kocaeli, Mersin, Samsun, Urfa, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Balıkesir, Van, Erzurum, Eskişehir, Trabzon şeklinde sıralandı.

ERZURUM SAĞLIKTA 24’ÜNCÜ SIRADA

İl sağlık giderleri kategorisinde ülke illeri sıralamasında 24’üncü sırada bulunuyor. Türkiye’de sağlık harcamalarının en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Diyarbakır, Samsun, Kocaeli, Manisa, Urfa, Gaziantep, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Trabzon, K.Maraş, Aydın, Malatya, Eskişehir, Denizli, Erzurum olarak kaydedildi.

ERZURUM EĞİTİMDE 19’UNCU

Erzurum eğitim harcamalarının en yüksek olduğu iller arasındaki yerini korudu. Ülkede eğitim giderlerinin en yüksek olduğu ilk 20 il Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bursa, Adana, Antalya, Urfa, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep, Samsun, Kocaeli, Hatay, Kayseri, Van, Manisa, Eskişehir, Erzurum, K.Maraş olarak belirlendi.

 
‘Türkiye Gerçeğini Tüm Dünya Görüyor’
 
Erzurumspor’dan ‘Tahrik’ uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye Gerçeğini Tüm Dünya Görüyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için yeni fikirler ortaya koyan, sorunlara ...
Sevgi dilini koruyun
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan dünya çocuklarını Cumhurbaşkanlığı ...
‘Bu iş bitecek’
Erdoğan, terörle mücadele için önce demokratik açılım, ardından milli ...
 
SGK’dan Gençlere özel yaklaşım
Erzurum SGK İl Müdürü Bumin, Gençlere yönelik sağlık sigortalarında yeni ...
“Birlik Olmadan, Adalet İnşa Edilemez”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '“Birlik anlayışımızı, kesrette vahdet ilkesi üzerine ...
‘Benim dinim İslam’dır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar olarak üstesinden gelinmesi gereken ...
 
Altıparmak’tan kardeşlik ve huzur vurgusu
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Cumhurbaşkanı’ndan Şehircilik Dersi
Erdoğan, “Gerek yeni geliştirilen projelerin, gerekse kentsel dönüşümle ...
“Ecdada layık olabilmenin çabası içindeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bir yandan bu tarihi mirası sahip çıkarken bir yandan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva